fbpx

Is HIIT training goed voor vrouwen?

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

HIIT, of ook wel High Intensity Interval Training is erg populair onder de dames die snel willen afvallen en hun vetpercentage willen verlagen, Maar is deze trainingsvorm wel goed voor vrouwen.

Als je het woord “snel afvallen” op Google intikt ben je vast wel een keer het woord HIIT training tegengekomen. HIIT is een trainingsvorm die bestaat uit korte intervallen die om en om heel intensief en dan weer lager van intensiteit zijn. Je brengt met deze HIIT intervallen je hartslag zo hoog mogelijk en hebt tijdens de kortere intervallen maar amper de tijd om te herstellen.

Vrouwen Herstellen minder snel dan mannen.

Mannen en vrouwen worden in Nederland steeds gelijkwaardiger. Helemaal super natuurlijk, maar soms wordt vergeten dat gelijkwaardig niet betekent dat we ook 100% hetzelfde zijn. Mannen en vrouwen zijn fysiek verschillend, wat ook betekent dat ze anders zouden moeten trainen. En een van de trainingsvormen die minder geschikt zijn voor vrouwen is het explosief trainen. En HITT trainingen zijn een vorm van explosief trainen. Hoewel vrouwelijke spieren meer uithoudingsvermogen hebben, is hun zenuwstelsel niet zo efficiënt als dat van mannen. Mannen zijn explosiever, ze kunnen sneller kracht genereren. Vrouwen herstellen ook minder snel van het explosief trainen dan manen, maar dit betekent niet dat vrouwen nooit explosief mogen trainen, maar een gecontroleerder, iets langzamer tempo stimuleert de spiergroei bij vrouwen meer dan een explosieve, korte beweging.

De spieren van de vrouw zijn anders dan die van de man.

Vrouwen hebben meer van het type 1 spieren de zogeheten slow twitch fibers dan mannen. Dit zijn spieren die minder explosieve kracht genereren, maar wel een stuk langer meegaan voordat ze moe worden. Daarom kunnen vrouwen minder goed explosief trainen.

Krachtraining heeft meer voordelen voor vrouwen.

Krachttraining is perfect voor vrouwen om af te vallen en snel vet te verbranden. Vrouwen zijn er zelfs beter in dan mannen. En krachttraining is veel makkelijker voor vrouwen dan voor mannen. Vrouwen kunnen met langzame, gecontroleerde en meerdere herhalingen per set veel meer uit hun spieren halen dan mannen.

Vrouwen hebben tijdens een oefening ook minder last van metabole stress dan mannen. Dit komt omdat mannen meestal een tekort aan het brandstof Glutamine hebben.
tijdens een oefening hebben vrouwen ook een lagere bloeddruk waardoor de bloed en zuurstoftoevoer naar hun spieren groter is dan bij mannen. Daarom kunnen de vrouwelijke spieren onder spanning langer functioneren dan mannelijke spieren.

Vrouwen kunnen dus meer herhalingen doen met gewichten dan mannen.
Dankzij het geslachtshormoon oestrogeen herstellen vrouwen sneller dan mannen tijdens een gewone training. Vrouwen hebben dus minder rust nodig hebben tussen sets en de oefeningen.

Minder spierpijn dan mannen

Vrouwen herstellen niet alleen sneller na een oefening, maar vrouwen herstellen ook sneller na een training. Tenminste, als je niet explosief getraind hebt. Ze hebben namelijk een betere afgifte van voedingsstoffen waardoor hun spieren minder last hebben van spierschade. Natuurlijk heb je wel eens spierpijn, maar ze lijden niet zo lang als de mannen.

Cardiotraining voor vrouwen

Omdat het explosief trainen minder geschikt is voor vrouwen en meer nadelen heeft voor hun dan voordelen, is cardiotraining een hele goede aanvulling op hun trainingsschema.

Helemaal geen HIIT meer doen?

Een goede HITT training heeft heel veel voordelen ,maar gebruik hem als een aanvulling op je vaste trainingsschema. Doe een HIIT training een keer naast je krachttraining en Cardio. Maar maak er geen standaard workout van. Dat heeft voor jou als vrouw meer nadelen dan voordelen.

Het fitnesschema voor vrouwen om af te vallen en vet te verbranden

Fitnesschema Dag 1

OefeningSetsReps
1. Goblet Squat 4 15
2. Lying Leg Curl 4 15
3. Standing Calf Raise 4 15
4. Dumbbell Row 4 15
5. Lat Pull Down 4 15
6. Incline Dumbbell Bench Press 4 15
7. Lateral Raise 4 15
Cardio / Crosstrainer   20 min

 

Fitnesschema Dag 2

OefeningSetsReps
1. Dumbbell Stiff Leg Deadlift 4 15
2. Leg Extension 4 15
3. Assisted Pull Up Machine 4 15
4. Seated Cable Row 4 15
5. Seated Dumbbell Press 4 15
6. Dumbbell Bench Press 4 15
7. Skullcrusher 4 15
8. Dumbbell Curl 4 15
Cardio / Loopband 20 min

Fitnesschema Dag 3

ExerciseSetsReps
1. Leg Press 4 15
2. Walking Lunge 4 15 per been
3. Standing Calf Raise 4 15
4. Smith Machine Row 4 15
5. Cable Face Pull 4 15
6. Push Up 4 15
7. Close Grip Push Up 4 15
8. Cable Curl 3 8-12
Cardio / fietsen   20 min

Cardio na de training?

Veel vrouwen werken eerst hun hartslag omhoog met een rondje cardio voordat ze aan het zwaardere krachtwerk beginnen, maar het effect op je lichaam groter als je die volgorde omdraait. Begin je jouw training met gewichten, dan is je anaerobe (zuurstofloze) energievoorziening al flink geslonken op het moment dat je op de loopband of fiets plaatsneemt. Daardoor gaat je lichaam vet verbranden om het aerobe (zuurstofrijke) energiesysteem aan de gang te houden. Zo verbrand je meer calorieën, ook na het sporten. Een setje squats gaat na het lopen van een aantal kilometer waarschijnlijk met heel wat minder power dan met frisse benen. Gevolg van slordig en slap uitgevoerde oefeningen is dat spectaculaire resultaten (en die wil je!) uitblijven

Wat is het belangrijkste onderdeel in een goed fitness schema?

Veel vrouwen maken de zelfde fout als ze gaan trainen om af te vallen en een slanker lichaam willen. Ze gaan zo weinig mogelijk eten zonder te weten wat ze eten en hoeveel en dat is de grootste fout die je kunt maken Zo weet je niet wat je binnen krijgt. Food is the key, dus een voedingsschema is stap 1. Zonder de juiste voeding en hoeveelheid werkt geen enkel fitness schema.

Lees verder voor een goed  voedingsschema op maat. 

Supplementen advies

Eiwitten zijn erg belangrijk voor een goede spierontwikkeling en voor dit fitness schema zou een goede proteine shake zeker van pas komen voor een nog beter resultaat!

Lees meer over: Lady Power whey

Eindelijk. Een echte  eiwitshake voor vrouwen waar je echte resultaten mee behaald. lady Power is speciaal gemaakt voor vrouwen die effectief spieren willen opbouwen en vet willen verbranden. Deze shake gaat je zeker helpen een mooi strak lichaam te krijgen.

Lees meer over: Lady Power Fat Burner

Lady Power Fat burner is een zeer complete formule die je lichaam op de juiste manier helpt in de strijd tegen ongewenst lichaamsvet.De fat burner bevat een mix van natuurlijke ingrediënten en is onvergelijkbaar met andere.De lady Power Fat Burner is met voorsprong de sterkste fat burner. De krachtigste samenstelling van hoogwaardige ingrediënten in de beste verhoudingen

Eiwitrepen wel of niet?

Een eiwitreep is een perfecte aanvulling op je voeding, maar in de meeste eiwitrepen zitten heel veel suikers en andere toevoegingen. En dat is nu net iets wat je niet nodig hebt als je aan het afvallen bent en van je overtollige vetrolletjes af wilt, maar met onze One Basix Bar eiwitrepen heb je daar geen last van. Deze perfecte repen passen in elk dieet en zijn het perfecte tussendoortje voor op het werk of na het sporten. One Basix Bar eiwitrepen zijn een van de weinige repen die ook nog eens geweldig smaken en geen Chemische smaak hebben.

Kenmerken One Bar Basix: 

  • Met Stevia extract!
  • 100% natuurlijk
  • Met maar liefst 20 gram eiwit
  • Geen sucralose
  • Slechts 1 gram suiker per bar
  • 1 bar weegt 60 gram

Lees meer over; One Basix 

Drinken om snel vet te verbranden

We weten allemaal dat we water moeten drinken. En al helelemaal als je wilt afvallen en vet verbranden.Toch zien we vaak dat veel mensen moeite hebben om voldoende water te drinken.Door voldoende te drinken zorg je er voor dat je jouw vetverbranding op volle toeren draaid, Maar altijd maar water is ook niet alles en in de meeste ranja zit heel veel suiker, maar wij hebben de oplossing. "Bolero limonade". Deze is gluten vrij en vrij van suiker en bevat bijna geen calorieën. En je kan het krijgen in wel 65 smaken. 

Lees meer overBolero Limonade

Lees 1955 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner