fbpx

Waarom worden vrouwen dikker in vaste relatie ?

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Een relatie hebben kost tijd. Toen je single was ging je nog drie avonden per week naar de sportschool. Vooral aan het begin van je relatie wil je elkaar zo vaak mogelijk zien. Die regelmatige bezoekjes aan de sportschool schieten er dan al snel bij in. Als je tijd moet vrij maken voor je geliefde dan is de sportschool meestal niet iets dat je met pijn in je hart afzegt. Voordat je een relatie had kookte je waarschijnlijk ook nog zeer regelmatig een gezonde maaltijd voor jezelf. Wanneer je een relatie hebt ga je vaak samen uit eten of bestel je lekker eten voor thuis. Ook breng je met grotere regelmaat een bezoekje aan de bioscoop. Als jullie dan naar de film gaan wordt er natuurlijk een grote bak popcorn gedeeld. Ook samen een filmpje kijken op de bank gaat vaak gepaard met bakjes vol met lekkere snacks.Vooral vrouwen komen flink aan zodra ze een vaste relatie hebben. Gemiddeld wordt een vrouw ruim zeven kilo zwaarder in de eerste zes maanden van de relatie. Dat blijkt uit een Brits onderzoek.  

Ruim 90 procent van de vrouwen komt behoorlijk aan zodra ze een vaste relatie krijgen. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1.000 vrouwen dat werd gehouden door het Britse LighterLife, een bedrijf dat dieetadvies geeft.

Een kwart van de vrouwen komt minder dan zeven kilo aan, maar ruim tien procent wordt bijna dertien kilo zwaarder.

Meer dan de helft van de vrouwen komt flink aan zodra ze zich op hun gemak voelen bij hun partner, vier tot zes maanden na het begin van de relatie.

Gezellig

Volgens een derde van de vrouwen is dat de wijten aan de vele gezellige avondjes met hun partner.

Twintig procent zegt dat ze zich zo prettig voelen bij hun partner dat ze zich niet meer druk maken om hun figuur en tien procent geeft de schuld aan het feit dat ze vaker lekker koken nu ze een partner hebben.

Meer dan de helft van de vrouwen gaf toe dat ze het eetgedrag van hun partner nadoen en dus extra vlees en aardappelen opscheppen. Maar liefst 56% van hen beweert dat ze in een relatie grotere porties eten dan anders.

30% gaf toe dat ze de meeste avonden voor de televisie doorbrengen. Bij 21% is de gewichtstoename te wijten aan de lekkere en gezellige maaltijden thuis, voor een andere 20% zijn vooral romantische restaurantbezoekjes de grote boosdoeners.

Hoe voorkom je gewichtstoename tijdens een relatie

Het is dus niet zo gek dat we tijdens een relatie ongemerkt kilo’s aan kunnen komen. Zonder dat we het doorhebben verruilen we ons gezonde single bestaan voor een veel ongezonder bestaan met zijn tweeën. Wat kun je doen om deze gewichtstoename te voorkomen?

Kom van die bank af! Ondanks dat het begrijpelijk is dat je veel tijd wilt doorbrengen met je geliefde is het belangrijk dat je niet veel minder gaat sporten dan je voorheen deed. Daarnaast kun je ook met zijn tweeën actieve bezigheden ondernemen. In plaats van samen op de bank televisie kijken, kun je bijvoorbeeld een lange romantische strand- of boswandeling gaan maken.

Ga samen koken! Samen uit eten gaan is natuurlijk erg romantisch, gezellig en lekker, maar je eet meestal niet de meest gezonde maaltijden. Ga daarom wat vaker samen koken. Dit is niet alleen een stuk gezonder, maar kan ook net zo gezellig en romantisch zijn. Zo kun je samen een lekker gerecht uitkiezen, boodschappen doen en het gerecht bereiden. Ook thuis kun je de tafel romantisch aankleden met de nodige kaarsjes en een karaf met wijn.

Snack gezond! Natuurlijk is het lekker om tijdens een filmpje samen een zak chips, een bak popcorn of een portie bitterballen te eten. Gezond zijn deze snacks echter niet en als je ze te vaak eet kun je er behoorlijk wat kilo’s door aankomen. Aangezien het toch lekker is om samen wat te snoepen tijdens het kijken van een filmpje, kun je er het beste voor kiezen om samen wat gezonde tussendoortjes klaar te maken. Er zijn genoeg gezondere en toch net zo lekkere alternatieven voor die zak chips.

Houd het in de gaten

Ons leefpatroon kan behoorlijk veranderen wanneer we een relatie krijgen. Een helaas wat negatief effect van deze verandering is dat we tijdens een relatie vaak een behoorlijk aantal kilo’s aankomen. Dit gebeurt vaak ongemerkt. Je hebt net kunnen lezen waardoor gewichtstoename tijdens een relatie meestal wordt veroorzaakt. Gelukkig heb je ook kunnen lezen hoe je dit kunt voorkomen. Nu je dit weet hoef je niet meer bang te zijn dat de kilo’s er tijdens een relatie ongemerkt aanvliegen!

Lees 3718 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner