fbpx

Een sapkuur is bedoeld om je lichaam snel en gezond te ontgiften. Een prettige bijwerking hiervan is dat je in een week tijd een paar kilo zult afvallen.Deze kuur hoort in de categorie detoxdieet en normaal gesproken ben ik geen fan van detoxdiëten, maar het sapkuur dieet van Uzuma kent toch vele voordelen en maakt het daardoor uniek. In dit artikel leg ik je uit waarom.

Afvallen met shakes is een populaire manier om gewicht te verliezen. Een shake is snel bereid, heel lekker en handig mee te nemen.Shakes komen in veel verschillende soorten en smaken en zijn meestal niet zo duur. Daarom is het een populaire manier om gewicht te verliezen.Wil jij ook afvallen met shakes? In dit artikel lees je met welke shake je beste en het meeste kunt afvallen.

Buikvet is niet alleen lelijk, het kan ook nog eens heel gevaarlijk zijn. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft last van overgewicht en een beetje vet rondom je buik kan geen kwaad, maar wanneer je een te hoog vetpercentage hebt kan dit ernstige gevolgen hebben.Ook slanke mensen kunnen te maken hebben met een te hoog vetpercentage. Er zijn twee soorten vet, die zich in of rondom de maagstreek bevinden. De eerste soort is de vorm die ervoor zorgt dat je buikspieren niet meer zichtbaar worden en noemt men subcutaan vet en bevindt zich direct onder de huid en bovenop je buikspieren.

De tweede soort noemt men visceraal vet en die bevindt zich dieper in de buikspieren en rondom de organen. Dit vet voelt stevig en hard aan als je erop drukt. Beide soorten vet zijn door meerder studies aantoonbaar ongezond voor je, maar visceraal vet is wetenschappelijk aangetoond nog gevaarlijker te zijn dan subcutaan vet. Beide soorten vet verhogen de kans op hart- en vaatziekten, diabetes type 2, verhoogde bloeddruk, beroertes, slaap apneu, verschillende vormen van kanker en andere degeneratieve ziektes.

Het is echter niet zo gemakkelijk om van buikvet af te komen, als je niet duidelijk een oorzaak kunt vinden. De grootste oorzaak is verkeerde en slechte voeding maar ook als je voeding in orde is en je flink sport om van je buikje af te komen kan het ook nog flink tegenvallen want er zijn meer oorzaken dan alleen je voeding.wij geven je in dit artikel een paar tips die je kunnen helpen om een mooi en aantrekkelijk buikje te krijgen.

Er zijn echt heel veel verschillen tussen Nederlanders en Belgen en of je het nu geloofd of niet Belgen scoren beter in heel veel dingen dan wij Nederlanders.

Een belg eet ‘genoeg’ groente

Belgen eten genoeg groenten en fruit. Uit de Consumptiemonitor blijkt dat Belgen dubbel zoveel groenten eten als Nederlanders.Een Belg eet per jaar gemiddeld 120 kilo groenten. Een gemiddelde Nederlander blijft steken op 60 kilo groenten, zo'n 164 gram per dag.

Veel vrouwen hebben een raar beeld over eiwitshakes. Dat is toch alleen voor de krachtpatsers in de sportschool? maar ik hoop dat je na het lezen van dit artikel overtuigt bent dat dit helemaal niet zo is want Eiwitshakes worden tegenwoordig echt niet meer alleen gedronken door bodybuilders, ook als je niet dagelijks in de sportschool te vinden bent en alleen nog even voor de vakantie een aantal kilo’s wilt kwijtraken, zijn ze ideaal. Eiwitshakes zijn ook goed voor je rimpels. Want met elke hoeveelheid koolhydraten en vetten die je vervangt door eiwitten verminder je kans op rimpels en wordt je huid beter gehydrateerd en dikker.

Een relatie hebben kost tijd. Toen je single was ging je nog drie avonden per week naar de sportschool. Vooral aan het begin van je relatie wil je elkaar zo vaak mogelijk zien. Die regelmatige bezoekjes aan de sportschool schieten er dan al snel bij in. Als je tijd moet vrij maken voor je geliefde dan is de sportschool meestal niet iets dat je met pijn in je hart afzegt. Voordat je een relatie had kookte je waarschijnlijk ook nog zeer regelmatig een gezonde maaltijd voor jezelf. Wanneer je een relatie hebt ga je vaak samen uit eten of bestel je lekker eten voor thuis. Ook breng je met grotere regelmaat een bezoekje aan de bioscoop. Als jullie dan naar de film gaan wordt er natuurlijk een grote bak popcorn gedeeld. Ook samen een filmpje kijken op de bank gaat vaak gepaard met bakjes vol met lekkere snacks.Vooral vrouwen komen flink aan zodra ze een vaste relatie hebben. Gemiddeld wordt een vrouw ruim zeven kilo zwaarder in de eerste zes maanden van de relatie. Dat blijkt uit een Brits onderzoek.  

Als je besluit te gaan hardlopen is het uiteraard belangrijk om goede schoenen te kopen. De stiletto-afdeling sla je tijdens het winkelen deze keer over. Nee, juist niet! In Amerika bestaan sportschoollessen waarbij vrouwen in hoge hakken squats en lunches doen. Het resultaat: strakke billen en benen en niet meer struikelen wanneer je op hakken loopt!

Fitness fans uit de VS claimen dat het geheim voor een gevormde kont en slanke dijen ligt in uw schoenen. Nee er is geen nieuwe paar sportschoenen, ze hebben het over hoge hakken.In Amerika is het de jongste trend die heel wat vrouwen naar de fitnesszaken brengt. Vrouwen van alle leeftijden volgen er sportlessen op hun hoge hakken. Het is niet enkel plezant, het is ook een prima manier om een strake kont en slankere bovenbenen te krijgen. De sportsessies met klinkende namen als 'Stiletto Workout', 'The Heel Hop Workout' of 'Stiletto Strength' zijn haast allemaal volgeboekt. Hierbij tonen de fitnessinstructrices lichte oefeningen zoals squats en sit-up aan de deelnemers waarbij alle dames stilleto's dragen.

Heel wat vrouwen die beginnen met fitnessen of sporten, willen kilo’s kwijtspelen en vet verliezen. Een gezond lichaam en een laag vetpercentage zijn natuurlijk belangrijk, maar je kan er ook te ver in gaan. Een te laag vetpercentage heeft namelijk een negatieve impact op je gezondheid en kan verregaande gevolgen hebben.

Waarom ben jij begonnen met het werken aan een fit en gezond lichaam? Waarschijnlijk omdat je een betere gezondheid en meer energie wilde hebben. Beter in je vel zitten, dat was waarschijnlijk één van jouw doelen. Als het goed is ben je er inmiddels achter dat je inderdaad meer energie hebt en ja, ook jouw gezondheid is vooruitgegaan. Voor sommigen komt er een punt dat ze geen genoegen meer nemen met een ‘fit’ lichaam, ze willen zichtbare buikspieren en een laag vetpercentage. Maar realiseer je dat dit juist weer energie gaat kosten. En kom je onder een bepaald vetpercentage, bij vrouwen ongeveer 16%, dan is jouw lichaam daar meestal niet zo blij mee.

Sonja Bakker en Atkins, move over! Anno 2016 gaat er een heel ander soort dieet ontstaan, namelijk het 'selfie dieet'. Blijkbaar is alles waar selfie voor staat hot en heeft de 35-jarige Eva dit dieet nu wereldwijd bekend gemaakt. En het grootste succes? Dat is zijzelf, aangezien Eva maar liefst 50 kilo is afgevallen met dit zelfbedachte dieet.

Intermittent Fasting (IF) is een manier van eten waarvan velen beweren dat je kunt eten wat je wilt en tegelijkertijd grote hoeveelheden vet kunt verliezen. Klinkt aantrekkelijk natuurlijk, maar IF betekent uiteraard niet dat de wet van de energiebalans ineens niet meer geldt. Je moet dus gewoon een calorietekort creëren wil je afvallen, ook met IF. Wat IF inhoudt, en wanneer het zinvol voor je kan zijn, ga ik je uitleggen.

Yoghurtdieet, soepdieet, brooddieet, appeldieet… Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een dieet op basis van dit voedingsmiddel. Ben je hier helemaal klaar mee, dan biedt het omgedraaide dieet uitkomst. Bij dit dieet gaat het er namelijk niet om wát je eet, maar wanneer je eet .Alle diëten die ooit zijn bedacht of verzonnen hebben 1 ding gemeen. Of het nou Montignac, Atkins of Het Voedselzandloperdieet heet, allemaal hanteren ze hetzelfde principe: ze zorgen ervoor dat je minder calorieën binnen krijgt dan je lichaam nodig heeft. Los van koolhydraten, eiwitten of vetten: Als je lichaam te weinig voeding binnen krijgt, moet het (vet)reserves aan spreken. Dit is de basis van élk dieet!

Vooral overgewicht is ‘killing’ voor een goede nachtrust. Kort door de bocht gezegd: overgewicht zorgt ervoor dat je slecht slaapt en slecht slapen maakt je dik. Kortom, er ontstaat een vicieuze cirkel met een hoop ellende die je zo snel mogelijk moet doorbreken. Een streng of ingewikkeld dieetprogramma is echter geen goed idee. In tijden van weinig slaap moet je je spaarzame energie voor de echt belangrijke zaken kunnen gebruiken. Daarom adviseren we twee dieet oplossingen die ‘geknipt’ zijn voor mensen met slaapproblemen. En laten we eerlijk zijn… zou het niet geweldig zijn om het verbeteren met je nachtrust te combineren met een paar maatjes minder?

Ben jij een calorieën teller? Beperk jij zo je dagelijkse hoeveelheid calorieën om zo op gewicht te blijven of zelfs af te vallen? De kans is dan klein dat je hiermee goede resultaten behaalt. Er is namelijk gebleken dat calorieën tellen helemaal geen effectieve methode is.

Minder calorieën eten leidde tot meer obesitas

Calorieën tellen is een fenomeen dat pas een halve eeuw oud is, onze overgrootouders telden ze echt niet. De behoefte aan calorieën tellen is rond de 70-er jaren van de vorige eeuw ontstaan toen verschillende mensen (vaak vrouwen) een beetje te zwaar werden naar hun zin. Minder calorieën eten en zorgen voor wat meer beweging werd als simpele oplossing aangedragen voor dit aanstormende probleem. Ongeveer rond deze 70-er jaren begon ook de voedingsindustrie voet aan de grond te krijgen op de schappen van de supermarkten en dus ook in onze keukenkastjes. Toeval bestaat niet. Ook hier niet.

Veel mensen hebben aarzelingen om te stoppen met roken omdat ze bang zijn dat de kilo’s er dan aanvliegen. Het is echter helemaal niet nodig om veel zwaarder te worden. U kunt zelf het nodige doen om dat te voorkómen.

Hoe komt het dat je aan kunt komen als je gestopt bent met roken?

Het roken van een sigaret zorgt ervoor dat het hart sneller gaat kloppen, wanneer er wordt geïnhaleerd zal het hart van de roker 10 tot 20 keer meer slaan per minuut. Dit zorgt ervoor dat het metabolisme licht wordt verhoogd, en geeft het hart stress. De nicotine zorgt dat je minder eetlust hebt. Nicotine kan ook invloed hebben op de productie van het hormoon insuline. Insuline regelt de glucose-stofwisseling, en speelt een rol bij de vetstofwisseling.

Fitnesstrends komen en gaan… Denk maar eens aan spinning, Tae Bo, Street Dance, trilplaten en ga zo maar door. In principe maakt het niet zoveel uit hoe je beweegt, áls je maar beweegt. En daarbij wordt wandelen vaak over het hoofd gezien; vooral ook als het aankomt op afvallen…Als je wilt afvallen is wandelen één van de beste manieren om dit voor elkaar te krijgen.

Vooral voor beginners is wandelen ideaal, omdat je spieren en gewrichten makkelijk en in een goed tempo kunnen wennen aan deze vorm van lichaamsbeweging. Ook als je een tijd uit de roulatie hebt gelegen iis wandelen de ideale manier om weer te beginnen met bewegen.

Je buik vermageren is geen gemakkelijke opgave. Zo beginnen veel mensen die hun buikvet willen kwijtraken onbezonnen met lijnen en/of trainen. Zodoende raken zij uitsluitend vocht en spieren kwijt. Je buik vermageren en buikvet kwijtraken is dan ook een opgave die je slim en gecontroleerd moet aanpakken! Het buikvet rond je buikspieren is heel hardnekkig. Bovendien is plaatselijk vet verbranden niet of nauwelijks mogelijk.

Buikvet verbranden is niet alleen een kwestie van minder eten. Je lichaam heeft een bepaalde staat waarin je snel buikvet aanmaakt, maar ook een staat waarin je juist snel buikvet verliest. Vet verbranden rondom je buikstreek kan soms frustrerend zijn. Dit artikel geeft je een wapen tegen buikvet. Na het lezen van dit artikel kun je direct beginnen met het afvallen rondom je buikstreek.

Waarschijnlijk probeer je zo gezond mogelijk te eten en je fitnessplan naar een hoger niveau te tillen. Maar op sommige dagen gooien we onze goede voornemens – zo, hoppa! - over boord. Misschien heb je je dag niet , wellicht heb je gewoon heel veel zin om te snacken. 
Als je een dag ontzettend veel hebt gegeten, gooi dan niet (we herhalen: niet) direct je gezonde eetpatroon in de prullenbak. Een dagje vreten is namelijk minder erg dan je waarschijnlijk denkt.  wij zochten  voor je uit hoeveel kilo je op een dag kunt aankomen. En wat blijkt: je moet wel heul veel eten wil je een halve kilo per dag aankomen.

Iedereen kan gewicht verliezen, ongeacht hoeveel ze wegen, en het eraf houden. Hoeveel zie je niet dat mensen veel afvallen, daarna direct weer aankomen en weer net zo zwaar wegen als van tevoren. Hetgeen wat mist is motivatie om het vol te houden en een gemis aan kennis over afvallen. Afvallen is niet alleen een combinatie van lichaamsbeweging en diëten, het is ook een verandering van levensstijl.

meer koolhydraten meer energie en een slanker lichaam 7426Er zijn producten die het afvallen in de weg zitten. Suikers en witte graanproducten zijn daar voorbeelden van. Alle witte graanproducten kunnen het beste vermeden worden. Dit zijn bijvoorbeeld witbrood, witte rijst en witte pasta. Deze producten zorgen ervoor dat de bloedsuikerspiegel snel stijgt. Suiker wordt met name binnengekregen door het drinken van limonade zoals cola. De rest komt van producten waar suiker in verwerkt is. Dit is bijvoorbeeld in sauzen, soep, vruchtensappen, fruit in blik, yoghurt en nog meer van deze producten. 

 

distributeurworden1Tussen alle diëten en afslankproducten is er een bedrijf dat als sinds 1980 probeert om mensen aan een gezond gewicht te helpen: Herbalife. Bijna iedereen kent de naam wel, maar de kennis die mensen over dit bedrijf hebben is veelal beperkt of eenzijdig. Want vraag een willekeurig persoon wat ze weten over Herbalife en ze zullen bijna altijd de relatie leggen met afvallen maar werkt het ook en is het gezond?

Als we willen afvallen dan wordt vaak gezegd dat zoveel mogelijk vetten verminderd moeten worden. Eigenlijk klopt dit niet helemaal. Het is niet zo dat alle vetten vermeden moeten worden om af te vallen maar met name de slechte vetten. De overheid en andere instanties hebben het nog steeds over vetten in het algemeen maar dit is niet waar. Producenten spelen hier nog altijd makkelijk op in door op de verpakking “0% vet” te drukken zodat iedereen denkt dat het product nooit geen gewichtstoename kan veroorzaken.

‘Ik kom al aan van een blaadje sla. Ik heb er meteen een kilo bij als ik alleen al patat ruik. Ik let echt goed op mijn voeding en ondertussen gaat er geen pondje af.’ Veel vrouwen hebben het idee dat ze zich beheersen, maar verliezen toch geen gewicht. Weinig eten en niet afvallen, hoe kan dat? Body & Power lost het raadsel voor je op.

Ons hormonaal stelsel is een heel gevoelig systeem. Wat we eten, wat voor beweging we wel of niet doen, tekorten aan voedingsstoffen en onze levensstijl hebben veel invloed op deze hormonen. Het kan zijn dat je regelmatig sport, op je voeding let en gezond eet en toch niet afvalt. Hoe kan dat? Dit kan te maken hebben met een tekort aan bepaalde vitamines, mineralen of voedingsstoffen.

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner