fbpx

Hoe maak je het perfecte bodybuilding dieet plan?

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Een solide bodybuilding maaltijd plan is van essentieel belang het zal  je spiergroei en gezond vet verlies met 1000% stimuleren of meer! Het perfecte getrainde lichaam krijg je niet zonder het juiste voeding plan, neem bijvoorbeeld een auto hij kan er van buiten nog zo mooi uit zien maar zonder de juiste brandstof en olie zal hij nooit goed presteren of lang mee gaan.

Enkele belangrijke punten om te overwegen bij het maken van je bodybuilding maaltijd plan:

1. Eet 5-6 kleine maaltijden per dag, ongeveer 2-3 uur uit elkaar om je stofwisseling en energie houden.

Bodybuilders leggen de nadruk op proteïnen in combinatie met koolhydraten; maar het toevoegen van groenten en vezels is onontbeerlijk voor het bevorderen van een goede gezondheid en geven je daarnaast een vol gevoel. Als je een maaltijd mist, dan kun je dit niet inhalen voor je de volgende maaltijd gebruikt.

2. Bepaal hoeveel calorieën je  elke dag moet consumeren, en hou je eraan. je moet meer consumeren  dan je verbrandt om spieren te krijgen!

3. Ga voor 40% eiwit, 40% koolhydraten en 20% vet

4. 10% van je calorie-inname moet bestaan uit eiwit. (Bijv. 3000 calorieën dieet: 300 gram eiwit per dag verdeeld over 6 maaltijden:. 50g eiwit per maaltijd )

5. Drink water  ongeveer gelijk aan 60% van je lichaam.

Water is zeer belangrijk, of je nu op een dieet bent of niet. Sommige mensen zijn zo uitgedroogd dat het lichaam dit gaat verwarren met een hongergevoel. Een algemene richtlijn is om je gewicht in kilo's te delen door 30. Dus iemand die 70 kg weegt moet ongeveer 2,3 liter water per dag drinken

 Dit zijn allemaal algemeen beginselen van een goede bodybuilding dieet plan, dus hou ze allemaal in het achterhoofd bij het plannen van je maaltijden.

Een Typische monster bodybuilding dieet plan zal er ongeveer zo uitzien:

Maaltijd 1 (Pre-workout)

6 eiwitten, 1 kopje havermout

Maaltijd 2 (ontbijt)

1 tot 2 lepels proteïnesupplement in magere melk of water gemengd met ½ kop bevroren fruit en/of magere yoghurt.

  • of 1 ei met 2 eiwitten gekookt of gebakken in olijfolie.
  • of 40 gram havermout;
  • 1000 mg lijnzaadolie.

Maaltijd 3 (Mid-ochtend)

Een blikje tonijn of zalm.

  • of 1 tot 2 lepels proteïneshake en 2 mueslirepen die tot pasta zijn vermalen en gemengd met magere melk.
  • 1000 mg lijnzaadolie.

Maaltijd 4 (Lunch)

Twee kippenborsten van 150 gram en 2/3 kop hele volkorenpasta of volkorenrijst.

1000 mg lijnzaadolie.

Tussendoortje voor op de middag:

Een blikje tonijn of zalm.

  • of 120 gram steak (eet dit met mate omdat er in dit vlees meer cholesterol zit dan mager vlees zoals kalkoen, kip, of vis)
  • of 1 tot 2 scheppen proteïneshake en 2 mueslirepen die tot pasta zijn vermalen en gemengd met magere melk .

Maaltijd 5 (Diner)

240 gram steak of een gelijke hoeveelheid extra-magere hamburger, zalm, of garnalen, gebakken in olijfolie of canola-olie.

1 grote salade of een groot gedeelte van een broccoli of bloemkool (of beide)

Maaltijd 6 (Snack)

1 tot 2 scheppen proteïneshake in magere melk of water of 3 eieren (2 daarvan zonder eidooier) hardgekookt of gebakken in olijfolie.1000 mg lijnzaadolie.

Vervang bepaalde voedingsmiddelen indien nodig. Bijvoorbeeld: 1 blik tonijn of zalm kan vervangen worden door 3 stukjes kalkoen of 1 1/2 kop krab uit blik (vergeet niet de houdbaarheidsdatum te controleren); in plaats van eieren kun je ook wat magere Zwitserse kaas eten.

  • Als je een vegetariër bent dan kun je het vlees vervangen door tofu, bonen, erwten, en noten.

Voeg fruit en groenten toe aan je dieet. Hoewel prima voor het opbouwen van spieren is het dieet zoals hier weergegeven beperkt tot (voorbewerkte) proteïne en koolhydraten, wat op deze manier niet gezond is op de langere duur. Je voeding in balans brengen met meer groenten, fruit en proteïne uit magere, onbewerkte, cholesterol-arme voedingsbronnen zal uiteindelijk leiden tot een gezonder lichaam en een betere levensstijl. Voeg in ieder geval 5 stuks fruit en/of groenten toe aan je dagelijkse voeding. Een gemakkelijke manier om dit te doen is door de proteïne en lijnzaadolie (als vervanging van olijfolie) te combineren met een salade.

Dit type bodybuilding dieet zal je spiergroei sterk verhogen.Probeer bij het samenstellen van je maaltijd plan slechte vetten en bewerkte suikers te elimineren

Het dieet maaltijd plan zal in het begin even wennen zijn maar door gestaag opbouwen zal je uiteindelijk het gewenste resultaat bereiken.

Supplementen voor de bodybuilder

Naast je voeding zijn supplementen erg belangrijk, maar gebruik dan wel de juiste supplementen want in een proteïneshake van een discounter zitten vaak slechte toevoegingen en veel verborgen koolhydraten waardoor je vaak meer in vet gaat aankomen.

wij raden je de onderstaande supplementen aan.

Lees meer over: Whey Power

Lees meer over: BCAA 2:1:1

Lees meer over: Diamond Creatine

Lees meer over: ZMA

Lees 6613 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner