fbpx

Kun je als vrouw nog spieren opbouwen na je 30ste

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Zo rond de 30 beleven heel veel vrouwen een schrik moment. Ze beseffen dat hun eens zo geweldige dijen ineens wat slapper zijn en het buikje niet meer zo strak is. En dat terwijl ze nog net zo slank zijn, nog net zo gezond eten en keurig een half uurtje per dag bewegen. De meeste gaan dan op dieet en leven zich uit op de cardio apparaten en misschien ook nog wat krachtoefeningen om wat spieren op te bouwen om weer wat strakker in hun vel te komen, maar kun je als vrouw nog wel spieren opbouwen na je 30ste?

Het verlies van spieren door dieet en leeftijd.

De eerste stap die vrouwen nemen als ze merken dat ze wat meer vetrolletjes krijgen en een buikje is een dieet. Dit dieet bestaat meestal uit veel minder eten en overuren maken in de sportschool op de cardio apparaten, maar is dit de juiste manier?...Nee want op deze manier maak je het alleen maar erger. Veel erger!
Als we lijnen hopen we natuurlijk vet te verliezen. Helaas verdwijnt er niet alleen vet. Het grootste deel van ons gewichtsverlies is vocht, gevolgd door vet en niet te vergeten een aanzienlijk deel spiermassa. En juist die spiermassa is zo belangrijk om strakker in je vel te komen en meer vet te verbranden.

Hoeveel spiermassa wij exact verliezen per kg gewichtsverlies is onderwerp van veel discussie. Ter indicatie kan op basis van één van de betere wetenschappelijk artikelen wel het volgende voorbeeld worden aangehaald.
Iemand die 24 uur niets eet, verliest gemiddeld 825 gram lichaamsgewicht. Hiervan is:
555 gram water
135 gram vet
75 gram eiwitten uit spierweefsel
60 gram koolhydraten uit de lever en de spieren

Na wat langer niets eten, verliezen we relatief wat minder, ongeveer 265 gram per dag. Hiervan is:
95 gram water
150 gram vet
20 gram eiwitten uit spierweefsel

Dit betekent dus dat we bij het afvallen inderdaad wel vet verliezen, maar toch ook een aanzienlijke hoeveelheid spierweefsel. Je wordt dus gewoon slap!
Tot je 30e levensjaar bouw je spiermassa op. In de jaren daarna neemt de spiermassa beetje bij beetje af. Als vrouw verlies je namelijk tussen je 30e en 55e zo’n 7,5 kilo aan spiermassa. Bij sommigen begint het zelfs al vanaf eind 20! Een gunstig effect op de weegschaal heeft dit echter niet. Je krijgt er namelijk ongeveer 15 kilo vet voor terug.

De oplossing voor een slank lichaam na je 30ste

Krachttraining

Je spieren zijn de grootste vet verbranders en als je dus minder spiermassa hebt zal je ook minder vet verbranden en zal je dus ook sneller dikker worden. Het doen van krachtraining na je 30e levensjaar is dus heel erg belangrijk. En al helemaal als je mooi slank wilt blijven, want zonder krachttraining zal dus alles ook meer gaan hangen en zal je sneller een buikje krijgen.
Kun je spiermassa opbouwen als vrouw na je 30ste?
Je kunt als vrouw na je 30ste nog prima spieren opbouwen, maar de 1% testosteronafname per jaar zou je moeten motiveren om je training te veranderen om van dat laagje vet af te komen. Want ja, dat buikje en andere vetrolletjes blijven steeds een beetje meer hangen. Ga aan krachtraining doen en ook HIIT in combinatie met krachttraining perfect om te doen.

Spiermassa kweken is heel eenvoudig:

He enige wat je moet doen na je 30ste om meer spiermassa te kweken is trainen en goed eten, minder vet en meer eiwitten. En ja ook koolhydraten. Helemaal zonder kun je niet!

Een eiwitrijk dieet is essentieel voor spieropbouw

Na het 30ste levensjaar verliest je elk jaar 1% van het spierweefsel en na je 40ste gaat dit proces nog sneller en bij een gebrek aan voldoende eiwitten zal het proces dubbel zo snel gaan. Ook te veel trainen op cardio apparaten zal het proces versnellen bij een gebrek aan eiwitten. Voldoende eiwitten zijn voor mensen boven de dertig dus erg belangrijk. Anders loop je het risico dat je spiermassa heel snel afneemt en alles veel sneller gaat hangen. Zonder voldoende en de juiste eiwitten kun je trainen zo veel als je wilt, maar je zal er meer kwaad mee doen dan goed. dus wees verstandig en eet en drink voldoende eiwitten!

Supplementen boven je 30ste

Supplementen boven je 30ste zijn heel er belangrijk en onmisbaar. Ze helpen je om beter af te vallen en vet te verbranden en sneller te herstellen, maar ook om je spiermassa op te bouwen en te ondehouden zodat ook jij lang fit en slank blijft!

Eiwittenshake.

Het is onmogelijk om voldoende eiwitten en aminozuren binnen te krijgen via je voeding en daarom is het heel erg belangrijk dat je een goede why eiwitten shake gebruikt die laag is in koolhydraten en geen suiker bevat.
Lees meer over: lady Power

Fat burner.

Een goede fat burner is heel erg aan te bevelen boven je 30ste want het geeft niet alleen je metabolisme een boost ,maar het versneld ook je vet verbranding en het zal je gedurende dag heel veel meer energie geven.
Lees meer over: Lady Fat Burner

ZMA

Tijdens het slapen hersteld je lichaam ,maar ook dat kost energie en boven je 30ste zal je dus merken dat je veel vaker gebroken wakker wordt. Dit komt omdat je lichaam te weinigen magnesium, zink en B6 binnen krijgt. Deze stoffen zorgen er voor dat je beter slaap en beter hersteld in je slaap en dus ook fit wakker wordt! Door het gebruik van ZMA zullen stresshormonen zoals cortisol weinig kans hebben en blijft je vet verbranding opgang.
Lees meer over: ZMA

Fitness schema voor vrouwen 

Wij hebben speciaal voor vrouwen die boven de dertig zijn een fitness schema samengesteld om af te vallen en meer vet te verbranden en meer spiergroei.

download hier het schema: fitness schema voor vrouwen boven de dertig

Extra snel afvallen? 

Wil je net iets meer en sneller afvallen dan is een afslank smoothie een goede oplossing. Deze zit vol met eiwitten, vitamine , CLA en L-Carnitine. Alles wat je nodig hebt om net iet meer en sneller een aantal kilo’s kwijt te raken.

Lees meer ove: Afslank Smoothie

Eiwitrepen wel of niet?

Een eiwitreep is een perfecte aanvulling op je voeding, maar in de meeste eiwitrepen zitten heel veel suikers en andere toevoegingen. En dat is nu net iets wat je niet nodig hebt als je aan het afvallen bent en van je overtollige vetrolletjes af wilt, maar met onze One Basix Bar eiwitrepen heb je daar geen last van. Deze perfecte repen passen in elk dieet en zijn het perfecte tussendoortje voor op het werk of na het sporten. One Basix Bar eiwitrepen zijn een van de weinige repen die ook nog eens geweldig smaken en geen Chemische smaak hebben.

Kenmerken One Bar Basix: 

  • Met Stevia extract!
  • 100% natuurlijk
  • Met maar liefst 20 gram eiwit
  • Geen sucralose
  • Slechts 1 gram suiker per bar
  • 1 bar weegt 60 gram

Lees meer over; One Basix 

Drinken om snel vet te verbranden

We weten allemaal dat we water moeten drinken. En al helelemaal als je wilt afvallen en vet verbranden.Toch zien we vaak dat veel mensen moeite hebben om voldoende water te drinken.Door voldoende te drinken zorg je er voor dat je jouw vetverbranding op volle toeren draaid, Maar altijd maar water is ook niet alles en in de meeste ranja zit heel veel suiker, maar wij hebben de oplossing. "Bolero limonade". Deze is gluten vrij en vrij van suiker en bevat bijna geen calorieën. En je kan het krijgen in wel 65 smaken. 

Lees meer over: Bolero Limonade

Lees 6689 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner