fbpx

Moet je nu wel of geen fitness handschoenen dragen ?

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Veel workouts vragen om goede bescherming van je handen. Fitness handschoenen zijn dan ook onmisbaar als je aan krachttraining doet. Ze horen een vast onderdeel van je sportswear te zijn. Of je nu licht of intensief, vaak of minder vaak traint.

 

Mannen en Fitness handschoenen

Hoewel een hoop toegewijde bodybuilders geregeld handschoenen gebruiken, zijn er toch mensen die het gebruik van handschoenen afkeuren. Volgens sommigen doet het zelfs afbreuk aan je mannelijkheid. Onzin. Als je eelt als noodzakelijk beschouwt om je mannelijkheid te tonen, dan kom je in de échte mannelijke kenmerken misschien wel iets te kort.

Vrouwen en Fitness handschoenen

Vrouwen verzorgen meestal hun handen beter dan mannen en mede daarom lopen zij het risico om sneller blaren en meer eelt te krijgen en dat vinden veel vrouwen nou niet echt sexy!

Voordelen van handschoenen:

Grip:
Als je je gripkracht geen beperkende factor wilt laten zijn voor je ontwikkeling in algehele (explosieve) spierkracht kunnen handschoenen uitkomst bieden. Handschoenen kunnen je training verbeteren door de tractie (grip) te verhogen tijdens de lift. Dit is handig bij zweethanden, een gladde stang of wanneer je het nodig hebt om een persoonlijk record te verbreken.

Bescherming:
Ze beschermen je handen tegen beschadiging, wat prettig kan zijn wanneer je bijvoorbeeld op het werk een vertegenwoordigende functie hebt, of misschien gewoon omdat je niet onnodig verwondingen aan je handen wilt.

Versteviging:
Afhankelijk van het model van de handschoen kan deze ook versteviging bieden voor de polsen. Hoe lang en zwaar je ook traint, je polsen zullen nooit zo sterk worden als bijvoorbeeld je arm- en schouderspieren. Op die manier kan het bijvoorbeeld ten koste gaan van een benchpress uitvoering waarbij gebogen polsen je prestaties beïnvloeden. Daarom is het bij sommige oefeningen handig om extra steun te hebben. Je voorkomt zo blessures en optimaliseert de oefening

Hygiëne:
Waar je medesporter zichzelf allemaal wrijft, krabt en pulkt voordat hij de stang vastpakt, wil je niet te lang over nadenken. Maar als je hygiëne belangrijk vindt, en liever niet andermans genitale zweet op je handen wilt, kunnen handschoenen ook bescherming bieden tegen vuil en bacteriën op trainingsapparatuur. Eigenlijk dezelfde reden dus waarom je een handoek zou moeten gebruiken in de sportschool.

 

Lees 4416 keer

Gerelateerde items (op tag)

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner