fbpx

Hoe vrouwen kilos kunnen afvallen en vet kunt verbranden met het selfie dieet

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Sonja Bakker en Atkins, move over! Anno 2016 gaat er een heel ander soort dieet ontstaan, namelijk het 'selfie dieet'. Blijkbaar is alles waar selfie voor staat hot en heeft de 35-jarige Eva dit dieet nu wereldwijd bekend gemaakt. En het grootste succes? Dat is zijzelf, aangezien Eva maar liefst 50 kilo is afgevallen met dit zelfbedachte dieet.

De IJslandse Eva is 35 jaar en heeft twee kinderen op de wereld gezet. Je zou denken dat ze midden in het leven staat, maar eerlijk gezegd had ze juist totaal geen energie meer. Ze was niet blij met hoe ze eruitzag en daarom besloot ze vorig jaar januari om het roer om te gooien. De foto's van Eva motiveerden haar om af te vallen. En met succes, want inmiddels is ze zo'n 50 kilo lichter. Vraag je af hoe ze dat deed? Met het selfie dieet, dus.Althans, zo ging dat bij de IJslandse Eva. De jonge vrouw was absoluut niet blij met hoe ze eruit zag en vond het in januari hoog tijd om het roer om te gooien. Aangezien het moeilijk kan zijn om van de een op de andere dag je leefstijl drastisch te veranderen, besloot de jongedame het op een andere manier te doen. Ze zette haar ongenoegen en schaamte opzij en plaatste de foto's waarover zij zo ontevreden was op social media.

Verandering kan moeilijk zijn, vooral als je probeert om je levensstijl om te gooien door (veel) gezonder te eten. Omdat Eva niet tevreden was met zichzelf, mede door het zien van foto's, besloot ze om haar afval avontuur online te delen. Ze schaamde zich enorm voor haar foto's, maar tegelijkertijd was het een stok achter de deur om resultaat te boeken. En dat deed Eva! "De eerste foto plaatste ze als een soort grap. ze voelde zig heel slecht over haar zelf, zag er slecht uit en dacht dat het haar zou motiveren als ze verandering zag.

Mocht je je afvragen wat Eva's eetpatroon was: voorheen at ze vooral afhaalmaaltijden, fastfood en veel kaas. Dat in combinatie met chocola en koekjes als haar guilty pleasure en weinig sporten zorgde ervoor dat ze na twee zwangerschappen zo'n 120 kilo woog. Eva maakte een einde aan de 'slechte gewoontes' en ging thuis zelf maaltijden maken. Daarnaast at ze fruit en groenten en stopte ze met het eten van suiker, tarwe en zetmeel. Blijkbaar werkte dit goed voor Eva. haar vrienden waren degenen die het verschil tussen de foto's lieten zien en dat hielp haa om het dieet te blijven volgen." Toch was het niet altijd even makkelijk, want Eva had regelmatig zin in chocolade. Dan keek ze naar haar eerste foto's om haar ervan te weerhouden om een stukje te nemen. Het resultaat? Aan het einde van het jaar is ze vele selfies rijken en 50 kilo armer.

Afvalrace

Tot haar grote verbazing deed haar dit verrassend goed en motiveerden de selfies haar om iets aan haar voeding te veranderen en de strijd tegen die kilo's aan te gaan. Eva, die na twee zwangerschappen maar liefst 120 kilo woog en dagelijks junkfood of afhaalmaaltijden at, veranderde haar eetpatroon en hield er een gezondere leefstijl op na. Hoewel de eerste selfie in eerste instantie als grapje is geplaatst, kreeg de IJslandse hierna de smaak te pakken en besloot ze niet te stoppen met het delen van haar afval-avontuur.

Hoe meer verschil Eva namelijk tussen de foto's zag, hoe gemotiveerder ze raakte om door te gaan met haar afvalrace: haar vrienden waren degenen die het verschil tussen de foto's lieten zien en dat hielp haar om het dieet te blijven volgen." Zo stapte de 35-jarige over op groente en fruit en stopte ze met het eten van suiker, tarwe en zetmeel. Eén jaar en talloze selfies verder was Eva ruim 50 kilo lichter. Het verbluffende resultaat is hieronder te zien:

eva selfie dieet 

Het principe is heel simpel: maak regelmatig een foto van jezelf en plaats deze op social media als stok achter de deur. Als het goed is, motiveren deze foto's jou vervolgens om voor verandering te gaan en jouw gewenste doel te behalen.

Maar we heten niet allemaal Eva. Uit onderzoek van Forza Supplements blijkt dat de meeste vrouwen een dieet gemiddeld een maand volhouden. De meeste vrouwen stoppen met een dieet uit gebrek aan wilskracht. Waarom zou dit dieet dan wel helpen?

conclusie

Wij van Body & Power zien een groot voordeel in het selfiedieet. Volgens ons is de strijd tegen de weegschaal succesvoller als je hem deelt met anderen. "De motivatie om het vol te houden, is groter als anderen meekijken. Je creëert je eigen publiek, dat je vervolgens kan stimuleren om door te gaan met afvallen." Er is ook een keerzijde "Lukt het afvallen toch niet, dan zullen schaamte en falen harder worden gevoeld. Een eventuele nieuwe poging zal daarna niet snel worden ondernomen."

 

 

Lees 3094 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner