fbpx

Waarom elke vrouw dagelijks multivitamine zou moeten gebruiken!

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Ook al heb je als vrouw een evenwichtig voedingspatroon en leef je gezond? Ook dan is voor jou iedere dag een multivitamine heel belangrijk!.

Wat is het verschil tussen een algemene multivitamine en een multivitamine specifiek voor de vrouw?

Een goede multivitamine bevat alle belangrijke vitaminen, mineralen, spoorelementen en soms nog overige stoffen, zoals aminozuren, bioactieve stoffen of kruiden. Al deze stoffen hebben wij nodig om goed te kunnen functioneren. In een 'vrouwenmulti' zijn speciale stoffen toegevoegd die ondersteunen bij de typische vrouwenkwalen, zoals PMS (premenstrueel syndroom), de overgang en als extra ondersteuning naast pilgebruik. Niet dat je in het laatste geval direct klachten ondervindt, maar het blijkt toch dat vrouwen die de pil gebruiken, een hogere behoefte hebben aan vitamine B6 doordat de pil dit extra verbruikt.

Naast vitamine B6 wordt er vaak GLA (Gammalinoleenzuur) toegevoegd aan een vrouwenmulti. GLA is een omega-6 vetzuur en behoort samen met omega-3 tot de essentiële vetzuren, dat wil zeggen dat ons lichaam deze vetzuren niet zelf aan kan maken en dat we deze elke dag met de voeding binnen moeten krijgen.

Multivitamine van Stress & druk

Wanneer je het heel druk hebt, ben je sneller geneigd om maaltijden over te slaan – gewoon omdat je jezelf de tijd niet gunt om te eten. Dit kan uiteindelijk leiden tot onvoldoende opname van vitamines en mineralen. Natuurlijk zijn supplementen geen vervanging voor een evenwichtige voeding, maar als je het idee hebt even wat extra’s nodig te hebben, dan kan een multi een goede uitkomst zijn. Kies er eentje die ‘alles’ bevat.Met name als je het heel erg druk hebt, is dit heel belangrijk. Al was het maar voor je eigen gemoedsrust. Stress vraagt nu eenmaal heel veel van je geestelijke en lichamelijke reserves en daardoor neemt je behoefte aan bepaalde voedingsstoffen toe. Het is ironisch dat juist in periodes waarin we veel van onszelf vragen, we minder goed voor onszelf zorgen. Vitamine B5 wordt algemeen als zeer belangrijk gezien voor het lichaam om goed met stress om te kunnen gaan.

Multivitamine voor sporten en bewegen

Regelmatig sporten of bewegen is een belangrijk aspect van een gezonde leefstijl, maar hierdoor neemt de behoefte van je lichaam aan vitamines en mineralen ook toe. Hevig transpireren bijvoorbeeld, kan onze magnesiumvoorraad uitputten en juist dit mineraal speelt een belangrijke rol bij de ontspanning van spieren en herstel na lichamelijke inspanning. Om dit tegen te gaan moet je direct meer magnesium nemen. Behalve magnesium hebben je spieren om goed te functioneren een reeks aan vitamines en mineralen nodig, waaronder ook vitamine B1, D en E en de mineralen ijzer, jodium en selenium.

Multivitamine voor een Stevige en stralende huid

Een gezonde uitstraling vraagt om een groot aantal voedingsstoffen, met name zink en vitamine C. Zink is van belang voor de groei en ontwikkeling van cellen en vitamine C ondersteunt herstel van weefsels en vorming van collageenvezels die nodig zijn voor een stevige huid. Voor dat laatste is ook het mineraal silicium nodig.

Multivitamine voor een goed functionerend brein

Een gezond en goed functionerend brein vraagt om een heel scala aan voedingsstoffen, zoals foliumzuur, vitamine B1, B3, B6, B12 en E. Mineralen die er voor je hersenen toe doen zijn: magnesiu, ijzer zink en jodium.

Multivitamine voor spieropbouw

Je mag dit niet vergeten! Het lijkt zo basis en simpel, maar het is erg belangrijk! Als je zelfs maar een vitamine of mineraal mist, kan dit je spieropbouw serieus belemmeren. Een goede multi-vitamine voor een vrouw is een must als het gaat om effectief spieren kweken, en niet te vergeten een goede gezondheid.Mensen die trainen hebben meer vitamines nodig als de gemiddelde Nederlander die zijn leven zittend doorbrengt, dus supermarkt en kruitvat vitamientjes werken meestal niet optimaal.

Multivitaminen bij het afvallen

Tijdens het afvallen en sporten hebben we een hogere behoefte aan multivitamines en mineralen (dit vanwege de snellere vetverbranding en hoger energie niveau) dan zijn Voornamelijk de B, C en E multivitamines essentieel.

Vrije radicalen komen vrij bij de normale stofwisseling en zijn onvermijdelijk.Tijdens afslanken en trainingsinspanningen verhogen echter de productie van vrije radicalen. Vrije radicalen hebben een negatieve invloed in het lichaam en worden ook wel de biochemische terroristen genoemd. Multivitamine bevat diverse Anti Oxidanten die de vrije radicalen tegengaan. De belangrijkste Anti Oxidanten zijn Vitamine A, C, E en Selenium.

Zoals je leest zijn er zijn genoeg redenen voor vrouwen om elke dag een multivitamine in te nemen maar welke kun je nu het beste gebruiken?

1) Multi Women

2) Total Health

3) FitMiss Balance  ( Aanrader )
 

Lees 2780 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner