fbpx

Voedingstips voor meer spiermassa

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Voor spiergroei is Krachttraining alleen voldoende.

Hoe moet je voedingspatroon eruit zien als je streeft naar meer spiergroei, als je overtollig vet wilt verbranden en de gewenste lichamelijke vorm wilt bereiken?

Hetzelfde geldt voor afvallen. Trainen met gewichten is niet voldoende om overtollig vet te verbranden. Hier komt ons voedingspatroon in beeld. Voeding en voedingssupplementen moeten je lichaam de nodige bouwspieren verschaffen om spiergroei te bevorderen, maar tegelijkertijd mogen ze weer niet al te veel calorieën bevatten want anders worden die omgezet in vet en dat willen we voorkomen.

Om deze reden is het belangrijk dat je voedingspatroon rijk aan eiwitten is, een beperkte hoeveelheid koolhydraten bevat en vetarm is. En verder is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je lichaam in de loop van de dag steeds bouwstenen voorhanden heeft om spiermassa te ontwikkelen.

Wat betekent dit in de praktijk?

Dit betekent dat we met zorg onze voedingsmiddelen moeten uitkiezen, de 'gevaarlijke' voedingsmiddelen moet vermijden en onze eetmomenten goed over de dag moeten verdelen. Kortom, we moeten tenminste vijf eetmomenten per dag hebben: ontbijt, ochtendsnack, lunch, middagsnack en diner. En verder mogen de hoeveelheden niet te groot zijn maar moeten ze uitgebalanceerd zijn en de juiste ingrediënten bevatten.

Koolhydraten (brood, pasta, zoet fruit enzovoorts) maken deel uit van een gebalanceerd voedingspatroon, maar zonder te overdrijven. Probeer 's avonds koolhydraten te vermijden, eet er liever wat meer van tijdens de maaltijd die voorafgaat aan je training.

Ga verder voor hoogwaardige eiwitten. Haal ze uit wit of rood (mager) vlees, melk, magere kaassoorten en eieren, maar ook hier weer zonder te overdrijven.

Beperk de inname van vet zoveel mogelijk. Maak je geen zorgen dat je vet tekort komt. Veel 'gewone' voedingsmiddelen bevatten al vetten.

Eiwitdrankjes?

Als ze van hoge kwaliteit zijn, zoals whey protein, dan kunnen ze een welkome aanvulling op je voedingspatroon vormen. Drink ze als snack, aangelengd met water of magere melk, of drink ze direct na je training in de sportschool om je lichaam de nodige bouwstenen voor de groei van de spiermassa te geven.

Extra vitaminen en mineralen kunnen ook goed doen, als je maar niet overdrijft.

En verder water, water en nog eens water. Voor, tijdens en na de training.

Dit is het. Meer hoef je niet te doen. We wensen je veel sportzweet, krachtsinspanningen en vooral een mooie spiermassa toe.

De beste supplementen voor spiergroei.

Lees meer over: Smart Protein Drinks

Lees meer over: Whey Perfection

Lees meer over: Sports Multi

Eiwitrepen wel of niet?

Een eiwitreep is een perfecte aanvulling op je voeding, maar in de meeste eiwitrepen zitten heel veel suikers en andere toevoegingen. En dat is nu net iets wat je niet nodig hebt als je aan het afvallen bent en van je overtollige vetrolletjes af wilt, maar met onze One Basix Bar eiwitrepen heb je daar geen last van. Deze perfecte repen passen in elk dieet en zijn het perfecte tussendoortje voor op het werk of na het sporten. One Basix Bar eiwitrepen zijn een van de weinige repen die ook nog eens geweldig smaken en geen Chemische smaak hebben.

Kenmerken One Bar Basix: 

  • Met Stevia extract!
  • 100% natuurlijk
  • Met maar liefst 20 gram eiwit
  • Geen sucralose
  • Slechts 1 gram suiker per bar
  • 1 bar weegt 60 gram

Lees meer over; One Basix 

Drinken om snel vet te verbranden

We weten allemaal dat we water moeten drinken. En al helelemaal als je wilt afvallen en vet verbranden.Toch zien we vaak dat veel mensen moeite hebben om voldoende water te drinken.Door voldoende te drinken zorg je er voor dat je jouw vetverbranding op volle toeren draaid, Maar altijd maar water is ook niet alles en in de meeste ranja zit heel veel suiker, maar wij hebben de oplossing. "Bolero limonade". Deze is gluten vrij en vrij van suiker en bevat bijna geen calorieën. En je kan het krijgen in wel 65 smaken. 

Lees meer overBolero Limonade

Lees 3930 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner