fbpx

Na de leeftijd van 25 begint de dagelijkse behoefte aan calorieën te dalen met 200 calorieën per 10 jaar Doordat het lichaam spieren gaat afbreken en meer vet gaat opslaan. Dat betekent, wanneer je makkelijk 2.000 calorieën per dag verbrandde toen je nog vol energie zat en 20 jaar oud was. Dat je dan als vrouw boven de 40 nog 1.600 calorieën per dag gaat verbranden. Bij elke persoon is dat natuurlijk verschillend. Een ander factor is de werking van het metabolisme. Heb je een sneller metabolisme dan zal je meer calorieën verbranden per dag, dan iemand met een trager metabolisme. maar hoe belangrijk is nu eigenlijk het metabolisme en hoe kun je het versnellen.

Als we alle dieetgoeroes en blogs op het internet moeten geloven komt de horror maand december er weer aan en gaan we weer kilo’s aankomen van al dat eten en drinken en die paar oliebollen, maar is dit nu echt zo?. Is de feestmaand december dan echt zo slecht voor ons?

Snel afvallen met diëten is geen keuze meer, maar een obsessie voor steeds meer mensen. Ze ondergaan elke marteling om die perfecte buik, billen en benen te krijgen, mede onder invloed van de rolmodellen die we in de media zien. Voeg daarbij de reclame van de bedrijven die verdienen aan afslankproducten en het is duidelijk dat diëten onverminderd populair zijn, Maar wat werkt  nu wel en wat niet?

Een snelle stofwisseling helpt je snel af te vallen. Hoe sneller je stofwisseling is, des te sneller je vet verbrandt en dus je ideale gewicht bereikt. Met de volgende tips kun jij als vrouw je stofwisseling een echte oppepper geven!

Met een lager vetpercentage zie je er niet alleen beter uit, je bent ook fitter en energieker maar Je vetpercentage verlagen is lastiger dan je denkt.

Wat is een gemiddeld vetpercentage?

Als we het gemiddelde vetpercentage willen bekijken, dan moeten we een onderscheid maken tussen mannen en vrouwen, vrouwen hebben namelijk van nature vaak een hoger vetpercentage dan mannen. Het berekenen van je vetpercentage kan best lastig zijn, bij veel sportscholen staat een gecombineerde weegschaal en vetpercentage meter. Ook zijn er bij de grotere drogisterijen keten vetpercentage meters te koop.

In onze blog Is een sixpack kweken gezond voor vrouwen? heb je kunnen lezen of het gezond is voor vrouwen om een sixpack te kweken en in deze blog willen we je graag uitleggen hoe je vet kunt verbranden en wel een mooie gezonde platte vrouwen buik kunt krijgen op een gezonde manier.

Als je al onder de indruk was van de effecten van groene thee, dan word je omver geblazen door die van witte thee. Witte thee is nog net eventjes iets gezonder. De thee kan het immuunsysteem een flinke boost geven en zelfs ziekteverwekkers tegen gaan. De thee zit mega vol antioxidanten en is zelfs geschikt als je wil afvallen. Dit doordat het de aanmaak van vetcellen tegengaat en de verwerking van vet stimuleert. Witte thee heeft een hoog gehalte collageen en elastine wat helpt de huid te verstevigen en te herstellen. 

Vrouwen vallen minder snel af als mannen. Vrouwen kunnen dit maar al te vaak lezen en horen, maar kunnen ze hier niet iets aan doen? Natuurlijk bestaan er grote verschillen tussen een mannenlichaam en het lichaam van vrouwen. Zo beschikken mannen van nature over meer spiermassa en werkt hun metabolisme harder. Vrouwen, beschikken juist over meer vetmassa en ze zijn vaak wat kleiner, waardoor hun stofwisseling wat trager is. Maar goed, wat kunnen vrouwen doen, om qua resultaten, niet onder te doen voor de mannen?

Je hebt net een uur hardgelopen en berekent het aantal calorieën dat je hebt verbrandt. Grote kans dat je er volledig naast zit. Dit is één van de meest gemaakte fouten wanneer mensen willen afvallen. Je verwachtingen overtreffen namelijk altijd de werkelijkheid. En zo zijn nog een aantal misverstanden over hardlopen om af te vallen. We zetten ze voor je op een rijtje:

overtollige200Regel 1: let op de calorieën Ieder pondje gaat door het mondje. Als je wilt afvallen, dan moet je het aantal calorieën dat je dagelijks binnenkrijgt terugbrengen. Niet teveel natuurlijk. Je mag je lichaam niet te kort doen. Als je een paar kilootjes wilt afvallen, dan kun je dat het beste doen door suiker en vette voedingsmiddelen te beperken (zie regel 2). Wil je meer afvallen, dan kun je je het beste laten begeleiden door een arts of diëtist.

Regel 2: beperk suikers en vetten zoveel als mogelijk Beperk de hoeveelheden suikers en vetten in je dagelijkse voeding. Vervang ze door vezels en koolhydraten. Ontbijt met vezels en (magere) yoghurt of (magere) melk. Eet bij de lunch een salade of een paar boterhammen met mager beleg, en 's avonds mager vlees, vis en groenten. Heb je zin in een tussendoortje, eet dan fruit (niet teveel want fruit bevat suikers) of rauwe groenten zoals worteltjes, een stuk paprika. Drink tenminste 1,5 liter water per dag. Thee en koffie mogen, maar vermijd suikerhoudende dranken en alcohol zo veel als mogelijk. Sla geen maaltijden over!

Regel 3: stel jezelf geen onmogelijke doelen Stel jezelf geen onmogelijke doelen en streef geen ideaalbeelden na. Leer van je lichaam houden. Het is niet belangrijk hoe anderen eruit zien. Het enige dat belangrijk is, is dat je bezig bent om wat kilootjes te verliezen en dat je fantastische resultaten zult bereiken.

voeding-spiermassa200Afvallen is vooral in de zomer een 'hot item'. Het is nooit te laat om eraan te beginnen. Sterker nog, de zomer is een perfect seizoen om overtollige kilo's kwijt te raken. Het mooie weer werkt inspirerend en de gedachte aan jezelf in zwembroek doet wonderen voor de motivatie. Wees echter wel realistisch in het stellen van je doel en pak het lijnen gezond en verstandig - en vooral met kennis van zaken - aan.

Is het mogelijk om af te vallen zonder dat je spiermassa afneemt zodat je spieren zich mooi door je trui of T-shirt heen aftekenen? Natuurlijk! Als je het serieus aanpakt, zullen de resultaten niet lang op zich laten wachten. Dat geldt ook voor diegenen die niet erg gespierd zijn of geen grote spiermassa's willen ontwikkelen. Zo pak je het aan.

Wil jij deze zomer als een 'gespierde spijker' door het leven gaan? Streef jij naar gedefinieerde spiermassa's die zich door je T-shirt of trui heen aftekenen? Een van de meest efficiënte methodes om dit resultaat te bereiken is om ernaar te streven om zo min mogelijk vet tussen je spieren en je huid te hebben.

Het klinkt misschien wat cru en direct, maar het is gewoon zo.

Eigenlijk is het ook heel logisch. Iemand kan nog best aardige spieren hebben, misschien zelfs strakke spieren, maar als ze verborgen zijn onder een dikke laag vet, dan valt er niet veel van te zien.

effectief-afslankenKilo’s verliezen en centimeters wegstrepen is waar het allemaal om draait. Als je dit leest, ben ook jij geïnteresseerd in gewichtsafname en vermagering. Om je op weg te helpen bij een succesvol afslankproces, hebben we hieronder 5 belangrijke tips op een rijtje gezet om sneller en efficiënter van je overtollige kilo’s af te komen…

1. Grote lijnen

Als je wilt afvallen, hoef je heus geen calorieën te tellen of strikt grammen af te wegen. Sta gedurende de dag gewoon eens stil bij wat je in je al hebt gegeten en wat je nog zou moeten eten. Heb je vandaag al veel gegeten of nog maar weinig? Overwegend gezond of ongezond? Aan de hand daarvan kun je je resterende eetmomenten voor de rest van de dag bepalen.

hongerbuien-voorkomenals je bezig bent met afvallen, dan is honger waarschijnlijk je grootste vijand. Je kunt minder gaan eten, maar uiteindelijk zal je maag gaan knorren. En je kunt meer gaan bewegen, maar ook dan zal je lichaam van zich laten horen totdat je je energiereserves hebt aangevuld en je je honger naar voedsel hebt gestild.

Daarom hierbij 6 tips om hongerbuien te voorkomen of verdrijven & opkomende honger op verantwoorde wijze te stillen…

afvallen-sport-tipsEr zijn nog altijd mensen die stellen dat men nog nooit wetenschappelijk heeft vastgesteld dat lichamelijke inspanning voor gewichtsafname kan zorgen. Dit is echter irrelevant, want je hoeft maar om je heen te kijken en één en één op te tellen om tot deze conclusie te komen. Het moet je immers weleens opgevallen zijn dat veruit de meeste atleten, bodybuilders, teamsporters en fitnessbeoefenaars verdacht weinig vetreserves met zich meedragen! Dat komt omdat zij dankzij hun aanzienlijke lichamelijke activiteit spieren opbouwen en calorieën verbruiken. Daarom hierbij 6 tips om af te vallen m.b.v. sport en fitness…

Buikvet kwijtraken… Enorm veel mensen proberen het. Zelfs veel slanke en volslanke mensen hebben immers een buikje. Een bierbuik kun je het niet noemen, maar een wasbordje is het zéker niet. Je buikvet wegtrainen is echter een lastige opgave. Als je probeert te vermageren, blijven de vetstapeling op je buik en je love handles vaak als laatste over. Dit laatste buikvet is lastig om te verliezen. Je dient er keihard voor te knokken en enorm veel doorzettingsvermogen te tonen. Hierbij 7 tips om je buikvet kwijt te raken en uiteindelijk zelfs een wasbordje te bewerkstelligen.

Veel mensen maken het jojo-effect mee of hebben hier wel eens over gehoord. Alleen wat is het eigenlijk? En hoe kan je dit effect voorkomen?

Wat is het jojo effect?

Het jojo-effect is als het lichaam in een korte periode veel gewicht verliest en dat gewicht meteen weer terug komt nadat je gestopt bent met diëten. Wat hier gebeurt is dat je eigenlijk teveel je best hebt gedaan om af te vallen. Als er weer normaal gegeten gaat worden zal het lichaam het voedsel op een andere manier opslaan. Dit wordt namelijk dan meteen opgeslagen als vet.

vetverbranding

Bij vetverbranding denken mensen vaak aan urenlange cardio sessies en zichzelf uithongeren. Het steek echter iets anders in elkaar dan dat.Houd rekening met deze 10 feiten en je zult binnen een mum van tijd van dat overtollige vet af zijn.

Heb je overgewicht en wil je daarom je vetpercentage verlagen? Dat is uiteraard een uitstekend idee, want de kans is groot dat je vetpercentage te hoog is.Alleen is het wel de bedoeling, dat je zo weinig mogelijk spiermassa en vocht verliest tijdens het verlagen van je vetpercentage. Waarom dat is zal ik uitleggen in dit artikel en daarbij geef ik je nog meer tips over hoe je op een gezonde manier je vetpercentage omlaag kan brengen.

 Wat is een gezond vetpercentage?

Voordat ik je tips ga geven die je vetpercentage verlagen, wil ik eerst nog uitleggen wat er precies wordt bedoeld met het vetpercentage:

Het vetpercentage is de hoeveelheid vet ten opzichte van het totale lichaamsgewicht.

Als deze te hoog is, wordt het risico op kanker, diabetes, hart en vaatziekten, een herseninfarct, ontstekingsreacties en blessures behoorlijk vergroot.

Daarom is het belangrijk om te weten wat jouw vetpercentage op dit moment is, zodat je weet hoever deze omlaag zou moeten naar een gezond vetpercentage

hardlopen en afvallenEr zijn talloze methodes om af te vallen. Het belangrijkste blijft je voeding, maar er zijn daarnaast zat andere hulpmiddelen die je kunnen helpen het afvallen te versnellen.Afvallen met hardlopen is één van deze hulpmiddelen, maar dan moet je wel goed weten waar je op moet letten. Er zijn namelijk nogal wat misvattingen over wat nou de beste manier is om te joggen. Is het effectief om een hoog tempo aan te houden of juist rustig aan te doen? In dit artikel zal ik precies uitleggen hoe je het beste kan afvallen met hardlopen.

Als jij effectief en snel wilt afvallen met sporten, zul je eerst moeten weten wat voor soort sport hiervoor het beste is. Op internet staat veel verkeerde informatie over dit onderwerp.Elke soort sport heeft namelijk zo zijn voordelen en nadelen voor wanneer je wilt afvallen. In dit artikel zal ik de meeste gemaakte fouten benoemen en uitleggen wat de beste methode is voor afvallen met sporten.

fitness motivatieZelfdiscipline, wilskracht, doorzettingsvermogen, we hebben het allemaal hoewel de ene persoon er meer van heeft dan de ander. Zonder zelfdiscipline en doorzettingsvermogen ga je geen grootse dingen bereiken. Als je grote doelen hebt, of het nou is om vet te verliezen, gezonder te eten, een marathon te lopen of iedere ochtend een half uur eerder op te staan, er is doorzettingsvermogen nodig om je door de momenten heen te helpen waarop je eigenlijk af wilt haken. Hoe zorg je dat je je doorzettingsvermogen laat skyrocken?

Is het je wel eens opgevallen dat het resultaat na een aantal dagen lijnen louter positief is? Een pond, of misschien zelfs een kilo gewicht kwijtraken is dan zeker geen utopie. Dit komt omdat je in eerste instantie voornamelijk vocht verliest, maar hoe zit ‘t met dat nare vet? Wij zetten voor jou tien manieren op een rijtje om voorgoed af te rekenen met dat wat echt telt.

Kun je met zwemmen afvallen

Als we het over fitnessen en afvallen hebben, denken we direct aan de sportschool, aan het fitnesscentrum. We denken aan machines en allerlei traditionele oefeningen om onze spieren te laten werken, om calorieën te verbranden, om strakker te worden en om uiteindelijk af te vallen. Maar waar we niet aan denken zijn andere, alternatieve methodes waarmee we dezelfde resultaten kunnen bereiken. Misschien zelfs betere resultaten.

Een goed alternatief voor de sportschool is: het zwembad.Zwemmen, in het water spelen, wateraerobics, maar zelfs alleen al de nodige bewegingen om te blijven drijven terwijl je gezellig kletst met je vriendin...

media xl 3616666Je zou het bijna niet geloven maar met het huishouden verbrand je flink veel calorieën. Als je twee uur per dag huishoudelijk werk doet, verbrand je al snel 600 calorieën. Dit staat gelijk aan een flinke avondmaaltijd. Het is wel belangrijk dat je echt goed schoonmaakt. Wil je snel vet verbranden met het huishouden. Dus niet alleen afstoffen. Maar ook bijvoorbeeld de vloeren dweilen, stofzuigen en de badkamer onder handen nemen. Hieronder vind je een lijst met huishoudelijke klussen en de verbrande calorieen na 1 uur. Wat zal jouw huis binnenkort schoon zijn!

Je lichaam verbrandt het liefst koolhydraten bij activiteit. Daarom heeft je lichaam er zelfs een voorraadje van aangelegd in de lever en in je spieren. Deze voorraad is genoeg voor een uur tot anderhalf uur sporten. Van vet heeft je lichaam een veel grotere voorraad. Je lichaam kan prima vet verbranden, maar het gaat net iets moeilijker, zeker wanneer je hartslag omhoog gaat.

Lukt het maar niet om die laatste paar kilo’s kwijt te raken? Talloze mensen werken zichzelf in het zweet in de sportschool en proberen op deze manier hun vetpercentage omlaag te brengen, maar niet iedereen slaagt. Velen van ons besteden jaren om dat extra lichaamsvet te verliezen, vaak is dit met weinig of geen succes. We jojo’en teveel en vaak is het moeilijk om het vet dat we eraf getraind hebben, eraf te houden.

Diëten met shakes zijn populair. Vreemd is dat niet, want shakes zijn makkelijk en je hoeft je niet te verdiepen in calorieën, voedingsstoffen en andere zaken die bij gezond afvallen een rol spelen. Maar werken dit soort diëten? Zorgen ze ook op de langere termijn voor een goed gewicht? En hoe gezond zijn ze eigenlijk?

je bent bezig met gezond leven en het gaat heel goed. Tot er iets naars gebeurd waardoor je opeens je controle verliest. Je krijgt zin in iets lekkers, maar weet het toch uit te stellen. De dag erna is die drang naar suikers er nog. Wat doe je? je duikt in de ijskast en kijkt wat voor lekkers erin staat ” hmm, niks te vinden”. Misschien in de kelder, ” ja, koekjes”. Je denkt ” zal ik het doen of niet”, na enige twijfel besluit je om een koekje te nemen. Je pakt een koekje uit de trommel en besluit om het daarbij te laten. mmm.. lekker, maar je wil meer.Weer kom je van de bank af en staat weer 5 minuten naar die koekjes te staren. ” wat zal ik doen”. Opeens eet je nog 5 of misschien wel 10 koekjes op. Onee, dat was niet de bedoeling!

Langzaam maar zeker wordt het steeds zonniger en de temperatuur wordt steeds hoger. Straks lopen we weer in mouwloze shirtjes onder het motto: “Sun’s out, Guns out!”. Ook vakantie en strand komen steeds dichterbij. Tijd om dat vetlaagje te eraf te halen zodat de zon een mooi schaduweffect werpt op jouw spierdefinitie. Hopelijk heb je inmiddels een beetje spiermassa opgebouwd, want we belanden nu in een ideale tijd om te starten met de cut. Ben jij al begonnen?

Als je niet snel genoeg vet kwijt raakt is er een goede kans dat er iets mis is met je voedingspatroon of je training. Er zijn vele factoren die een rol kunnen spelen waardoor je niet snel lichaamsvet verbrandt, maar in de meeste gevallen zitten er een of meerdere van deze 10 punten achter. Doe je best om ze allemaal onder controle te krijgen en je zult je lichaamsvet sneller dan ooit kwijtraken!

Afslanken

Afvallen is op tientallen manieren mogelijk en voor de ene persoon werkt de ene manier beter dan de andere manier. Zo bestaat er een paleo dieet, een koolhydraten dieet, een eiwitdieet en tientallen andere dieetprogramma’s van bekende merken en beroemdheden.  Wat vaak ontbreekt is dat mensen het niet op de juiste wijze doen en er te makkelijk over denken. 
Als je echt wild afvallen op een goede manier adviseren Wij van Body & power het eiwitdieet.

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner