fbpx

Waarom zijn Suikers en witte graanproducten zo ongezond bij het afvallen?

Beoordeel dit item
(1 Stem)

meer koolhydraten meer energie en een slanker lichaam 7426Er zijn producten die het afvallen in de weg zitten. Suikers en witte graanproducten zijn daar voorbeelden van. Alle witte graanproducten kunnen het beste vermeden worden. Dit zijn bijvoorbeeld witbrood, witte rijst en witte pasta. Deze producten zorgen ervoor dat de bloedsuikerspiegel snel stijgt. Suiker wordt met name binnengekregen door het drinken van limonade zoals cola. De rest komt van producten waar suiker in verwerkt is. Dit is bijvoorbeeld in sauzen, soep, vruchtensappen, fruit in blik, yoghurt en nog meer van deze producten. 

 

 

Glycemische waarde

Al deze producten hebben een hoge glycemische waarde. Dit zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel stijgt. Een product met een hoge GI waarde komt snel in de bloedbaan terecht. Een product met een lage GI waarde komt langzaam in de bloedbaan terecht. Suikers hebben een hele hoge GI waarde. Dit leidt tot een hoger insuline niveau wat kan leiden tot diabetes type 2 maar ook hart- en vaatziekten en kanker. 

Zijn koolhydraten slecht? 

Koolhydraten hebben tegenwoordig een slechte reputatie. In bekende diëten zoals het Atkins en het South Beach dieet worden koolhydraten sterk verminderen en de eiwitten vermeerderd. Koolhydraten worden echter nog door veel mensen gegeten. In de hedendaagse voedingspatronen zijn koolhydraten de belangrijkste bron voor energie voor mensen. Je kunt ook gewoon koolhydraten blijven eten in een gezond eetpatroon. Koolhydraten zijn goed voor energie maar ook voor andere nutriënten zoals vitamines, mineralen en vezels. Een weight gainer bevat meestal al deze ingrediënten. Koolhydraten komen voor in plantaardige producten. 

De gezonde koolhydratenbronnen uit granen zijn de volgende:

Bruin brood

Pasta

Ontbijtgranen

Bruine rijst

De gezonde koolhydratenbronnen uit fruit zijn de volgende:

Appels

Sinaasappels

Peren

Bananen

Druiven

Watermeloen

Bessen

Kiwi

Grapefruit

Ananas

Perziken

De gezonde koolhydratenbronnen uit groenten zijn de volgende:

Sla

Broccoli

Wortelen

Aardappelen

Bonen

Mais

Uien

Erwten

Spinazie

Lees 1780 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner