fbpx

Niet afvallen ondanks dieet en sporten?

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Ons hormonaal stelsel is een heel gevoelig systeem. Wat we eten, wat voor beweging we wel of niet doen, tekorten aan voedingsstoffen en onze levensstijl hebben veel invloed op deze hormonen. Het kan zijn dat je regelmatig sport, op je voeding let en gezond eet en toch niet afvalt. Hoe kan dat? Dit kan te maken hebben met een tekort aan bepaalde vitamines, mineralen of voedingsstoffen.

Als je al vele diëten hebt geprobeerd en niets lijkt te helpen, dan kan vitamine D misschien wel een oplossing bieden. Uit onderzoeken blijkt namelijk dat vitamine D een rol speelt bij afvallen. Veel mensen met overgewicht hebben een tekort aan vitamine D in hun bloed en dat zou wel eens de reden van het overgewicht kunnen zijn.

Een vitamine D-tekort kan zorgen voor meer vetopslag en daardoor overgewicht. Andersom geldt het ook: mensen met overgewicht hebben vaak een D-tekort. De oorzaken hiervoor zijn divers. Vitamine D wordt opgeslagen in vetweefsel, waardoor minder vitamine D beschikbaar is in het lichaam. Ook kan een lagere productie van vitamine D in de huid kan de oorzaak zijn. Dit komt weer doordat mensen met overgewicht minder bewegen, en vaker huidbedekkende kleding dragen.

Wat is vitamine D

Vitamine D is een vitamine die voornamelijk door je lichaam zelf aangemaakt wordt. Onder invloed van zonlicht kunnen receptoren in de huid vitamine D aanmaken. Hiervoor is wel voldoende zonkracht nodig die een onbedekte huid kan bereiken. Ook zonnebrandcrème belemmert de aanmaak van vitamine D. Doordat mensen tegenwoordig vooral binnen werken en leven, en doordat steeds meer mensen zonnebrandcrème gebruiken vanwege de angst om huidkanker te krijgen, is de vitamine-D-aanmaak bij mensen tegenwoordig ontoereikend. Met name in landen met een beperkt aantal zonuren, zoals Nederland, kan hierdoor een tekort aan vitamine D ontstaan. Uit onderzoek is gebleken dat een groot deel van de bevolking een tekort heeft aan vitamine D. Met name bij ouderen is dit percentage hoog. Maar liefst 50 procent van de mannen en vrouwen boven de 65 jaar heeft een vitamine-D-tekort. Dit komt deels doordat een oudere huid minder vitamine D kan aanmaken, maar ook doordat we te weinig buiten komen. Vroeger werkten en woonden de mensen nog buiten. Een vitamine-D-tekort kwam toen ook nauwelijks voor. Ook het percentage te dikke mensen was toen een stuk lager.

Vitamine D en overgewicht

Vitamine D heeft een invloed op het gewicht. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken naar vitamine D. Vitamine D wordt opgeslagen in de lever en in het vetweefsel. Mensen met overgewicht kunnen door het hogere vetpercentage in hun lichaam moeilijker het vitamine D aanspreken. Hierdoor hebben mensen met overgewicht eerder een tekort aan vitamine D dan mensen zonder overgewicht. Dit tekort kan op zijn beurt weer leiden tot een hogere kans op obesitas. Vitamine D normaliseert namelijk de voedselinname. Een tekort kan dus leiden tot een hogere voedselinname en daardoor meer kilo's. Daarbij heeft vitamine D ook een invloed op het bloedsuikerspiegel. Een tekort aan vitamine D kan hierdoor het afvallen bemoeilijken.

Vitamine D bronnen

Er zijn maar weinig voedingsmiddelen die vitamine D bevatten. Met name vette vis (o.a. zalm, makreel, haring en tonijn) is een goede bron voor vitamine D. Kaas en eigeel bevatten kleinere hoeveelheden vitamine D. Ook zon verrijkt je lichaam met vitamine D, en tot slot is het mogelijk om vitamine D supplementen te gebruiken.

Body & Power adviseert iedereen die met een afvallen bezig is om vitamine D te in te nemen lees bij de onderstaande link hier welke vitamine D voor u het meest geschikt is. welke vitamine D is voor mij geschikt

Welke afslankmiddel werkt nu wel?

vitaminen zijn dus erg belnangrijk om echt snel af te vallen en in veel afslankproducten zitten te weinig vitaminen en zo beland je dus in het wel zo bekende JoJo effect maar er zijn oook goede producten zoals deze Afslank smoothie, die speciaal voor vrouwen is gemaakt!

Lees meer over: afslank smoothie

Lees 4145 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner