fbpx

Waarom vrouwen meer eiwitten zouden moeten eten en drinken

Beoordeel dit item
(4 stemmen)

Veel vrouwen hebben een raar beeld over eiwitshakes. Dat is toch alleen voor de krachtpatsers in de sportschool? maar ik hoop dat je na het lezen van dit artikel overtuigt bent dat dit helemaal niet zo is want Eiwitshakes worden tegenwoordig echt niet meer alleen gedronken door bodybuilders, ook als je niet dagelijks in de sportschool te vinden bent en alleen nog even voor de vakantie een aantal kilo’s wilt kwijtraken, zijn ze ideaal. Eiwitshakes zijn ook goed voor je rimpels. Want met elke hoeveelheid koolhydraten en vetten die je vervangt door eiwitten verminder je kans op rimpels en wordt je huid beter gehydrateerd en dikker.

Eiwitshake

Eiwitten zijn één van de belangrijkste bouwstenen voor je spieren, botten, maar ook voor je huid. Eigenlijk voor elke cel in je lichaam. Onmisbaar dus Je kunt ervoor kiezen omeletten te eten, maar je vindt bijvoorbeeld ook eiwitten in vlees, vis en zuivel.

Dat je ze nodig hebt, is een ding dat zeker is. Het nadeel van eiwitten is dat ze redelijk bewerkelijk zijn om te maken. Het is nu eenmaal een stuk makkelijker (en sneller!) om tussen de bedrijven door even een boterham met kaas te maken, dan uitgebreid een kipfilet te braden of een omelet met groenten te bakken.En dat is waar een eiwitshake uitkomst biedt. Een eiwitshake is gewoon heel makkelijk om mee te nemen: Eiwitpoeder, een shakebeker en je bent klaar.

Eiwitshake als tussendoortje

Een eiwitshake is dan ook een ideaal tussendoortje. Vooral om het grote gat tussen de lunch en het avondeten te overbruggen. Als je om 16.00 uur geen tussendoortje neemt, heb je ‘s avonds veel honger waardoor je gaat overeten tijdens het diner. En de kans dat je ‘s avonds laat gaat snaaien is hierdoor ook groter. Door ’s middags een eiwitshake te drinken, voorkom je dat je te veel eet bij het avondeten, of erger nog, om 17:00 de foute dingen naar binnen gaat stoppen, omdat je zo’n honger hebt.

Als je veel sport is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen.Eiwit is essentieel voor spierherstel, maar ook als je wilt afvallen kun je eigenlijk niet zonder hoogwaardige eiwitten.

Eiwitshake afvallen

Bij afvallen is het meestal een kwestie van minder eten en meer bewegen.Eiwitten zijn extreem verzadigend, vooral in combinatie met vezels (groente) en zorgen in principe langer voor een vol gevoel. Als je je koolhydraten vervangt voor eiwitten (let wel: het gaat om inruilen, en niet om extra eiwitten!) en daarnaast ook nog eens minder vetten eet, krijg je vanzelf minder calorieën binnen. Met als gevolg dat je gewicht verliest.

Als je dacht dat je je alleen over de smaak hoeft te bekommeren, heb je het mis. Behalve verschillende smaken, zijn er namelijk ook meerdere soorten eiwitpoeders. Er wordt meestal een onderscheid gemaakt tussen whey en caseïne, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar whey. Whey-eiwitten zijn wat mij betreft de meest hoogwaardige vorm en worden snel door je lichaam opgenomen.

En dan is er nog de discussie over fructose (suiker!) in een eiwitshake In één eiwitshake zit 2,5 gram fructose. Ik ben geen voorstander van suiker, maar ter vergelijking: in een sinaasappel zit 15 gram fructose. En vooral na een training worden deze suikers direct door je spieren opgenomen en voornamelijk gebruikt voor het herstel van je spieren. En als je niet gesport hebt, dan moet je een eiwitshake qua voedingswaarde vergelijken met een kipfilet.

24hr Protein de eiwitshake  die 24 uur werkt

Er zijn veel soorten eiwitshakes aar deze is toch het beste voor vrouwen om af te vallen en vet te verbranden voor 24 uur per dag!

24hr Protein kent qua resultaat zijn gelijke niet. Door 6 eiwitten samen te voegen onstaat een ideale combinatie. 24hr Protein is perfect om je lichaam met één shake van pijlsnel tot wel 7 uur van eiwitten te voorzien. 24hr Protein combineert de sterke kanten van de zes meest hoogwaardige eiwitbronnen tot één ongekend effectieve eiwitshake.

24hr Protein is samengesteld in samenwerking met de beste specialisten van de grootste eiwitproducent in Europa voor nagenoeg de perfecte eiwit opname en spreiding. 24hr Protein werkt constant zowel 's ochtends, overdag als 's avonds.

1. Whey proteïne hydrolysaat - ultra snelle opname. 0 - 10 minuten. - maar zeer weinig Whey Proteïnes bevatten Whey Hydrolisaat. Whey Hydrolisaat bevat Whey Peptides, zeer goed en ultra snel opneembare kortere ketens van aminozuren. Geen eiwitbron is sneller opneembaar als Whey hydrolysaat!

2. Whey proteïne isolaat - snelle opname . 1 uur -  wordt algemeen beschouwd als de meest hoogwaardige vorm van Whey Eiwitten. Micro Filtratie is het productieproces dat ervoor zorgt dat de eiwitten ook nog eens volledig ongedenatureerd zijn, d.w.z. volledig natuurlijk, optimaal werkzaam en onbeschadigd.

3. Ultra gefilterde Whey proteïne concentraat - snelle opname, ongeveer 2 uur - de hoogste kwaliteit "cold processed"  micro en ultra gefilterde Whey eiwit. Nederlandse Whey Proteïne, van de grootste eiwitleverancier in Europa. Zeer zuiver en goed opneembaar.

4. Egg proteïne - de "gold standard" in de eiwitten. - middenlange opname tot 4 uur - zeer hoogwaardig eiwit, van nature nagenoeg vrij van vet en koolhydraten.

5. Milk proteïne concentraat - gespreide opname tot 7 uur - is ideaal voor sporters en mensen die een dieet volgen.

6. Milk proteïne isolaat - gespreide opname tot 7 uur - de zuiverste vorm. Nagenoeg volledig vrij van vet en koolhydraten. Zeer waardevolle eiwitbron

Lees hier meer over 24hr Protein en ontdek wat het voor jouw kan doen!

Maaltijd smoothie 

Onze maaltijd smoothie is speciaal ontwikkeld om snel op een verantwoorde manier af te vallen. De unieke combinatie van eiwitten,CLA’s L-Carnitine, vitaminen en mineralen zorgt ervoor dat u een gezonde ondersteuning heeft tijdens het afvallen. Het versterken van het immuunsysteem en het behoud van spiermassa staat hier centraal.

Lees hier meer over Onze maaltijd smoothie

Lees 3145 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner