fbpx

Is Sporten met make-up gezond?

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Tijdens het sporten zie je er over het algemeen niet op z’n best uit. Je krijgt een rood hoofd, begint te zweten en trekt moeilijke gezichten. Je kunt je uiterlijk nog een beetje opleuken, door het kiezen van leuke sportkleding. Ook make-up zou nog iets kunnen bijdragen aan je look. Blijkbaar vinden veel vrouwen dit belangrijk tijdens het sporten want uit een onderzoek blijkt  dat een kwart van de vrouwen volledig opgemaakt naar de sportschool gaat. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1.907 vrouwen met een sportschoolabonnement.  Van de vrouwen die toegaven geheel opgemaakt hun workout te doen, zegt 38 procent dat ze nooit de deur uitgaan zonder make-up.

Bijna 30 procent zegt meer zelfvertrouwen te hebben als ze make-up op hebben. Zo’n 15 procent zegt dat ze met de make-up hun slechte huid camoufleren en 11 procent draagt make-up in de sportschool om er aantrekkelijker uit te zien voor de aanwezige mannen.

Welke make-up word het meest gebruikt?

Volgens een recente gehouden poll op het internet maakt een kwart van de vrouwen zich op voordat ze naar de sportschool gaat. Het meest wordt gebruik gemaakt van mascara. Veertig procent van de vrouwen gebruikt wimperverlengde mascara voor het sporten.

Op de tweede plaats van meest gebruikte make-up voor het sporten stond foundation. vierendertig procent van de vrouwen wil graag een egaal gezicht voordat ze gaan sporten (en zweten). Op de derde plek, met 21%, staat lipgloss.

Is Sporten met make-up gezond?

Sporten met een laag foundation en andere mooimakers is een slechte zaak, vertelt dermatoloog Debbie Thomas in de Britse Vogue. "Als je sport zweet je, en daardoor vergroten ook je poriën. Make-up vervuilt die poriën en tijdens het sporten gaat dit proces nog sneller. Je huid raakt verstopt en kan niet meer ademen. Mensen die met make-up op sporten, hebben veel meer last van mee-eters, puistjes en een doffe huid."

Doe het zo:

Haal je make-up er dus eerst af met een remover en een tonic. Vervolgens raadt dermatoloog Debbie Thomas in de Britse Vogue aan om een serum voor het sporten aan te brengen met een hoge waarde aan antioxidanten. Maak na je work-out nog een keer je je gezicht goed schoon. Als je na je werk wil sporten en geen tijd hebt om het eraf te halen, zorg dan dat je make-up gebruikt die olievrij is.

9f44cb0761f7b514fa41fae579a79d0a

Lees 2499 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner