fbpx

Welke supplementen moet je nemen in de cut en welke niet?

Beoordeel dit item
(5 stemmen)

Langzaam maar zeker wordt het steeds zonniger en de temperatuur wordt steeds hoger. Straks lopen we weer in mouwloze shirtjes onder het motto: “Sun’s out, Guns out!”. Ook vakantie en strand komen steeds dichterbij. Tijd om dat vetlaagje te eraf te halen zodat de zon een mooi schaduweffect werpt op jouw spierdefinitie. Hopelijk heb je inmiddels een beetje spiermassa opgebouwd, want we belanden nu in een ideale tijd om te starten met de cut. Ben jij al begonnen?

Welke supplementen moet je wel nemen in de cut?

Juist in deze fase is alle hulp welkom! Met deze supplementen zet je alle zeilen bij om spiermassa te behouden en vetmassa te reduceren.

Vitamine

Multivitamines behoren tot de meest populaire supplementen. onze mening is dat voldoende groente en fruit in principe moet volstaan. Voor de meeste sporters adviseer ik daarom gewoon goed en gebalanceerd te eten. Tijdens een cut kan echter je weerstand dalen. Als je je voedingspatroon een makkelijke vitamineboost wilt geven, zou ik het adviseren.

Aanbevolen multivitamine.

BCAA

Tijdens de cut zul je een beetje spiermassa verliezen, daar kom je niet onderuit. Maar dat wil je natuurlijk minimaal houden. Een product dat je daarbij helpt is een BCAA supplement. BCAA’s zijn aminozuren die de eigenschap hebben om proteïne afbraak in de spieren te vookomen. Bovendien ondersteunen ze de vetverbranding

Aanbevolen BCAA’s.

Glutamine

Ook Glutamine (een aminozuur) speelt een sleutelrol in het voorkomen van spierafbraak. Daarnaast vergroot het het celvolume in de spieren. Het helpt de spieren glycogeen op te nemen waardoor aanmaak van groeihormoon ondersteund wordt. Het vermindert vermoeidheid waardoor je langer kunt trainen. Als jouw lichaam glutamine nodig heeft, zal het onttrokken worden aan de spieren. Het is daarom verstandig om de voorraad altijd hoog te houden.

Aanbevolen glutamine.

Proteïne

In de cut-fase is het verstandig om whey isolaat te nemen. Deze proteïnevorm heeft een eiwitpercentage van meer dan 90% en bevat vrijwel geen koolhydraten of vet (in tegenstelling tot concentraat) en helpt je daarom je calorie-inname laag te houden zodat je je vetpercentage kunt verminderen.

Aanbevolen isolaat.

omega 3

gezonde vetzuren zijn vooral in de cut belangrijk om dat je er snel te weinig van binnekrijgt..

Aanbevolen omega

Fatburners

Wil je snel afvallen en met topsnelheid afrekenen met ongewenst lichaamsvet? Wil je veel gewicht verliezen, of gewoon je lichaam droogtrainen tot aan de laatste gram? Oftewel: zoek je een product dat echt meedogenloos de aanval inzet tegen vet – zelfs het hardnekkige vet? Dan biedt een goede fatburner jouw de ultieme oplossing!

Aanbevolen Fatburner

L-Carnitine

Als je snel wilt afvallen is een goede stofwisseling noodzakelijk. Carnitine speelt een heel belangrijke rol in de spijsvertering. Vet kan pas worden verbrand als het in aanraking komt met Carnitine. Als je dus een tekort hebt aan Carnitine dan wordt vet niet verbrand.

Aanbevolen L-Carnitine

Welke supplementen moet je niet nemen in de cut?

Zaken als pre-workouts,  en andere suiker en vethoudende supplementen zijn uit den boze bij een echte cut.

Lees 5405 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner