fbpx

Selfies in de sportschool wel of niet doen?

Beoordeel dit item
(1 Stem)

De selfie, in 2013 was het het woord van het jaar. De foto van jezelf die je met je smartphone neemt is volgens sommigen een beetje ziekelijk of totale zelf obsessie. Volgens anderen is het gewoon leuk.

De gymselfie

Je kent ze wel, die mensen die bij ieder apparaat in de sportschool een nieuwe selfie móeten maken. Want hun social media vrienden moeten natuurlijk zien hoe sportief ze wel niet zijn.Selfies zijn er in alle soorten en maten. Als je niet weet wat een #gymselfie is, dan heb je de afgelopen jaren waarschijnlijk onder een steen geleefd.

De 'healthie'

Na de selfie is er nu de 'healthie' We zijn er nog lang niet klaar mee, de zelfportretten die we eindeloos maken met onze mobieltjes. Maar naast de standaard selfie, ontstaat er nu een nieuwe trend: de healthie. De healthie is een selfie van mensen die gesport hebben, vooral sterren doen hier aan en afgetrainde fitness chicks. En het zijn die fitness selfies waar wij het vandaag over hebben.

Jen Selter

jen selterjen selter gym jen selter glute workout

Er zijn veel fitness chicks die hun hele lijf laten zien. Of juist een onderdeel. Bekend is Jen Selter, zij word de beste kont van Instagram genoemd. Maar jen is niet alleen. Hele Facebook pagina’s en groepen zijn er met vrouwen die fitness selfies delen. En allemaal mét sixpack én borsten!

Wel of geen gym-selfie?

Het blijkt dat een gym-selfie echt not done is. De meeste mensen vinden het prima dat je sport, maar ze hebben liever dat je het voor jezelf houdt.  Niet-sportende mensen worden namelijk onrustig van mensen die dat wel doen. Zo kunnen ze namelijk, al scrollend door facebook of Instagram, niet meer genieten van een zak chips. Bovendien bestaat er vaak argwaan of de mensen daadwerkelijk gesport hebben en überhaupt ooit een voet in de sportschool hebben gezet. Daarnaast hebben veel gym-selfisten helaas geen idee hoe ze zichzelf voordelig op de foto kunnen zetten. Dus doen ze ongemakkelijke dingen zoals: hun spieren overdreven aanspannen, een gym-selfie combineren met een duck-face of ze trekken de band van hun sportbroek zo laag naar beneden dat je bijna hun schaamstreek ziet.

Wij zijn daarentegen tot de conclusie gekomen dat gym-selfies HELEMAAL niet zo slecht zijn. Het geeft je de mogelijkheid om je strak getrainde lichaam te showen. Je hebt keihard getraind voor dit droomlichaam, dus wij vinden dat je dit best mag delen op social media maar doe het dan wel goed!

Het leven van de fitnessers gaat niet altijd over rozen, dus als je toe bent aan een motivatieboost kan het posten van een gym-selfie goed helpen. Daarnaast zijn deze foto’s een goede maatstaf om progressie te meten. Als je veel sport ontwikkel je spieren en spieren zijn nu eenmaal zwaarder dan vet. Alhoewel we dit ‘heus’ wel weten, is de weegschaal in dit geval niet ons beste vriend. That’s where gym-selfies come in! Foto’s liegen niet! (als je Photoshop buiten beschouwing laat tenminste).

Dus als de weegschaal niet laat zien waar jij op hoopt, flans dan even een before-and-after foto in elkaar en vertrouw op je eigen ogen. Je zult zien dat je dus echt wel progressie hebt gemaakt!

Fitness selfies: een paar tips

Voordat je een fitness selfie de wereld in slingert, is het handig om deze tips door te nemen:

  • Wees jezelf: mensen willen geen gefotoshopt model zien.
  • Check de achtergrond: een rommelige achtergrond of een fotobomber leiden de aandacht af waar het om gaat : jouw geweldige fitnesslijf.

 

Lees 3215 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner