fbpx

Waarom elke vrouw de Cable kickback zou moeten doen.

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Mooi ronde billen, bijna elke vrouw wil het en gaat er voor naar de sportschool. Maar het trainen van je billen is nog niet zo makkelijk dan de meeste denken. De meeste vrouwen doen de squat en denken dat deze voldoende is om mooie ronde billen te krijgen, maar helaas is dat niet zo.

 De squat is een van de belangrijkste oefeningen die niet in je schema mag ontbreken als je aan het trainen bent voor mooie ronde billen, maar er zijn er nog een paar die niet in je schema mogen ontbreken als je echt die ronde billen en dunnere bovenbenen wilt hebben. Een van die oefeningen is de; one legged cable kickback. Een killer voor je billen én hamstrings. Ga vooral niet perse té hoog in gewicht zitten, maar probeer meerdere herhalingen te doen. Op deze manier benut je de oefening optimaal voor mooie, ronde billen.

Isolatie oefening voor je billen

Net als bij het trainen van je andere spieren, zal je bij het trainen van je billen naast compount oefeningen zoals de squat, ook isolatie oefeningen moeten doen. De voordelen van Isolatie oefeningen zijn dat je met een oefening het accent kunt leggen op een specifieke spiergroep. In dit geval de bilspieren. De one legged cable kickback is een van de beste isolatie oefeningen voor je billen.

De anatomie van je billen

De spiervezels in je bilspieren bestaan voor de ene helft uit snelle spiervezels en voor het andere deel uit langzame spiervezels. De bilspieren hebben meerdere onderverdelingen en vervullen verschillende functies. Ze spelen een integrale rol in basisbewegingen zoals heup-extensie, -abductie, -exorotatie en posterieure en anterieure bekken kantelingen. Je bilspieren zijn ook verantwoordelijk voor stabilisering van de heup en de wervelkolom en je houding in het algemeen. Het is dan ook geen wonder dat je niet simpelweg een enkele bilspieroefening kunt toevoegen aan je wekelijkse workout routine en daarvan resultaten kunt verwachten. Het is dus belangrijk dat je isolatie en compount oefeningen doet, als je resultaat wilt zien.

Hoe doe je de one legged cable kickback?

janelle mcguires rock bottom workout graphics cytosport glute cable kickback

1.Doe een enkelband vast aan een “low cable pulley” en doe deze enkelband vast aan een van je enkels.
2.Als je deze oefening voor het eerst doet, zorg er voor dat je je goed vast kan houden.
3.Houdt je lichaam in 1 rechte lijn en breng vervolgens het been dat vast zit, met een lichte buiging in de knie, rustig zo ver mogelijk naar achter.
4.Span tijdens de uitvoering je buikspieren aan en adem uit tijdens het naar achter brengen van je been en adem in bij het terugbrengen.
5.Doe deze oefening even vaak voor beide benen om beide billen gelijkmatig te trainen, je wilt natuurlijk niet een grote rechter bil en een kleine linker bil.

Voeding voor mooie ronde billen

De meeste vrouwen denken dat als je maar zoveel mogelijk cardio doet en zo min mogelijk eet die mooie ronde billen vanzelf komen, maar dat klopt natuurlijk niet. Net als bij het afvallen en het trainen van je andere spieren geldt dat  voeding de belangrijkste sleutel is voor een mooi en slank lichaam. Zorg dat je veel eiwitten eet en weinig vetten en probeer laag in je koolhydraten te zitten, maar ga ze niet compleet uit je voeding halen want ook een bepaalde hoeveelheid koolhydraten zijn belangrijk voor het lichaam en ook voor de vet verbranding.

Vrouwen hoeven minder calorieën binnen te krijgen dan mannen, maar ze moeten wel voldoende binnen krijgen om hun spieren sterker te krijgen en te ondersteunen. Want als je denkt dat je met een dieet van 1000 Kcal zonder koolhydraten mooie ronde billen gaat krijgen, dan heb je het mis!. Food is the key, dus een voedingsschema is stap 1. Zonder de juiste voeding en hoeveelheid werkt geen enkel fitness schema.

Lees verder voor een goed voedingsschema

Supplementen advies

Buiten je voeding zijn de juiste supplementen ook heel erg belangrijk daarom geven wij hier onder een advies welke supplementen je het beste dagelijks kunt gebruiken als je aan het trainen bent voor mooie ronde billen en ook echt resultaat wilt hebben.

Lees meer over Lady Power whey

Eindelijk. Een echte  eiwitshake voor vrouwen waar je echte resultaten mee behaald

Lees meer over Lady Fatburner

De lady Power Fat Burner is met voorsprong de sterkste fat burner. De krachtigste samenstelling van hoogwaardige ingrediënten in de beste verhoudingen.

Lees meer over Afslank Smoothie

De unieke combinatie van eiwitten,CLA’s L-Carnitine, vitaminen en mineralen zorgt ervoor dat u een gezonde ondersteuning heeft tijdens het afvallen.

Lees meer over L-Carnitine

Als je snel wilt afvallen is een goede stofwisseling noodzakelijk. Carnitine speelt een heel belangrijke rol in de spijsvertering. Vet kan pas worden verbrand als het in aanraking komt met Carnitine. Als je dus een tekort hebt aan Carnitine dan wordt vet niet verbrand en wordt je te dik.

Lees 4263 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner