fbpx

Zijn Belgen gezonder dan nederlanders?

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Er zijn echt heel veel verschillen tussen Nederlanders en Belgen en of je het nu geloofd of niet Belgen scoren beter in heel veel dingen dan wij Nederlanders.

Een belg eet ‘genoeg’ groente

Belgen eten genoeg groenten en fruit. Uit de Consumptiemonitor blijkt dat Belgen dubbel zoveel groenten eten als Nederlanders.Een Belg eet per jaar gemiddeld 120 kilo groenten. Een gemiddelde Nederlander blijft steken op 60 kilo groenten, zo'n 164 gram per dag.

Nederlanders eten meer fruit dan Belgen.

Nederlanders eten wel meer fruit dan de Belgen. De gemiddelde Nederlander eet zo'n 100 kilo fruit per jaar, tegen 70 kilo voor een Belg.

Belgen eten minder brood dan Nederlanders

Belgen eten gemiddeld zo’n 120,6 gram per dag. Brood is dan ook de belangrijkste energieleverancier in onze voeding: 16,18 % van de energie die we dagelijks innemen is afkomstig van brood Nederlanders eten gemiddeld 150 gram brood per dag

Belgen drinken meer water dan nederlanders

De Belg drinkt gemiddeld 4,62 glazen water van 250 ml per dag.  Dit is gelijk aan ongeveer 1,15L per dag.  Jongeren tussen 18 en 25 jaar drinken 1,4L water per dag. Deze hoeveelheid daalt naarmate men ouder wordt: 1,1L voor 26-55 jarigen en 1L voor 55 plussers. In Wallonië drinkt men iets meer water per dag, zo’n 1,2L in vergelijking met Vlaanderen waar het 1,1L is. Vrouwen in Belgie  drinken  meer  water  dan  mannen  (59,5  %  voor  de  vrouwen  vs  45%  voor  de   mannen).

Nederlanders drinken gemiddeld vier glazen water per dag. Dat is minder dan de aanbevolen hoeveelheid. zij drinken gemiddeld 4 glazen van 250 milliliter op een dag. Dit blijkt uit het Nationaal Wateronderzoek.

Belgen sporten vaker in de week dan nederlanders

België staat met 16% van de bevolking inderdaad op de vijfde plaats voor de regelmatige beoefening van sport. Tel daar nog eens 25% bij, die nogal regelmatig aan sport doet. Nederlandland doet het even goed wat de frequentie van sportbeoefening betreft. Het aantal Belgen dat meer dan vijfmaal per week aan sport doet, ligt hoger dan het Europese gemiddelde.

Belgen hebben minder overgewicht dan Nederlanders

45% van de Belgen van 3 tot 65 jaar heeft een te hoge BMI, 29% heeft overgewicht en 16% is zelfs obees. In Nederland heeft 46% van 3 tot 65 jaar heeft een te hoge BMI.

Lunch verschillen

Meegebrachte boterhammen met kaas en een beker melk tijdens de lunch, daar zal geen Nederlander van opkijken. Zijn zuiderbuur echter wel. Geldt melk drinken tijdens de lunch in België al als een uiterst curieuze gewoonte; liever dan zijn eigen brood mee te nemen zal de Belg kiezen voor een uitgebreide maaltijd. Enkele malen per week uit eten is in België dan ook eerder regel dan uitzondering. Nederlanders eten aanzienlijk minder vaak buiten de deur.

 

Lees 2929 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner