fbpx

Is de leg adductor nu echt alleen voor vrouwen?

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Je ziet hem in bijna iedere sportschool, de leg adductor. Een apparaat dat veelal gebruikt wordt door vrouwen, maar ook af en toe een enkeling onder de mannen. Met de leg adductor train je je heupen maar is dit ook een goede keuze?

De meningen zijn er heel erg over verdeeld of je de leg adductor nu wel of niet moet gebruiken en of het wel van toegevoegde waarde is om hem te gebruiken.

Welke spieren train je met de leg adductor?

 

Met de Abductor Machine train je de zijkant van de bilspier Als je bredere bilspieren wilt is dit een perfecte oefening.

Plaatselijke vetverbranding

Veel dames denken dat je je met de leg adductor plaatselijk vet kan verbranden, dit is dus pure onzin want Plaatselijke vetverbranding is onmogelijk.

Wel of niet doen?

Veel mensen doen sceptisch over zo'n adductor-machine, maar goed ontwikkelde spieren aan de binnenkant van je dijen zorgen er wel o.a. voor dat de kans dat je je knieën naar binnen drukt tijdens squatten aanzienlijk vermindert. Dus is het een goeie oefening die wel degelijk een plaatsje verdient in je schema.

Je moet de leg adductor niet als enige oefening gebruiken want dan zal je weinig bereiken. Als je naast je squats , deadlifts en de lunge dit apparaat gebruikt kan het echt van toegevoegde waarde zijn omdat je er nu eenmaal spieren mee traint waar je niet eens van wist dat je ze had, probeer het maar eens de kans is groot dat je dagen last heb van spierpijn en dan weet je dus ook direct waarom je hem dus wel moet doen!

Is de leg adductor alleen voor mannen?

Tja als een vrouw op dat ding zit zie je echt alle mannen gluren in de sportschool maar zelf op dat ding zitten vinden ze nu niet echt mannelijk maar toch is hij ook voor mannen want zoals je ziet op de foto en het het filmpje van dit artikel gebruikt ook Dwayne the Rock Johnson dit apparaat.....hoezo niet mannelijk ?

 

Lees 3356 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner