fbpx

Afvallen met Herbalife goed of slecht?

Beoordeel dit item
(4 stemmen)

distributeurworden1Tussen alle diëten en afslankproducten is er een bedrijf dat als sinds 1980 probeert om mensen aan een gezond gewicht te helpen: Herbalife. Bijna iedereen kent de naam wel, maar de kennis die mensen over dit bedrijf hebben is veelal beperkt of eenzijdig. Want vraag een willekeurig persoon wat ze weten over Herbalife en ze zullen bijna altijd de relatie leggen met afvallen maar werkt het ook en is het gezond?

 

Herbalife is een veelgebruikte methode om af te vallen. Herbalife bestaat uit een serie maaltijdvervangers. Maaltijdvervangers zijn producten vaak in de vorm van shakes en repen die in plaats van een maaltijd kunnen worden gebruikt. 

Hoe werkt het?

Herbalife zegt zich te richten op het creëren van een gezonde levensstijl, via eten, drinken en bewegen. De achterliggende gedachte is dat streng diëten niet goed is voor de gezondheid. Aan de ene kant leidt streng diëten tot gewichtsverlies en aan de andere kant krijgt het lichaam te weinig energie en voedingsstoffen binnen. Energie en voedingsstoffen zijn nodig om het lichaam goed te laten functioneren. Een lage energie-inname ten opzichte van het energieverbruik zorgt voor afbraak van vetweefsel. Dit zorgt voor gewichtsverlies. Een te lage energie-inname kan echter leiden tot tekorten aan bepaalde voedingsstoffen. Voedingsstoffen zijn de stoffen waaruit het voedsel bestaat. Een langdurig tekort aan voedingsstoffen kan leiden tot afbraak van spierweefsel. Bovendien kan het allerlei lichamelijke klachten veroorzaken.

De Herbalife producten bevatten weinig calorieën. Tegelijkertijd zouden de producten alle voedingsstoffen bevatten die het lichaam nodig heeft. Herbalife vindt het belangrijk om de hoeveelheid eiwit af te stemmen op de persoon. Men meet dit voornamelijk met gebruikmaking van een intelligent weeg- en meetstation (zeg maar een weegschaal met extra functionaliteit). Als de voeding bestaat uit precies de juiste hoeveelheid eiwit voor die persoon, zou dat helpen tegen hongeraanvallen. Het bekendste Herbalife product is de shake. Deze wordt gebruikt als maaltijdvervanger en bevat gemiddeld slechts 220 calorieën. De shake bestaat uit soja-eiwitten, koolhydraten en belangrijke vitaminen en mineralen. Deze samenstelling zou zorgen voor een verzadigd gevoel. Bovendien zouden de soja-eiwitten helpen met de opbouw en het behoud van spiermassa. Andere Herbalife producten zijn repen, multi-vitaminetabletten en vezel- en kruidentabletten. De repen kunnen zijn als maaltijdvervanger of als tussendoortje. De verschillende tabletten dienen ter aanvulling van de overige voeding. Herbalife zorgt voor een geleidelijke gewichtsafname. Het richt zich op het ontwikkelen van een gezondere levensstijl. Het beste resultaat zou worden behaald door Herbalife te gebruiken in combinatie met voldoende lichaamsbeweging.

Een dieet van Herbalife bestaat over het algemeen uit een ontbijt, een lunch en een avondmaaltijd. Voor gewichtsbeheersing worden twee maaltijden per dag vervangen door shakes. Verder wordt een normale maaltijd gegeten. Voor een gezonde voeding (dus niet voor het afvallen of aansterken) wordt een maaltijd per dag vervangen door een shake. Verder worden twee normale maaltijden gegeten. De cliënt kan zelf bepalen welke maaltijden worden vervangen. Er kan eventueel gekozen worden voor twee Herbalife tussendoortjes. De tussendoor repen zijn geschikt voor die momenten tussen de maaltijden. Daarnaast zijn er zoals gezegd ook maaltijd vervangende repen. Daarnaast wordt er aangeraden om voldoende groente en fruit te eten, te drinken en te sporten.

Herbalife helpt niet alleen om af te vallen, maar kan ook helpen om aan te komen. Het gebruik is dan echter wel anders dan bij het afvallen. Het bedrijf biedt ook een groot assortiment van producten voor sporters.

Herbalife en gewichtsbeheersing

Circa 80% van de mensen die de voedingsproducten van Herbalife eten en drinken, doen dit omdat ze willen aankomen of afvallen. Als je wilt afslanken, vervang je 2 maaltijden door een voedingsshake, neem je 3x per dag de supplementen in bij elke maaltijd en mag je één keer per dag gezond en mager eten. Veel water drinken en maximaal 3 tussendoortjes. 

Hiermee krijg je dagelijks de juiste voeding binnen en blijf je gezond en energiek, terwijl je toch minder calorieën binnenkrijgt. Je boet dus niet in op het aantal voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt. Wil je aankomen, dan neem je de voedingsshakes, naast je normale maaltijden. Met name de eiwitten zorgen dan voor evenwichtige extra calorieën.

Herbalife en voeding

Maar er zijn meer supplementen, die geen afslankende werking hebben. Herbalifeline bijvoorbeeld bevat de juiste hoeveelheid Omega 3 en 6 vetzuren en is een ideaal supplement als het niet lukt om 2x per week vis te eten. LiftOff is een energiedrankje, waarbij je slechts 5 calorieën binnenkrijgt maar wel 100 % van de ADH aan Vitamine C.

Herbalife en sport

Omdat voeding voor sporters zeer belangrijk is, heeft Herbalife een 24 lijn ontwikkeld. De voedingsstoffen in deze producten helpen (top)sporters hun uithoudingsvermogen te verbeteren, beter te herstellen en geven de juiste voeding voordat met sporten wordt begonnen. Diverse topatleten en topvoetballers eten deze voeding en leveren mede hierdoor hun uitzonderlijke prestaties.

Ons advies!

Het gebruik van Herbalife producten is een bewezen manier om af te vallen of aan te sterken. Afvallen bij overgewicht heeft positieve gezondheidseffecten. Net als aankomen bij ondergewicht. De producten van Herbalife zouden alle voedingsstoffen bevatten die nodig zijn om het lichaam optimaal te laten functioneren. Bovendien zouden de Herbalife producten 100% natuurlijk zijn. 

Daarnaast zijn de Herbalife producten eenvoudig in gebruik. Het dieet bestaat voornamelijk uit maaltijdvervangers: shakes, repen en aanvullende tabletten. Diverse andere diëten zijn lastig vol te houden door de ingewikkelde recepten. De mensen die niet houden van koken haken al snel af. Herbalife is dan een eenvoudiger alternatief. De producten zijn binnen enkele minuten klaargemaakt. Het dieet is makkelijk in te passen in het gezinsleven.

Zolang je het op een gezonde manier toepast en je ook blijft bewegen is het een prima alternatief.

Wil je een ander dieet proberen die je op een gezonde manier kan toepassen lees dan hier verder over Slankplan

Lees 22674 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner