fbpx

Voedingsadvies voor een mooi slank en strak lichaam

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Hoe krijg je een mooi strak lichaam? Dat is de vraag die ik steeds te horen krijg. Helaas is het menselijk lichaam geen spieropbouwmachine, maar een vetopslagmachine. Wij worden niet van nature mooi strakk en slank, tenzij je genetisch aanleg hiervoor hebt. Toch is het mogelijk voor iedereen om een mooi en strak lichaam te krijgen. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet!

1. Zorg voor een goed voedingspatroon.

Met trainen kan je een slecht voedingspatroon niet compenseren. Hoe hard je ook traint, er is geen magisch programma dat je perfecte resultaten geeft, wanneer je slecht eet. Een gestructureerd en uitgebalanceerd voedingspatroon zal jouw prestaties in de gym verbeteren, je van voldoende energie voorzien en je op weg helpen naar een strak lichaam.

Kijk hier voor een goed voedingsschema

2. Neem een ontbijt dat gebaseerd is op proteïne.

Een ontbijt dat vooral eiwit bevat laat het energieniveau langzaam stijgen, zonder dat de insulineniveaus snel omhoog gaan, wat bij koolhydraten wel het geval is. Je zult je voller voelen en je bent alerter gedurende een langere periode, bovendien stijgt je energieniveau zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vetopslag door je lichaam. Probeer het maar, je zult door de resultaten aangenaam verrast worden.

3. Zorg voor een goede voorbereiding.

Als je faalt in je voorbereiding, dan moet je voorbereid zijn op falen. Wanneer je jouw voedingspatroon optimaal wilt laten aansluiten bij je training en je doelen, dan is goede voorbereiding essentieel. Stel je wilt trainen om spiermassa te ontwikkelen (bulken) en je past je voeding daarop aan, dan kan het nodig zijn om 7 keer per dag te eten. Dat lijkt veel, maar dat hoeft het niet te zijn. Het gaat er vooral om wat je eet op welk moment. Door zo vaak te eten hou je je stofwisseling actief en geef je je lichaam voortdurend de bouwstoffen die passen bij jouw zware training. Zaak is dan om je goed voor te bereiden, aangezien je gedurende een actieve dag niet voortdurend in de keuken kunt staan. Sta ’s ochtends 20 minuten vroeger op om alles voor overdag klaar te maken en in pakketjes te verpakken, dan kun je de rest van de dag precies eten wat goed voor je is, zonder je er druk over te hoeven maken. Het enige dat deze aanpak vergt is de zelfdiscipline om alles goed voor te bereiden.

Ook voor diegenen die vet willen kwijtraken is dit een goede aanpak, want het is beter over de hele dag verspreid regelmatig kleine porties te eten, dan 3 keer per dag grotere hoeveelheden te eten. Dat heeft namelijk 2 voordelen: je voorkomt een hongergevoel tussen de maaltijden en je houdt je stofwisseling continu actief.

Lees hier de basis van meal preppen

4. Hou je aan een schema.

Een grote fout die veel fitnessers maken is dat ze voortdurend andere oefeningen doen en niet gedurende een bepaalde periode aan 1 schema vasthouden. Variatie is weliswaar essentieel bij training, maar dan eens in de 6 weken en niet bij elke trainingssessie. Hoe kan je in een bepaalde oefening, laten we zeggen de squat, sterker worden, meer spierconditie opbouwen en sneller spierherstel ontwikkelen als je deze maar 2 keer in de maand doet?

Hou je aan het gekozen schema gedurende 6 weken en zoek de variatie in het aantal herhalingen en de duur van de rustpauzes. Kies per training een bepaalde oefening uit om eens intensiever te doen, door bijvoorbeeld in 4 sets naar maximaal gewicht te gaan en daarna weer in 3 sets dat gewicht af te bouwen. Of gebruik de methode van het ‘strippen’, ga weer in 4 sets naar maximaal gewicht, waarbij je desnoods maar 1 of 2 herhalingen kunt doen, neem dan zonder pauze een iets lichter gewicht en doe dit zo vaak mogelijk (waarschijnlijk ook maar 2 keer), ga direct door met nog weer een lichter gewicht enzovoorts. Je zult zien dat die laatste lichte setjes net zo veel moeite kosten als de zwaarste. Hiermee geef je bij die specifieke oefening je spieren een extra impuls en het zorgt voor variatie binnen je schema.

Kijk hier voor een goed fitness schema 

5. Neem HIT-training op in je schema.

Dit staat voor High Intensity Training. Voor diegenen onder ons die niet zo graag op de loopband of de crosstrainer staan, is dit een prima aanpak om ook het cardiovasculaire aspect onderdeel te maken van je schema. Dit kan je doen door, bijvoorbeeld 1 keer per week je workout in een hoger tempo, met meer herhalingen af te werken. Een goede aanpak is ook de superset, waarbij je continu switcht tussen 2 oefeningen voor 2 afzonderlijke spiergroepen. Je kan bijvoorbeeld een biceps oefening, zonder rustpauze laten volgen door een triceps oefening.

6. Neem voldoende rust.

Dit is het meest onderschatte aspect van training. Hoewel het moeilijk is voor de fanatieke sporter om een dag uit de gym weg te blijven, is dat essentieel voor het bereiken van je doelen. Tijdens rustperiodes krijgt het lichaam de tijd om zich aan te passen aan de nieuwe eisen, die eraan gesteld worden. Rust maakt je sterker en meer gemotiveerd voor de volgende training. Neem daarom minimaal 1 dag per week een rustdag, of beter nog, 2 dagen per week. Daarnaast is voldoende nachtrust van groot belang, want het is met name tijdens je slaap dat de spierhypertrofie plaatsvindt, wat zorgt voor de zo gewenste spiergroei.

7. Gebruik supplementen.

Als ik toch gezond en gevarieerd eet dan krijg ik toch alles binnen en is het gebruik van supplementen toch helemaal niet nodig?
Een van de belangrijkste redenen om supplementen te gebruiken is omdat onze voeding niet meer dezelfde vitaminen en mineralen bevat als vroeger. Dus zelfs als je een gezond voedingspatroon hebt kun je tekorten oplopen. Ons voedsel is bij lange na niet meer zo rijk aan vitaminen en mineralen als honderd jaar geleden. Ook voldoende eiwitten en de juiste koolhydraten kunnen we niet alleen maar uit onze voeding halen daarom is het gebruiken van supplementen erg belangrijk!

Welke supplementen zijn belangrijk voor een gespierd en slank lichaam

Lees meer over: Lady Power whey

Eindelijk. Een echte  eiwitshake voor vrouwen waar je echte resultaten mee behaald. lady Power is speciaal gemaakt voor vrouwen die effectief spieren willen opbouwen en vet willen verbranden. Deze shake gaat je zeker helpen een mooi strak lichaam te krijgen.

Lees meer over: ZMA

Lees meer over: Sport Multivitamine

Lees meer over: Omega 3

Lees meer over: Lady Power Fat Burner

Lady Power Fat burner is een zeer complete formule die je lichaam op de juiste manier helpt in de strijd tegen ongewenst lichaamsvet.De fat burner bevat een mix van natuurlijke ingrediënten en is onvergelijkbaar met andere.De lady Power Fat Burner is met voorsprong de sterkste fat burner. De krachtigste samenstelling van hoogwaardige ingrediënten in de beste verhoudingen

Lees meer over: Afsank smoothie

Wil je super snel een paar kilo afvallen? dan is de afslank smoothie de perfecte oplossing voor jou! De Afslank smoothie is speciaal ontwikkeld om snel op een verantwoorde manier af te vallen.

Eiwitrepen wel of niet?

Een eiwitreep is een perfecte aanvulling op je voeding, maar in de meeste eiwitrepen zitten heel veel suikers en andere toevoegingen. En dat is nu net iets wat je niet nodig hebt als je aan het afvallen bent en van je overtollige vetrolletjes af wilt, maar met onze One Basix Bar eiwitrepen heb je daar geen last van. Deze perfecte repen passen in elk dieet en zijn het perfecte tussendoortje voor op het werk of na het sporten. One Basix Bar eiwitrepen zijn een van de weinige repen die ook nog eens geweldig smaken en geen Chemische smaak hebben.

Kenmerken One Bar Basix: 

  • Met Stevia extract!
  • 100% natuurlijk
  • Met maar liefst 20 gram eiwit
  • Geen sucralose
  • Slechts 1 gram suiker per bar
  • 1 bar weegt 60 gram

Lees meer over; One Basix 

Drinken om snel vet te verbranden

We weten allemaal dat we water moeten drinken. En al helelemaal als je wilt afvallen en vet verbranden.Toch zien we vaak dat veel mensen moeite hebben om voldoende water te drinken.Door voldoende te drinken zorg je er voor dat je jouw vetverbranding op volle toeren draaid, Maar altijd maar water is ook niet alles en in de meeste ranja zit heel veel suiker, maar wij hebben de oplossing. "Bolero limonade". Deze is gluten vrij en vrij van suiker en bevat bijna geen calorieën. En je kan het krijgen in wel 65 smaken. 

Lees meer overBolero Limonade

Lees 5456 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner