fbpx

Waarom moet je muziek luisteren tijdens sporten

Beoordeel dit item
(1 Stem)

voordeel van muziek luisteren tijdens het sporten

Wat is fijner dan keihard je favoriete nummers horen tijdens het hardlopen? Daar word je supervrolijk van. Maar dit is niet het enige voordeel van muziek luisteren tijdens het sporten.

Betere  sport prestaties

Door opzwepende muziek lijkt het of je net wat harder rent of net wat hoger springt. Uit onderzoek blijkt dat muziek daadwerkelijk je prestaties verbetert.Een sportpsycholoog van de Brunel Universiteit in Londen, stelde vast dat de prestaties in een fitnessclub met gewone achtergrondmuziek 10% beter zijn dan zonder. Hij liet zijn studenten ook trainen met op maat gekozen muziek. Hun prestaties gingen er met bijna 20% op vooruit.

Slimmer door muziek luisteren

Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat het beluisteren van muziek tijdens het sporten bevorderlijk is voor de werking van de hersenen. De onderzoekers denken dat de mentale stimulatie door muziek voor de hersenen hetzelfde werkt als sporten voor het lichaam. Een combinatie van sporten en muziek is dus goed voor je lichaam, je geest en je hersenen.

Betere concentratie door muziek luisteren

Muziek draagt bij aan een betere concentratie. Dit geldt vooral voor atleten die lang moeten wachten tot zij hun prestatie moeten leveren. Een nummer die tot jouw verbeelding spreekt, kan je in een staat van rust brengen.

Vermoeidheid blokkeren

Muziek leidt de aandacht af van vermoeidheid en pijn. Daardoor ben je bereid meer inspanning te leveren en langer door te gaan. Dit gegeven is meerdere malen uitvoerig onderzocht en de resultaten zijn steeds dezelfde: mensen blijven met goedgekozen muziek langer sporten dan wie het zonder doet. Het soort muziek speelt ook een rol. Luide opzwepende muziek werkt stimulerend. Trage, rustige muziek helpt ontspannen en kalmeren. Ook kunnen het ritme en tempo van de muziek je helpen om een cadans aan te houden.

Muziek is positieve afleiding

Muziek zorgt ervoor dat sporters zich minder bewust zijn van inspanning. Deze positieve vorm van afleiding kan bij atleten leiden tot een prestatieverbetering van maximaal 15%. Omdat de hersenen bij uptempo nummers meer informatie moeten verwerken besteden ze minder aandacht aan pijn.

Koptelefoons en oordopjes voor hardlopen en andere sporters moeten lekker zitten en ook goed blijven zitten, zweetbestendig en waterbestendig. De geluidskwaliteit is uiteraard ook heel belangrijk. De omgevingsgeluid moet altijd hoorbaar zijn, omdat anders gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. sporten met muziek is motiverend en heel plezierig.

Sporten met oordopjes

sporten met oordopjes ,ik kan je zeggen; dit is niet relaxed. als je sport zweet je vrij veel en ook snel wat betekent dat je oordopjes uit je oren zweten. en dat is echt vies en niet echt hygiënisch maar er is een oplossing, namelijk de RunPhones Werelds meest comfortabele sporthoofdtelefoons zijn uiterst dunne, gepatenteerde hoofdtelefoons aan de binnenkant van een sportieve hoofdband voor mensen die op zoek zijn naar hoofdtelefoons die comfortabeler en veiliger zijn.

d8d9bb8a17f74d3a537a2959ddcc8073 skucover runphone acousticsheep runphones 2

• Hoofdtelefoons met een goede pasvorm blijven zitten tijdens activiteiten

• De nauw aansluitende en vocht afvoerende, sportieve hoofdband houdt transpiratievocht onderweg tegen

• Grotere veiligheid door het doorlaten van bepaalde geluiden van buitenaf

• Gepatenteerd “headphones in a headband” (hoofdtelefoons in een hoofdband)-ontwerp voor comfort en goede pasvorm

• Fabrieksgarantie RunPhones zijn ontwikkeld door een huisarts voor mensen die tijdens een actieve levensstijl naar muziek willen luisteren. Klassiek De meest populaire stijl met koord van 120 cm en stereostekker van 3,5 mm. Sportieve hoofdband, gemaakt met hypoallergene stof die in de wasmachine kan

• SheepCloud™-hoofdband van geweven stof Vochtafvoerend - 95 % polyester 5% spandex

• Superieur geluid met milieuvriendelijke, loodvrije elektronica

• Uiterst dun, gestoffeerd en verwijderbaar ingebouwd stereo hoofdtelefoonsysteem

Advies

Ik heb al heel wat oordopjes versleten in de sportschool en meestal waren ze al snel kapot door zweet of dat je achter de draden blijft hangen en ook de grote koptefoons is echt geen succes het zweet trekt er in en je hebt dan echt een ranzige koptelefoon na en tijd en dan nog maar niet te spreken van de bacteriën die er in blijven zitten. Ik heb de RunPhones  eens uit mogen proberen en ik moet zeggen het is even wennen die band maar het werkt super zeker tijden het lopen.

RunPhones is in america een groot succes vooral bij de hardlopers en ik kan ze geen ongelijk geven want het is een super goede uitvinding waar je veel plezier en profijt van kunt hebben !

Lees hier meer over  de RunPhones

Lees 1883 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner