• Workouts
Al heel veel jaren worden de verkeerde adviezen aan vrouwen gegeven die willen afvallen en trainen voor een mooi slank lichaam. Al die vrouwen blaadjes staan vol met adviezen over ingewikkelde slopende diëten die meer kwaad doen dan goed en uren lange cardio sessies op de
Op veel sportscholen is het buikspierkwartiertje voor vrouwen razend populair. Vrouwen willen een platte buik en willen minder buikvet maar hoe doe je dat?  Elke vrouw heeft buikspieren, maar bij de een zijn ze beter zichtbaar dan bij de ander. Hoe meer vet er op je buik
Buikspier oefeningen met de Stability Ball of ook wel Swiss Ball genoemd zijn razend populair, en dat is niet voor niets want met de Stability Ball kun je heel effectief je buikspieren trainen. Wij hebben een workout voor je samengesteld die je helpt een mooi platte buik te krijgen.
  • 1

Na de leeftijd van 25 begint de dagelijkse behoefte aan calorieën te dalen met 200 calorieën per 10 jaar Doordat het lichaam spieren gaat afbreken en meer vet gaat opslaan. Dat betekent, wanneer je makkelijk 2.000 calorieën per dag verbrandde toen je nog vol energie zat en 20 jaar oud was. Dat je dan als vrouw boven de 40 nog 1.600 calorieën per dag gaat verbranden. Bij elke persoon is dat natuurlijk verschillend. Een ander factor is de werking van het metabolisme. Heb je een sneller metabolisme dan zal je meer calorieën verbranden per dag, dan iemand met een trager metabolisme. maar hoe belangrijk is nu eigenlijk het metabolisme en hoe kun je het versnellen.

Als we alle dieetgoeroes en blogs op het internet moeten geloven komt de horror maand december er weer aan en gaan we weer kilo’s aankomen van al dat eten en drinken en die paar oliebollen, maar is dit nu echt zo?. Is de feestmaand december dan echt zo slecht voor ons?

Snel afvallen met diëten is geen keuze meer, maar een obsessie voor steeds meer mensen. Ze ondergaan elke marteling om die perfecte buik, billen en benen te krijgen, mede onder invloed van de rolmodellen die we in de media zien. Voeg daarbij de reclame van de bedrijven die verdienen aan afslankproducten en het is duidelijk dat diëten onverminderd populair zijn, Maar wat werkt  nu wel en wat niet?

Een sapkuur is bedoeld om je lichaam snel en gezond te ontgiften. Een prettige bijwerking hiervan is dat je in een week tijd een paar kilo zult afvallen.Deze kuur hoort in de categorie detoxdieet en normaal gesproken ben ik geen fan van detoxdiëten, maar het sapkuur dieet van Uzuma kent toch vele voordelen en maakt het daardoor uniek. In dit artikel leg ik je uit waarom.

Afvallen met shakes is een populaire manier om gewicht te verliezen. Een shake is snel bereid, heel lekker en handig mee te nemen.Shakes komen in veel verschillende soorten en smaken en zijn meestal niet zo duur. Daarom is het een populaire manier om gewicht te verliezen.Wil jij ook afvallen met shakes? In dit artikel lees je met welke shake je beste en het meeste kunt afvallen.

Buikvet is niet alleen lelijk, het kan ook nog eens heel gevaarlijk zijn. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft last van overgewicht en een beetje vet rondom je buik kan geen kwaad, maar wanneer je een te hoog vetpercentage hebt kan dit ernstige gevolgen hebben.Ook slanke mensen kunnen te maken hebben met een te hoog vetpercentage. Er zijn twee soorten vet, die zich in of rondom de maagstreek bevinden. De eerste soort is de vorm die ervoor zorgt dat je buikspieren niet meer zichtbaar worden en noemt men subcutaan vet en bevindt zich direct onder de huid en bovenop je buikspieren.

De tweede soort noemt men visceraal vet en die bevindt zich dieper in de buikspieren en rondom de organen. Dit vet voelt stevig en hard aan als je erop drukt. Beide soorten vet zijn door meerder studies aantoonbaar ongezond voor je, maar visceraal vet is wetenschappelijk aangetoond nog gevaarlijker te zijn dan subcutaan vet. Beide soorten vet verhogen de kans op hart- en vaatziekten, diabetes type 2, verhoogde bloeddruk, beroertes, slaap apneu, verschillende vormen van kanker en andere degeneratieve ziektes.

Het is echter niet zo gemakkelijk om van buikvet af te komen, als je niet duidelijk een oorzaak kunt vinden. De grootste oorzaak is verkeerde en slechte voeding maar ook als je voeding in orde is en je flink sport om van je buikje af te komen kan het ook nog flink tegenvallen want er zijn meer oorzaken dan alleen je voeding.wij geven je in dit artikel een paar tips die je kunnen helpen om een mooi en aantrekkelijk buikje te krijgen.

Er zijn echt heel veel verschillen tussen Nederlanders en Belgen en of je het nu geloofd of niet Belgen scoren beter in heel veel dingen dan wij Nederlanders.

Een belg eet ‘genoeg’ groente

Belgen eten genoeg groenten en fruit. Uit de Consumptiemonitor blijkt dat Belgen dubbel zoveel groenten eten als Nederlanders.Een Belg eet per jaar gemiddeld 120 kilo groenten. Een gemiddelde Nederlander blijft steken op 60 kilo groenten, zo'n 164 gram per dag.

Veel vrouwen hebben een raar beeld over eiwitshakes. Dat is toch alleen voor de krachtpatsers in de sportschool? maar ik hoop dat je na het lezen van dit artikel overtuigt bent dat dit helemaal niet zo is want Eiwitshakes worden tegenwoordig echt niet meer alleen gedronken door bodybuilders, ook als je niet dagelijks in de sportschool te vinden bent en alleen nog even voor de vakantie een aantal kilo’s wilt kwijtraken, zijn ze ideaal. Eiwitshakes zijn ook goed voor je rimpels. Want met elke hoeveelheid koolhydraten en vetten die je vervangt door eiwitten verminder je kans op rimpels en wordt je huid beter gehydrateerd en dikker.

Een relatie hebben kost tijd. Toen je single was ging je nog drie avonden per week naar de sportschool. Vooral aan het begin van je relatie wil je elkaar zo vaak mogelijk zien. Die regelmatige bezoekjes aan de sportschool schieten er dan al snel bij in. Als je tijd moet vrij maken voor je geliefde dan is de sportschool meestal niet iets dat je met pijn in je hart afzegt. Voordat je een relatie had kookte je waarschijnlijk ook nog zeer regelmatig een gezonde maaltijd voor jezelf. Wanneer je een relatie hebt ga je vaak samen uit eten of bestel je lekker eten voor thuis. Ook breng je met grotere regelmaat een bezoekje aan de bioscoop. Als jullie dan naar de film gaan wordt er natuurlijk een grote bak popcorn gedeeld. Ook samen een filmpje kijken op de bank gaat vaak gepaard met bakjes vol met lekkere snacks.Vooral vrouwen komen flink aan zodra ze een vaste relatie hebben. Gemiddeld wordt een vrouw ruim zeven kilo zwaarder in de eerste zes maanden van de relatie. Dat blijkt uit een Brits onderzoek.  

Een snelle stofwisseling helpt je snel af te vallen. Hoe sneller je stofwisseling is, des te sneller je vet verbrandt en dus je ideale gewicht bereikt. Met de volgende tips kun jij als vrouw je stofwisseling een echte oppepper geven!

Met een lager vetpercentage zie je er niet alleen beter uit, je bent ook fitter en energieker maar Je vetpercentage verlagen is lastiger dan je denkt.

Wat is een gemiddeld vetpercentage?

Als we het gemiddelde vetpercentage willen bekijken, dan moeten we een onderscheid maken tussen mannen en vrouwen, vrouwen hebben namelijk van nature vaak een hoger vetpercentage dan mannen. Het berekenen van je vetpercentage kan best lastig zijn, bij veel sportscholen staat een gecombineerde weegschaal en vetpercentage meter. Ook zijn er bij de grotere drogisterijen keten vetpercentage meters te koop.

Als je besluit te gaan hardlopen is het uiteraard belangrijk om goede schoenen te kopen. De stiletto-afdeling sla je tijdens het winkelen deze keer over. Nee, juist niet! In Amerika bestaan sportschoollessen waarbij vrouwen in hoge hakken squats en lunches doen. Het resultaat: strakke billen en benen en niet meer struikelen wanneer je op hakken loopt!

Fitness fans uit de VS claimen dat het geheim voor een gevormde kont en slanke dijen ligt in uw schoenen. Nee er is geen nieuwe paar sportschoenen, ze hebben het over hoge hakken.In Amerika is het de jongste trend die heel wat vrouwen naar de fitnesszaken brengt. Vrouwen van alle leeftijden volgen er sportlessen op hun hoge hakken. Het is niet enkel plezant, het is ook een prima manier om een strake kont en slankere bovenbenen te krijgen. De sportsessies met klinkende namen als 'Stiletto Workout', 'The Heel Hop Workout' of 'Stiletto Strength' zijn haast allemaal volgeboekt. Hierbij tonen de fitnessinstructrices lichte oefeningen zoals squats en sit-up aan de deelnemers waarbij alle dames stilleto's dragen.

Heel wat vrouwen die beginnen met fitnessen of sporten, willen kilo’s kwijtspelen en vet verliezen. Een gezond lichaam en een laag vetpercentage zijn natuurlijk belangrijk, maar je kan er ook te ver in gaan. Een te laag vetpercentage heeft namelijk een negatieve impact op je gezondheid en kan verregaande gevolgen hebben.

Waarom ben jij begonnen met het werken aan een fit en gezond lichaam? Waarschijnlijk omdat je een betere gezondheid en meer energie wilde hebben. Beter in je vel zitten, dat was waarschijnlijk één van jouw doelen. Als het goed is ben je er inmiddels achter dat je inderdaad meer energie hebt en ja, ook jouw gezondheid is vooruitgegaan. Voor sommigen komt er een punt dat ze geen genoegen meer nemen met een ‘fit’ lichaam, ze willen zichtbare buikspieren en een laag vetpercentage. Maar realiseer je dat dit juist weer energie gaat kosten. En kom je onder een bepaald vetpercentage, bij vrouwen ongeveer 16%, dan is jouw lichaam daar meestal niet zo blij mee.

In onze blog Is een sixpack kweken gezond voor vrouwen? heb je kunnen lezen of het gezond is voor vrouwen om een sixpack te kweken en in deze blog willen we je graag uitleggen hoe je vet kunt verbranden en wel een mooie gezonde platte vrouwen buik kunt krijgen op een gezonde manier.

Sonja Bakker en Atkins, move over! Anno 2016 gaat er een heel ander soort dieet ontstaan, namelijk het 'selfie dieet'. Blijkbaar is alles waar selfie voor staat hot en heeft de 35-jarige Eva dit dieet nu wereldwijd bekend gemaakt. En het grootste succes? Dat is zijzelf, aangezien Eva maar liefst 50 kilo is afgevallen met dit zelfbedachte dieet.

Als je al onder de indruk was van de effecten van groene thee, dan word je omver geblazen door die van witte thee. Witte thee is nog net eventjes iets gezonder. De thee kan het immuunsysteem een flinke boost geven en zelfs ziekteverwekkers tegen gaan. De thee zit mega vol antioxidanten en is zelfs geschikt als je wil afvallen. Dit doordat het de aanmaak van vetcellen tegengaat en de verwerking van vet stimuleert. Witte thee heeft een hoog gehalte collageen en elastine wat helpt de huid te verstevigen en te herstellen. 

Vrouwen vallen minder snel af als mannen. Vrouwen kunnen dit maar al te vaak lezen en horen, maar kunnen ze hier niet iets aan doen? Natuurlijk bestaan er grote verschillen tussen een mannenlichaam en het lichaam van vrouwen. Zo beschikken mannen van nature over meer spiermassa en werkt hun metabolisme harder. Vrouwen, beschikken juist over meer vetmassa en ze zijn vaak wat kleiner, waardoor hun stofwisseling wat trager is. Maar goed, wat kunnen vrouwen doen, om qua resultaten, niet onder te doen voor de mannen?

Je hebt net een uur hardgelopen en berekent het aantal calorieën dat je hebt verbrandt. Grote kans dat je er volledig naast zit. Dit is één van de meest gemaakte fouten wanneer mensen willen afvallen. Je verwachtingen overtreffen namelijk altijd de werkelijkheid. En zo zijn nog een aantal misverstanden over hardlopen om af te vallen. We zetten ze voor je op een rijtje:

Intermittent Fasting (IF) is een manier van eten waarvan velen beweren dat je kunt eten wat je wilt en tegelijkertijd grote hoeveelheden vet kunt verliezen. Klinkt aantrekkelijk natuurlijk, maar IF betekent uiteraard niet dat de wet van de energiebalans ineens niet meer geldt. Je moet dus gewoon een calorietekort creëren wil je afvallen, ook met IF. Wat IF inhoudt, en wanneer het zinvol voor je kan zijn, ga ik je uitleggen.

Yoghurtdieet, soepdieet, brooddieet, appeldieet… Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een dieet op basis van dit voedingsmiddel. Ben je hier helemaal klaar mee, dan biedt het omgedraaide dieet uitkomst. Bij dit dieet gaat het er namelijk niet om wát je eet, maar wanneer je eet .Alle diëten die ooit zijn bedacht of verzonnen hebben 1 ding gemeen. Of het nou Montignac, Atkins of Het Voedselzandloperdieet heet, allemaal hanteren ze hetzelfde principe: ze zorgen ervoor dat je minder calorieën binnen krijgt dan je lichaam nodig heeft. Los van koolhydraten, eiwitten of vetten: Als je lichaam te weinig voeding binnen krijgt, moet het (vet)reserves aan spreken. Dit is de basis van élk dieet!

Vooral overgewicht is ‘killing’ voor een goede nachtrust. Kort door de bocht gezegd: overgewicht zorgt ervoor dat je slecht slaapt en slecht slapen maakt je dik. Kortom, er ontstaat een vicieuze cirkel met een hoop ellende die je zo snel mogelijk moet doorbreken. Een streng of ingewikkeld dieetprogramma is echter geen goed idee. In tijden van weinig slaap moet je je spaarzame energie voor de echt belangrijke zaken kunnen gebruiken. Daarom adviseren we twee dieet oplossingen die ‘geknipt’ zijn voor mensen met slaapproblemen. En laten we eerlijk zijn… zou het niet geweldig zijn om het verbeteren met je nachtrust te combineren met een paar maatjes minder?

Ben jij een calorieën teller? Beperk jij zo je dagelijkse hoeveelheid calorieën om zo op gewicht te blijven of zelfs af te vallen? De kans is dan klein dat je hiermee goede resultaten behaalt. Er is namelijk gebleken dat calorieën tellen helemaal geen effectieve methode is.

Minder calorieën eten leidde tot meer obesitas

Calorieën tellen is een fenomeen dat pas een halve eeuw oud is, onze overgrootouders telden ze echt niet. De behoefte aan calorieën tellen is rond de 70-er jaren van de vorige eeuw ontstaan toen verschillende mensen (vaak vrouwen) een beetje te zwaar werden naar hun zin. Minder calorieën eten en zorgen voor wat meer beweging werd als simpele oplossing aangedragen voor dit aanstormende probleem. Ongeveer rond deze 70-er jaren begon ook de voedingsindustrie voet aan de grond te krijgen op de schappen van de supermarkten en dus ook in onze keukenkastjes. Toeval bestaat niet. Ook hier niet.

overtollige200Regel 1: let op de calorieën Ieder pondje gaat door het mondje. Als je wilt afvallen, dan moet je het aantal calorieën dat je dagelijks binnenkrijgt terugbrengen. Niet teveel natuurlijk. Je mag je lichaam niet te kort doen. Als je een paar kilootjes wilt afvallen, dan kun je dat het beste doen door suiker en vette voedingsmiddelen te beperken (zie regel 2). Wil je meer afvallen, dan kun je je het beste laten begeleiden door een arts of diëtist.

Regel 2: beperk suikers en vetten zoveel als mogelijk Beperk de hoeveelheden suikers en vetten in je dagelijkse voeding. Vervang ze door vezels en koolhydraten. Ontbijt met vezels en (magere) yoghurt of (magere) melk. Eet bij de lunch een salade of een paar boterhammen met mager beleg, en 's avonds mager vlees, vis en groenten. Heb je zin in een tussendoortje, eet dan fruit (niet teveel want fruit bevat suikers) of rauwe groenten zoals worteltjes, een stuk paprika. Drink tenminste 1,5 liter water per dag. Thee en koffie mogen, maar vermijd suikerhoudende dranken en alcohol zo veel als mogelijk. Sla geen maaltijden over!

Regel 3: stel jezelf geen onmogelijke doelen Stel jezelf geen onmogelijke doelen en streef geen ideaalbeelden na. Leer van je lichaam houden. Het is niet belangrijk hoe anderen eruit zien. Het enige dat belangrijk is, is dat je bezig bent om wat kilootjes te verliezen en dat je fantastische resultaten zult bereiken.

voeding-spiermassa200Afvallen is vooral in de zomer een 'hot item'. Het is nooit te laat om eraan te beginnen. Sterker nog, de zomer is een perfect seizoen om overtollige kilo's kwijt te raken. Het mooie weer werkt inspirerend en de gedachte aan jezelf in zwembroek doet wonderen voor de motivatie. Wees echter wel realistisch in het stellen van je doel en pak het lijnen gezond en verstandig - en vooral met kennis van zaken - aan.

Is het mogelijk om af te vallen zonder dat je spiermassa afneemt zodat je spieren zich mooi door je trui of T-shirt heen aftekenen? Natuurlijk! Als je het serieus aanpakt, zullen de resultaten niet lang op zich laten wachten. Dat geldt ook voor diegenen die niet erg gespierd zijn of geen grote spiermassa's willen ontwikkelen. Zo pak je het aan.

Wil jij deze zomer als een 'gespierde spijker' door het leven gaan? Streef jij naar gedefinieerde spiermassa's die zich door je T-shirt of trui heen aftekenen? Een van de meest efficiënte methodes om dit resultaat te bereiken is om ernaar te streven om zo min mogelijk vet tussen je spieren en je huid te hebben.

Het klinkt misschien wat cru en direct, maar het is gewoon zo.

Eigenlijk is het ook heel logisch. Iemand kan nog best aardige spieren hebben, misschien zelfs strakke spieren, maar als ze verborgen zijn onder een dikke laag vet, dan valt er niet veel van te zien.

effectief-afslankenKilo’s verliezen en centimeters wegstrepen is waar het allemaal om draait. Als je dit leest, ben ook jij geïnteresseerd in gewichtsafname en vermagering. Om je op weg te helpen bij een succesvol afslankproces, hebben we hieronder 5 belangrijke tips op een rijtje gezet om sneller en efficiënter van je overtollige kilo’s af te komen…

1. Grote lijnen

Als je wilt afvallen, hoef je heus geen calorieën te tellen of strikt grammen af te wegen. Sta gedurende de dag gewoon eens stil bij wat je in je al hebt gegeten en wat je nog zou moeten eten. Heb je vandaag al veel gegeten of nog maar weinig? Overwegend gezond of ongezond? Aan de hand daarvan kun je je resterende eetmomenten voor de rest van de dag bepalen.

hongerbuien-voorkomenals je bezig bent met afvallen, dan is honger waarschijnlijk je grootste vijand. Je kunt minder gaan eten, maar uiteindelijk zal je maag gaan knorren. En je kunt meer gaan bewegen, maar ook dan zal je lichaam van zich laten horen totdat je je energiereserves hebt aangevuld en je je honger naar voedsel hebt gestild.

Daarom hierbij 6 tips om hongerbuien te voorkomen of verdrijven & opkomende honger op verantwoorde wijze te stillen…

afvallen-sport-tipsEr zijn nog altijd mensen die stellen dat men nog nooit wetenschappelijk heeft vastgesteld dat lichamelijke inspanning voor gewichtsafname kan zorgen. Dit is echter irrelevant, want je hoeft maar om je heen te kijken en één en één op te tellen om tot deze conclusie te komen. Het moet je immers weleens opgevallen zijn dat veruit de meeste atleten, bodybuilders, teamsporters en fitnessbeoefenaars verdacht weinig vetreserves met zich meedragen! Dat komt omdat zij dankzij hun aanzienlijke lichamelijke activiteit spieren opbouwen en calorieën verbruiken. Daarom hierbij 6 tips om af te vallen m.b.v. sport en fitness…

Buikvet kwijtraken… Enorm veel mensen proberen het. Zelfs veel slanke en volslanke mensen hebben immers een buikje. Een bierbuik kun je het niet noemen, maar een wasbordje is het zéker niet. Je buikvet wegtrainen is echter een lastige opgave. Als je probeert te vermageren, blijven de vetstapeling op je buik en je love handles vaak als laatste over. Dit laatste buikvet is lastig om te verliezen. Je dient er keihard voor te knokken en enorm veel doorzettingsvermogen te tonen. Hierbij 7 tips om je buikvet kwijt te raken en uiteindelijk zelfs een wasbordje te bewerkstelligen.

Veel mensen maken het jojo-effect mee of hebben hier wel eens over gehoord. Alleen wat is het eigenlijk? En hoe kan je dit effect voorkomen?

Wat is het jojo effect?

Het jojo-effect is als het lichaam in een korte periode veel gewicht verliest en dat gewicht meteen weer terug komt nadat je gestopt bent met diëten. Wat hier gebeurt is dat je eigenlijk teveel je best hebt gedaan om af te vallen. Als er weer normaal gegeten gaat worden zal het lichaam het voedsel op een andere manier opslaan. Dit wordt namelijk dan meteen opgeslagen als vet.

vetverbranding

Bij vetverbranding denken mensen vaak aan urenlange cardio sessies en zichzelf uithongeren. Het steek echter iets anders in elkaar dan dat.Houd rekening met deze 10 feiten en je zult binnen een mum van tijd van dat overtollige vet af zijn.

Heb je overgewicht en wil je daarom je vetpercentage verlagen? Dat is uiteraard een uitstekend idee, want de kans is groot dat je vetpercentage te hoog is.Alleen is het wel de bedoeling, dat je zo weinig mogelijk spiermassa en vocht verliest tijdens het verlagen van je vetpercentage. Waarom dat is zal ik uitleggen in dit artikel en daarbij geef ik je nog meer tips over hoe je op een gezonde manier je vetpercentage omlaag kan brengen.

 Wat is een gezond vetpercentage?

Voordat ik je tips ga geven die je vetpercentage verlagen, wil ik eerst nog uitleggen wat er precies wordt bedoeld met het vetpercentage:

Het vetpercentage is de hoeveelheid vet ten opzichte van het totale lichaamsgewicht.

Als deze te hoog is, wordt het risico op kanker, diabetes, hart en vaatziekten, een herseninfarct, ontstekingsreacties en blessures behoorlijk vergroot.

Daarom is het belangrijk om te weten wat jouw vetpercentage op dit moment is, zodat je weet hoever deze omlaag zou moeten naar een gezond vetpercentage

hardlopen en afvallenEr zijn talloze methodes om af te vallen. Het belangrijkste blijft je voeding, maar er zijn daarnaast zat andere hulpmiddelen die je kunnen helpen het afvallen te versnellen.Afvallen met hardlopen is één van deze hulpmiddelen, maar dan moet je wel goed weten waar je op moet letten. Er zijn namelijk nogal wat misvattingen over wat nou de beste manier is om te joggen. Is het effectief om een hoog tempo aan te houden of juist rustig aan te doen? In dit artikel zal ik precies uitleggen hoe je het beste kan afvallen met hardlopen.

Als jij effectief en snel wilt afvallen met sporten, zul je eerst moeten weten wat voor soort sport hiervoor het beste is. Op internet staat veel verkeerde informatie over dit onderwerp.Elke soort sport heeft namelijk zo zijn voordelen en nadelen voor wanneer je wilt afvallen. In dit artikel zal ik de meeste gemaakte fouten benoemen en uitleggen wat de beste methode is voor afvallen met sporten.

fitness motivatieZelfdiscipline, wilskracht, doorzettingsvermogen, we hebben het allemaal hoewel de ene persoon er meer van heeft dan de ander. Zonder zelfdiscipline en doorzettingsvermogen ga je geen grootse dingen bereiken. Als je grote doelen hebt, of het nou is om vet te verliezen, gezonder te eten, een marathon te lopen of iedere ochtend een half uur eerder op te staan, er is doorzettingsvermogen nodig om je door de momenten heen te helpen waarop je eigenlijk af wilt haken. Hoe zorg je dat je je doorzettingsvermogen laat skyrocken?

Is het je wel eens opgevallen dat het resultaat na een aantal dagen lijnen louter positief is? Een pond, of misschien zelfs een kilo gewicht kwijtraken is dan zeker geen utopie. Dit komt omdat je in eerste instantie voornamelijk vocht verliest, maar hoe zit ‘t met dat nare vet? Wij zetten voor jou tien manieren op een rijtje om voorgoed af te rekenen met dat wat echt telt.

Kun je met zwemmen afvallen

Als we het over fitnessen en afvallen hebben, denken we direct aan de sportschool, aan het fitnesscentrum. We denken aan machines en allerlei traditionele oefeningen om onze spieren te laten werken, om calorieën te verbranden, om strakker te worden en om uiteindelijk af te vallen. Maar waar we niet aan denken zijn andere, alternatieve methodes waarmee we dezelfde resultaten kunnen bereiken. Misschien zelfs betere resultaten.

Een goed alternatief voor de sportschool is: het zwembad.Zwemmen, in het water spelen, wateraerobics, maar zelfs alleen al de nodige bewegingen om te blijven drijven terwijl je gezellig kletst met je vriendin...

roken en afvallenVeel mensen hebben aarzelingen om te stoppen met roken omdat ze bang zijn dat de kilo’s er dan aanvliegen. Het is echter helemaal niet nodig om veel zwaarder te worden. U kunt zelf het nodige doen om dat te voorkómen.

Hoe komt het dat je aan kunt komen als je gestopt bent met roken?

Het roken van een sigaret zorgt ervoor dat het hart sneller gaat kloppen, wanneer er wordt geïnhaleerd zal het hart van de roker 10 tot 20 keer meer slaan per minuut. Dit zorgt ervoor dat het metabolisme licht wordt verhoogd, en geeft het hart stress. De nicotine zorgt dat je minder eetlust hebt. Nicotine kan ook invloed hebben op de productie van het hormoon insuline. Insuline regelt de glucose-stofwisseling, en speelt een rol bij de vetstofwisseling.

Fitnesstrends komen en gaan… Denk maar eens aan spinning, Tae Bo, Street Dance, trilplaten en ga zo maar door. In principe maakt het niet zoveel uit hoe je beweegt, áls je maar beweegt. En daarbij wordt wandelen vaak over het hoofd gezien; vooral ook als het aankomt op afvallen…Als je wilt afvallen is wandelen één van de beste manieren om dit voor elkaar te krijgen.

Vooral voor beginners is wandelen ideaal, omdat je spieren en gewrichten makkelijk en in een goed tempo kunnen wennen aan deze vorm van lichaamsbeweging. Ook als je een tijd uit de roulatie hebt gelegen iis wandelen de ideale manier om weer te beginnen met bewegen.

Je buik vermageren is geen gemakkelijke opgave. Zo beginnen veel mensen die hun buikvet willen kwijtraken onbezonnen met lijnen en/of trainen. Zodoende raken zij uitsluitend vocht en spieren kwijt. Je buik vermageren en buikvet kwijtraken is dan ook een opgave die je slim en gecontroleerd moet aanpakken! Het buikvet rond je buikspieren is heel hardnekkig. Bovendien is plaatselijk vet verbranden niet of nauwelijks mogelijk.

media xl 3616666Je zou het bijna niet geloven maar met het huishouden verbrand je flink veel calorieën. Als je twee uur per dag huishoudelijk werk doet, verbrand je al snel 600 calorieën. Dit staat gelijk aan een flinke avondmaaltijd. Het is wel belangrijk dat je echt goed schoonmaakt. Wil je snel vet verbranden met het huishouden. Dus niet alleen afstoffen. Maar ook bijvoorbeeld de vloeren dweilen, stofzuigen en de badkamer onder handen nemen. Hieronder vind je een lijst met huishoudelijke klussen en de verbrande calorieen na 1 uur. Wat zal jouw huis binnenkort schoon zijn!

Buikvet verbranden is niet alleen een kwestie van minder eten. Je lichaam heeft een bepaalde staat waarin je snel buikvet aanmaakt, maar ook een staat waarin je juist snel buikvet verliest. Vet verbranden rondom je buikstreek kan soms frustrerend zijn. Dit artikel geeft je een wapen tegen buikvet. Na het lezen van dit artikel kun je direct beginnen met het afvallen rondom je buikstreek.

Je lichaam verbrandt het liefst koolhydraten bij activiteit. Daarom heeft je lichaam er zelfs een voorraadje van aangelegd in de lever en in je spieren. Deze voorraad is genoeg voor een uur tot anderhalf uur sporten. Van vet heeft je lichaam een veel grotere voorraad. Je lichaam kan prima vet verbranden, maar het gaat net iets moeilijker, zeker wanneer je hartslag omhoog gaat.

Waarschijnlijk probeer je zo gezond mogelijk te eten en je fitnessplan naar een hoger niveau te tillen. Maar op sommige dagen gooien we onze goede voornemens – zo, hoppa! - over boord. Misschien heb je je dag niet , wellicht heb je gewoon heel veel zin om te snacken. 
Als je een dag ontzettend veel hebt gegeten, gooi dan niet (we herhalen: niet) direct je gezonde eetpatroon in de prullenbak. Een dagje vreten is namelijk minder erg dan je waarschijnlijk denkt.  wij zochten  voor je uit hoeveel kilo je op een dag kunt aankomen. En wat blijkt: je moet wel heul veel eten wil je een halve kilo per dag aankomen.

Iedereen kan gewicht verliezen, ongeacht hoeveel ze wegen, en het eraf houden. Hoeveel zie je niet dat mensen veel afvallen, daarna direct weer aankomen en weer net zo zwaar wegen als van tevoren. Hetgeen wat mist is motivatie om het vol te houden en een gemis aan kennis over afvallen. Afvallen is niet alleen een combinatie van lichaamsbeweging en diëten, het is ook een verandering van levensstijl.

meer koolhydraten meer energie en een slanker lichaam 7426Er zijn producten die het afvallen in de weg zitten. Suikers en witte graanproducten zijn daar voorbeelden van. Alle witte graanproducten kunnen het beste vermeden worden. Dit zijn bijvoorbeeld witbrood, witte rijst en witte pasta. Deze producten zorgen ervoor dat de bloedsuikerspiegel snel stijgt. Suiker wordt met name binnengekregen door het drinken van limonade zoals cola. De rest komt van producten waar suiker in verwerkt is. Dit is bijvoorbeeld in sauzen, soep, vruchtensappen, fruit in blik, yoghurt en nog meer van deze producten. 

 

distributeurworden1Tussen alle diëten en afslankproducten is er een bedrijf dat als sinds 1980 probeert om mensen aan een gezond gewicht te helpen: Herbalife. Bijna iedereen kent de naam wel, maar de kennis die mensen over dit bedrijf hebben is veelal beperkt of eenzijdig. Want vraag een willekeurig persoon wat ze weten over Herbalife en ze zullen bijna altijd de relatie leggen met afvallen maar werkt het ook en is het gezond?

Als we willen afvallen dan wordt vaak gezegd dat zoveel mogelijk vetten verminderd moeten worden. Eigenlijk klopt dit niet helemaal. Het is niet zo dat alle vetten vermeden moeten worden om af te vallen maar met name de slechte vetten. De overheid en andere instanties hebben het nog steeds over vetten in het algemeen maar dit is niet waar. Producenten spelen hier nog altijd makkelijk op in door op de verpakking “0% vet” te drukken zodat iedereen denkt dat het product nooit geen gewichtstoename kan veroorzaken.

Lukt het maar niet om die laatste paar kilo’s kwijt te raken? Talloze mensen werken zichzelf in het zweet in de sportschool en proberen op deze manier hun vetpercentage omlaag te brengen, maar niet iedereen slaagt. Velen van ons besteden jaren om dat extra lichaamsvet te verliezen, vaak is dit met weinig of geen succes. We jojo’en teveel en vaak is het moeilijk om het vet dat we eraf getraind hebben, eraf te houden.

Diëten met shakes zijn populair. Vreemd is dat niet, want shakes zijn makkelijk en je hoeft je niet te verdiepen in calorieën, voedingsstoffen en andere zaken die bij gezond afvallen een rol spelen. Maar werken dit soort diëten? Zorgen ze ook op de langere termijn voor een goed gewicht? En hoe gezond zijn ze eigenlijk?

‘Ik kom al aan van een blaadje sla. Ik heb er meteen een kilo bij als ik alleen al patat ruik. Ik let echt goed op mijn voeding en ondertussen gaat er geen pondje af.’ Veel vrouwen hebben het idee dat ze zich beheersen, maar verliezen toch geen gewicht. Weinig eten en niet afvallen, hoe kan dat? Body & Power lost het raadsel voor je op.

je bent bezig met gezond leven en het gaat heel goed. Tot er iets naars gebeurd waardoor je opeens je controle verliest. Je krijgt zin in iets lekkers, maar weet het toch uit te stellen. De dag erna is die drang naar suikers er nog. Wat doe je? je duikt in de ijskast en kijkt wat voor lekkers erin staat ” hmm, niks te vinden”. Misschien in de kelder, ” ja, koekjes”. Je denkt ” zal ik het doen of niet”, na enige twijfel besluit je om een koekje te nemen. Je pakt een koekje uit de trommel en besluit om het daarbij te laten. mmm.. lekker, maar je wil meer.Weer kom je van de bank af en staat weer 5 minuten naar die koekjes te staren. ” wat zal ik doen”. Opeens eet je nog 5 of misschien wel 10 koekjes op. Onee, dat was niet de bedoeling!

Ons hormonaal stelsel is een heel gevoelig systeem. Wat we eten, wat voor beweging we wel of niet doen, tekorten aan voedingsstoffen en onze levensstijl hebben veel invloed op deze hormonen. Het kan zijn dat je regelmatig sport, op je voeding let en gezond eet en toch niet afvalt. Hoe kan dat? Dit kan te maken hebben met een tekort aan bepaalde vitamines, mineralen of voedingsstoffen.

Langzaam maar zeker wordt het steeds zonniger en de temperatuur wordt steeds hoger. Straks lopen we weer in mouwloze shirtjes onder het motto: “Sun’s out, Guns out!”. Ook vakantie en strand komen steeds dichterbij. Tijd om dat vetlaagje te eraf te halen zodat de zon een mooi schaduweffect werpt op jouw spierdefinitie. Hopelijk heb je inmiddels een beetje spiermassa opgebouwd, want we belanden nu in een ideale tijd om te starten met de cut. Ben jij al begonnen?

Als je niet snel genoeg vet kwijt raakt is er een goede kans dat er iets mis is met je voedingspatroon of je training. Er zijn vele factoren die een rol kunnen spelen waardoor je niet snel lichaamsvet verbrandt, maar in de meeste gevallen zitten er een of meerdere van deze 10 punten achter. Doe je best om ze allemaal onder controle te krijgen en je zult je lichaamsvet sneller dan ooit kwijtraken!

Afslanken

Afvallen is op tientallen manieren mogelijk en voor de ene persoon werkt de ene manier beter dan de andere manier. Zo bestaat er een paleo dieet, een koolhydraten dieet, een eiwitdieet en tientallen andere dieetprogramma’s van bekende merken en beroemdheden.  Wat vaak ontbreekt is dat mensen het niet op de juiste wijze doen en er te makkelijk over denken. 
Als je echt wild afvallen op een goede manier adviseren Wij van Body & power het eiwitdieet.

Veel mensen focussen zich volledig op hun eten als ze willen afvallen.Dat is ook belangrijk, maar om echt snel en goed resultaat te boeken adviseer ik je om daarnaast goed te gaan bewegen. Doe dan zowel krachtoefeningen als conditietraining.Over vet verbranden met cardio training bestaan veel misverstanden.Zo zie ik nog steeds mensen urenlang op een loopband of crosstrainer staan en steeds maar in hetzelfde tempo doorgaan. Dat is helemaal niet nodig, het kan veel sneller en effectiever Een training van slechts 4 minuten in totaal met dezelfde resultaten als een training van 45 minuten?Ik hoor je al denken, dat kan toch nooit. Toch bestaat er een manier van trainen waarbij dit werkelijkheid wordt. Maak kennis met Tabata Training.

Zodra het buiten lekker weer wordt zie je overal om je heen mensen in hun hardloopschoenen springen. Op een mooie lente- of zomerdag is het heerlijk om na het werk hard te lopen om de spanningen van de dag los te schudden. Hardlopen werkt geweldig tegen stress, het verbetert je conditie, je spiermassa, je longen en je algemene houding. Het grote voordeel is dat je niet naar de sportschool hoeft te reizen. 

Ben je op zoek naar een cardioapparaat dat de calorieën eraf doet branden? Dan raad ik je de roeimachine aan. Het ligt een beetje aan de intensiteit waarmee je roeit, maar je kan met roeien wel 540 calorieën per uur verbranden!

Wat is een crosstrainer? Een crosstrainer is een fitnessapparaat dat je kan gebruiken om af te vallen of om je conditie op te bouwen. Een groot voordeel van de crosstrainer boven andere fitnessaparaten is dat vrijwel alle spieren van het lichaam worden aangesproken. De belasting is het zwaarst voor de benen en de schouders, maar ook je ‘core’ (rug, zij, buik) wordt bij gebruik van de crosstrainer effectief getraind.

Cellulitis weg trainen

Cellulitis, ook wel sinaasappelhuid genoemd, is iets waar veel vrouwen vanaf willen. Maar hoe kom je daar nou vanaf? er bestaan geen wondermiddeltje tegen Cellulitis. Dus al die dure crèmes kan je lekker in de schappen laten staan! Maar er is goed nieuws: je kan er wel wat tegen doen. Zo zijn bepaalde etenswaren en smoothies die zouden moeten helpen om cellulite te verminderen en tegen te gaan maar wat eigenlijk het beste werkt is sporten, sporten en nog eens sporten. Helemaal voorkomen kan je cellulitis nooit, maar je kunt met de juiste fitnessoefeningen wel de kans kleiner maken dat je er last van krijgt en de cellulitis zelfs verminderen.

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner