fbpx

Fitness in de breedste zin van het woord

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

We willen allemaal dat perfecte strandlichaam, zongebruind en flink gespierd. Ook laten we ons erg leiden door wat de maatschappij vind. Zo gaf een onderzoek van het NISB in 2015 aan dat 50,9 % van de volwassenen (20 jaar en ouder) te kampen heeft met overgewicht.

Als we het over trends hebben die op dit moment erg spelen, dan schieten de healthbloggers en healthfanaten als paddestoelen de grond uit, waar je in de social media ook kijkt er word gepraat over voeding en sport. Werkelijk alles komt tegenwoordig dan ook in social media aan bod, populaire onderwerpen die nu spelen zijn superfood, detoxen, smoothies, koolhydraatarm, glutenvrij en ook worden we dagelijks overspoeld met de celebs die het roer omgooien en dit maar wat graag met ons delen.

Wie dacht dat je alleen kunt sporten in een gym heeft het mis. Social media staat vol met filmpjes om thuis te sporten, schaf een fitnessmat, wat halters en kettlebells aan en je kunt helemaal los gaan. Voor de sporter die graag buiten in de natuur is dan zijn er ook genoeg dingen om outdoor te doen, mountainbiken, skeeleren, hardlopen, nordic walking en bootcamps. De mogelijkheden zijn oneindig, dat is maar goed ook we zijn allemaal verschillend en niet elke sport is voor iedereen geschikt. Iedereen wil in shape raken en het liefste nog voor dat de zomer begint, echter heeft niet iedereen de discipline en het geduld om dit op eigen kracht te bereiken. Hulpmiddelen alleen zijn niet altijd genoeg, soms is een figuurlijke schop onder de kont nodig. Ben je iemand die hulp nodig heeft omdat er anders niks van de goede voornemens terecht komt, huur dan een personal trainer in. Deze begeleid je 1 op 1 en de volledig focus ligt op jou en jouw doelen. De personal trainer maakt een schema met work outs en vaak word je voeding aangepast op jouw persoonlijke training en doelen.

Er zijn verscheidene organisaties die happig inspelen op deze healthtrend. Supplementen voor energie, vetverbranding, vochtafdrijving en spieropbouw zijn dan ook niet meer weg te denken. De celeb, de healthbloggers en healtfanaten iedereen gebruikt ze. Dus als de gemiddelde nederlander zover komt om te beginnen met sporten dan is de kans klein dat er geen supplementen worden gebruikt. Natuurlijk is het ook tof, er tijdens het sporten leuk uit te zien en kleding te dragen die geschikt is. Voor welke sport je de kleding ook nodig hebt, verdiep je goed in de mogelijkheden. Sport je outdoor draag kleding die je goed warm houd, doe je een sport waarbij je kunt vallen draag beschermende kleding, beschermers en een helm. Doe je een sport waarbij je veel transpireert kies dan voor quick dry, dit is speciale stof die snel droogt en ervoor zorgt dat je comfortabel blijft en geen last heb van natte/vieze plekken. Om je outfit compleet te maken kies je voor goeie schoenen, voor hardlopen zijn er bijvoorbeeld andere schoenen geschikt als voor fietsen. De schoenen draag je weer met geschikte sokken en bij sommige sporten is een paar handschoenen ook erg fijn. Laat je asjeblieft niet verleiden door de ervaringen van een ander, want ieder lichaam is verschillend en wat voor de ene werkt, hoeft niet voor een ander te werken. Voor je begint met het aanpassen van je levensstijl, laat je adviseren en lees je goed in.  

In mijn volgende blog zal ik verder ingaan hoe je als beginnend sporter start.

Lees 1130 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner