fbpx

Afvallen is meer dan alleen diëten

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Iedereen kan gewicht verliezen, ongeacht hoeveel ze wegen, en het eraf houden. Hoeveel zie je niet dat mensen veel afvallen, daarna direct weer aankomen en weer net zo zwaar wegen als van tevoren. Hetgeen wat mist is motivatie om het vol te houden en een gemis aan kennis over afvallen. Afvallen is niet alleen een combinatie van lichaamsbeweging en diëten, het is ook een verandering van levensstijl.

Diëten

Een goed dieet is gebalanceerd en bevat alle voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft. Dat wordt normaal gesproken gehaald uit eten zoals fruit, groenten, vlees en vis. Niet onbelangrijk bij een goed dieet zijn de vetten. Het lichaam heeft vetten nodig om te functioneren. Dat neemt niet weg dat je onbeperkt vetten kunt eten. Door de inname van vetten aan banden te houden zorg je dat er geen vetten worden opgeslagen als reserves.

Lichaamsbeweging

Als mensen het woord lichaamsbeweging horen dan denken ze direct aan een overvolle sportschool terwijl dat het verkeerde beeld is. Een simpele oefening zoals wandelen voor twintig minuten tot een half uur is voldoende. Begin met drie keer per week en bouw dit uit tot elke dag. Daarvoor is motivatie nodig. Laat jezelf zien dat je het kunt.

Levensstijl

Het is moeilijk om het leven van iemand te laten aanpassen. Gewoontes worden moeilijk doorbroken. Het veranderen van je gewoontes kost tijd en moeite. Zelfs als de gewoontes doorbroken worden dan is het vaak nog moeilijk om niet terug te vallen in oude gewoontes. Doorzettingsvermogen en motivatie zijn nodig om het te halen. Als je gemotiveerd blijft en je blijft inzetten voor het afvallen is het mogelijk om gewicht te verliezen.

Ontbijten is altijd nodig

Voordat je de slechte gewoontes kunt veranderen moet je weten welke gewoontes niet goed zijn voor je gezondheid. Eén van de meest voorkomende slechte gewoontes is het missen van een ontbijt. Als je niet ontbijt dan ga je in de ochtend al sneller snacken, iets wat je niet wilt. De snacks hebben meestal weer veel calorieën. Als je goed ontbijt voel je je veel energieker en klaar voor de dag.

‘S avonds laat eten

Een andere slechte gewoonte is ‘s avonds laat te eten. Als je dit doet dan zijn het meestal geen gezonde tussendoortjes maar tussendoortjes met veel suikers. De suikers zijn niet goed voor je als je wilt afvallen. Als je te snel te veel suikers binnenkrijgt slaat het lichaam deze op als vetten.

Voorkom dat je gaat snacken

Om te zorgen dat je niet gaat snacken moet je zorgen dat je verdeeld over de dag voldoende eet. Eet maaltijden met voldoende vezels waar je vol van gaat zitten zoals granen en mager vlees. Eet ook voldoende fruit en groenten. Door te zorgen dat je niet veel suikers tot je neemt hou je je bloedsuikerspiegel onder controle. Door gezond te eten met voldoende vitamines en mineralen blijft het lichaam gezond en vitaal.

Supplementen die je helpen met afvallen

Lees meer over: Afslank Smoothie

Lees meer over: Lady Fat Burner

Lees meer over : L-Carnitine

Lees 1791 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner