fbpx

Waarom is de squat oefening zo belangrijk voor een vrouw?

Beoordeel dit item
(5 stemmen)

Op Instagram en Facebook word je doodgegooid met de ene ronde bil na de andere met daarbij de woorden ‘yeah, she squats’. Squaten is dé ultieme biloefening en in dit artikel zal ik je uitleggen waarom elke vrouw hem zou moeten doen.

1 : Uiterlijk

Ja, misschien een beetje oppervlakkig, maar zeker niet onbelangrijk. Jullie kennen allemaal de voor en na foto’s die op het internet rondslingeren. En het stomme is; het is vaak ontzettend waar. Met squats kun je echt enorm verschil kweken met hoe je billen en benen er uit zien. Het lijkt aan de buitenkant namelijk net alsof alles in zijn geheel wordt gelift en ronder is. Dingen als cellulite worden ook vaak minder door squats. De doorbloeding wordt beter en je spreekt veel spiergroepen tegelijk aan. Dus voor mensen met een zittend beroep zullen baat hebben bij squats. Je kan natuurlijk altijd een squat challange doen en voor jezelf eens kijken hoe het na een maand is. Wel een belangrijk ding; je moet gezond blijven eten en veel water blijven drinken. Het is net zoals met alles wat je traint; je gaat er weinig van zien en voelen als je troep blijft eten. Denk aan eiwitten als voeding voor je spieren.

2 : Metabolisme

In je benen zitten de grootste spiergroepen en verbrand je dus relatief het meeste in rust. Je traint met squats veel spieren tegelijk en bijvoorbeeld ook balans. Daardoor train je veel meer spieren dan je bij een “geïsoleerde” oefening zou doen. Je kan squats met en zonder gewichten doen, als je zwaarder gaat trainen, ga je natuurlijk meer spieren aanspreken en zul je in rust relatief ook meer verbranden.

3 : Squats verbranden meer vet!

De squat is een meer gevorderde en samengestelde oefening. Hierdoor kost een squat veel meer moeite en vraagt de squat meer van het lichaam dan andere oefeningen. Dit betekend dat je meer calorieën verbrand tijdens het uitvoeren van de squat omdat het lichaam harder moet werken om de beweging te maken. Ook gebruik je tijdens de squat veel meer spieren dan bij de meeste andere oefeningen. Hoe meer spieren je gebruikt tijdens een oefening, hoe meer calorieën je verbrand. Spieren zijn de vetverbranders van het lichaam. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer vet je verband. Door het aantal squats wat je wekelijks doet omhoog te brengen, zal je zowel in je benen als het bovenlichaam meer spiermassa creëren, waardoor je dus meer vet verbrand tijdens het sporten én tijdens rust.

4 : Snelle manier calorieen verbranden

de meesttijd-efficiënte manieren om meer calorieën te verbranden is eigenlijk om meer spieren te krijgen. Voor elke kilo aan spieren die je wint, zal je lichaam namelijk ruim 50-70 calorieën per dag verbranden. Als je ongeveer vijf kilogram aan spiermassa kweekt (traint), verbrand je automatisch 500-700 meer calorieën per dag meer dan voorheen. De squat is hiervoor zonder twijfel de allerbeste oefening. per minuut zit je op zo’n 14 calorieën. Dat is niet mis! En je verbrandt door deze oefening ook nog als je rust. Als je zoveel calorieën kunt verbranden met een oefening zou ik deze zeker niet overslaan bij je volgende bezoek aan de sportschool of gewoon thuis als je even staat te niksen … !

5 : Squats helpen bij het opruimen van lichaamsafval

squats zorgen er namelijk voor dat lichaamvloeistoffen afgevoerd worden en zorgt voor een goede doorbloeding waardoor voedingsstoffen naar de weefsels en organen en klieren gebracht worden. Squats zijn ook nuttig voor verbeterde werking je dikke darm en dus een betere stoelgang.

6: Train niet alleen je benen, ook je billen en abs

Er zijn weinig oefeningen die zoveel spiergroepen tegelijkertijd trainen als de squat. Dus dames, de squat is perfect om je benen en billen strakker te maken en abs te creëren.

7: HET VERMINDERD CELLULITIS!!

Als je dacht dat je dat ‘nou eenmaal’ hebt en maar moet leven met een sinaasappelhuid, dan kan ik je vertellen dat dit niet zo is!
Met squats versterk je de spiervezels waardoor de onderhuidse lagen zachtje naar buiten gedrukt worden. Het gevolg is een zachte en stevige huid.

Dus dames, denk bij de volgende training aan bovenstaande voordelen en je ondergaat die squats met een grote glimlach!

Welke supplementen zijn belangrijk bij het squatten?

Eiwitten zijn heel erg belangrijk bij het opbouwen en hersttellen van de beenspieren. Daarom is het heel belangrijk dat je voldoende eiwitten binnen krijgt, maar via je dagelijkse voeding is dat bijna onmogelijk. daarom is het heel belangrijk dat je een goede eiwitshake gebruikt waar weinig koolhydraten en suiker in zit.

Lees meer over:Lady Power whey

 

Om je vet verbranding te stimuleren zou je een goede fatburner kunnen gebruiken,maar helaas zijn niet alle fatburners effectief, maar gelukkig zijn er ook hele goede die echt werken.

Lees meer over: Lady Power Fat Burner

Lady Power Fat burner is een zeer complete formule die je lichaam op de juiste manier helpt in de strijd tegen ongewenst lichaamsvet.De fat burner bevat een mix van natuurlijke ingrediënten en is onvergelijkbaar met andere.De lady Power Fat Burner is met voorsprong de sterkste fat burner. De krachtigste samenstelling van hoogwaardige ingrediënten in de beste verhoudingen.

Eiwitrepen wel of niet?

Een eiwitreep is een perfecte aanvulling op je voeding, maar in de meeste eiwitrepen zitten heel veel suikers en andere toevoegingen. En dat is nu net iets wat je niet nodig hebt als je aan het afvallen bent en van je overtollige vetrolletjes af wilt, maar met onze One Basix Bar eiwitrepen heb je daar geen last van. Deze perfecte repen passen in elk dieet en zijn het perfecte tussendoortje voor op het werk of na het sporten. One Basix Bar eiwitrepen zijn een van de weinige repen die ook nog eens geweldig smaken en geen Chemische smaak hebben.

Kenmerken One Bar Basix: 

  • Met Stevia extract!
  • 100% natuurlijk
  • Met maar liefst 20 gram eiwit
  • Geen sucralose
  • Slechts 1 gram suiker per bar
  • 1 bar weegt 60 gram

Lees meer over; One Basix 

Drinken om snel vet te verbranden

We weten allemaal dat we water moeten drinken. En al helelemaal als je wilt afvallen en vet verbranden.Toch zien we vaak dat veel mensen moeite hebben om voldoende water te drinken.Door voldoende te drinken zorg je er voor dat je jouw vetverbranding op volle toeren draaid, Maar altijd maar water is ook niet alles en in de meeste ranja zit heel veel suiker, maar wij hebben de oplossing. "Bolero limonade". Deze is gluten en vrij van suiker en bevat bijna geen calorieën. En je kan het krijgen in wel 65 smaken. 

Lees meer over: Bolero Limonade

Lees 9209 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner