fbpx

Is een sixpack kweken gezond voor vrouwen?

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Een sixpack trainen

Ze dienen ter inspiratie, maar baren de gezondheidswereld inmiddels flinke zorgen: Instagram foto's van superstrakke wasbordjes. Nog niet zo lang geleden was formaatje Catwalk (supermager) het devies, nu is het heersende schoonheidsideaal een sixpack.Eetstoornis-experts trekken aan de bel nu de sixpack-rage steeds meer vorm krijgt.

Is een sixpack trainen moeilijk?

We weten waarschijnlijk allemaal dat een wasbord er niet zomaar is en vaak ook niet voor eeuwig blijft. Daar is werk voor nodig. Veel werk. Van Furth, bijzonder hoogleraar in eetstoornissen aan de Universiteit Leiden: "Bij mannen zie je de wens al langer om dun en gespierd te willen zijn. Voor vrouwen is een wasbordje echter maar zelden haalbaar. Laat staan zo’n gespierd lijf behouden. De focus ligt op een heel laag vetpercentage, waarbij het lichaam vroeg of laat in een afbraaksituatie raakt.”

 

Voedingsstoffen missen

In het algemeen is dit geen goede ontwikkeling. Niet alleen omdat vrouwen een hoop voedingsstoffen missen als ze extreem gaan eten: ze krijgen veel te weinig binnen. Maar ook omdat vooral jongere meiden hier last van kunnen krijgen als dit een normaal beeld wordt voor vrouwen. Dit kan een valkuil kan zijn voor eetstoornissen. Een wasbordje als vrouw krijgen de meeste vrouwen niet zomaar, daar zijn ze nou eenmaal niet op en voor gebouwd. Natuurlijk is buikvet ook niet gezond, maar laten we het normaal houden. Gezond eten, lekker sporten met een slank, zacht vrouwenbuikje."

Obsessief gedrag

Wij zijn erg erg blij met de opkomst van health bloggers en fitgirls en natuurlijk onze eigen blog van Body & Power. De heerlijkste gezonde recepten, motiverende quotes en blogs. Maar wij worden ook steeds vaker geconfronteerd met een nieuwe trend. Een hoop frustratie en obsessief gedrag van meiden die kosten wat het kost een sixpack willen,

Ons advies is dan ook: blijf realistisch. Het creëren van een fitbody kost jaren, 95% focus op gezonde voeding, beetje geluk in de genen, het is een lifestyle, je bent er elke dag mee bezig, niet eventjes en het is nooit een (sport)dieet. onze belangrijkste boodschap: wees lief voor jezelf door goed voor je lichaam te zorgen."

Droog lijf

Veel Diëtisten maar ook wij van van Body & Power, maaken ons zorgen om meisjes die zeggen dat ze een ’droog’ lijf willen. „Dat houdt in dat je een heel laag vetpercentage hebt. Maar dat is vaak niet realistisch. Vrouwen hebben nu eenmaal vet om de heupen. Op sociale media wordt een perfecte wereld gecreëerd die er in werkelijkheid niet is. Daar willen wij meisjes voor waarschuwen.

Is een sixpack voor iedere jonge vrouw haalbaar?

Denken we dat dit voor iedere jonge vrouw haalbaar is? Nee, zeker niet. Veel jonge vrouwen hebben het druk genoeg met school, relatie, vriendinnen etc. Daarnaast vergt het krijgen van een sixpack veel trainen en ‘gezond’ eten. En nee, dan hebben we het niet over voedingsstoffen schrappen en/of crashdiëten. Wij zijn van mening dat je alle voedingsstoffen nodig hebt, dus ook koolhydraten. In onze programma’s die wij aanbieden, staat gezondheid voorop. Body & Power is er voor alle sporters en mensen die wllen afvallen en dus ook voor de jonge vrouwen die lekker sportief willen zijn maar daarnaast ook een sociaal leven hebben!

motivatie social media

Wij van Body & Power vinden het super dat we met z’n allen lekker sportief zijn, gezonde maaltijden delen en elkaar inspireren om een gezonde lifestyle te realiseren. Wij zien natuurlijk ook dat Instagram vol staat met vrouwen die een sixpack hebben, die waarschijnlijk elke dag trainen en alleen maar shakes lijken te drinken. Dit zijn vaak professionele fitnessatleten die hier ook voor betaald krijgen.

Van het volgen van een aantal super fitte fitnessmodellen op Instagram krijg je zelf ook geen sixpack, maar het kan wel motiverend werken om lekker te blijven sporten en dat juichen we toe. Body & Power vindt het super dat er zoveel vrouwen aan het sporten zijn, met gewichten durven te trainen en hun resultaat delen om ook anderen te motiveren.

lees ook onze blog over Wat is een gezond vetpercentage voor een vrouw?

De beste supplementen om je vetpercentage te verlagen.

Lees meer over Lady Fatburner

De lady Power Fat Burner is met voorsprong de sterkste fat burner. De krachtigste samenstelling van hoogwaardige ingrediënten in de beste verhoudingen.

Lees meer over Afslank Smoothie

De unieke combinatie van eiwitten,CLA’s L-Carnitine, vitaminen en mineralen zorgt ervoor dat u een gezonde ondersteuning heeft tijdens het afvallen.

Lees meer over L-Carnitine

Als je snel wilt afvallen is een goede stofwisseling noodzakelijk. Carnitine speelt een heel belangrijke rol in de spijsvertering. Vet kan pas worden verbrand als het in aanraking komt met Carnitine. Als je dus een tekort hebt aan Carnitine dan wordt vet niet verbrand en wordt je te dik.

Eiwitrepen wel of niet?

Een eiwitreep is een perfecte aanvulling op je voeding, maar in de meeste eiwitrepen zitten heel veel suikers en andere toevoegingen. En dat is nu net iets wat je niet nodig hebt als je aan het afvallen bent en van je overtollige vetrolletjes af wilt, maar met onze One Basix Bar eiwitrepen heb je daar geen last van. Deze perfecte repen passen in elk dieet en zijn het perfecte tussendoortje voor op het werk of na het sporten. One Basix Bar eiwitrepen zijn een van de weinige repen die ook nog eens geweldig smaken en geen Chemische smaak hebben.

Kenmerken One Bar Basix: 

  • Met Stevia extract!
  • 100% natuurlijk
  • Met maar liefst 20 gram eiwit
  • Geen sucralose
  • Slechts 1 gram suiker per bar
  • 1 bar weegt 60 gram

Lees meer over; One Basix 

Drinken om snel vet te verbranden

We weten allemaal dat we water moeten drinken. En al helelemaal als je wilt afvallen en vet verbranden.Toch zien we vaak dat veel mensen moeite hebben om voldoende water te drinken.Door voldoende te drinken zorg je er voor dat je jouw vetverbranding op volle toeren draaid, Maar altijd maar water is ook niet alles en in de meeste ranja zit heel veel suiker, maar wij hebben de oplossing. "Bolero limonade". Deze is gluten vrij en vrij van suiker en bevat bijna geen calorieën. En je kan het krijgen in wel 65 smaken. 

Lees meer over: Bolero Limonade

 

 

Lees 10928 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner