fbpx

De grootste vetverlies blunders!

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Lukt het maar niet om die laatste paar kilo’s kwijt te raken? Talloze mensen werken zichzelf in het zweet in de sportschool en proberen op deze manier hun vetpercentage omlaag te brengen, maar niet iedereen slaagt. Velen van ons besteden jaren om dat extra lichaamsvet te verliezen, vaak is dit met weinig of geen succes. We jojo’en teveel en vaak is het moeilijk om het vet dat we eraf getraind hebben, eraf te houden.

We vallen ons vet aan als de motivatie hoog is, maar we hebben het soms moeilijk bij de aanblik van vette hap of andere lekkernijen als het even tegenzit. Helaas resulteert dit in vele goede voornemens die voor de zomer sneuvelen Vet verlies is misschien wel het meest voorkomende fitness-doel, maar het is zeker geen makkelijk doel om te bereiken.

Als je jezelf hierin herkent en inderdaad al lang bezig bent om dat laatste beetje vet te verliezen ga ik je proberen te helpen om uit deze cyclus te komen en te zorgen voor een omslag. Als je ook problemen hebt je lichaamsvet te verminderen dan bega je wellicht één van deze vetverlies blunders.

Je eet te veel!

Ik weet dat dit een voor de hand liggende fout lijkt, maar veel mensen weten niet hoeveel calorieën ze daadwerkelijk eten. Bijvoorbeeld: een salade bestellen lijkt misschien een gezonde keuze, maar die salade kan al gauw een 600-calorie maaltijd worden zonder dat je jezelf dat realiseert. Dit komt vaak door de sauzen, dressing, ketchup en oliën. Allemaal calorieën waar je waarschijnlijk niet eens over nadenkt. Vooral als je niet regelmatig thuis eet, eet je waarschijnlijk meer calorieën dan je denkt. We hebben geleerd dat het proces van eenvoudig gewichtsverlies inhoudt dat als  je minder calorieën eet dan je verbruikt, je zult afvallen. Echter, deze methode van “calorieën in, calorieën uit” werkt vaak in de praktijk niet. Hypothetisch zou dit systeem werken als je  1.500 calorieën eet met bijvoorbeeld hamburgers en patat en dan door de dagelijkse verbranding van gemiddeld 2.000 tot 2500 calorieën, je afvalt, maar het menselijk lichaam zit nou eenmaal niet zo simpel in elkaar. Het type calorieën die je eet is belangrijk. Een “alleen-koolhydraten dieet” zal je niet helpen je vet-verlies doelen te bereiken. Je moet de juiste combinatie van eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten vinden om zo spieren te winnen en vet te verbranden.

Voor de meeste mensen werkt een verhouding van 40/40/20 geweldig. Als 40 procent van je voedsel uit koolhydraten bestaat, 40 procent uit eiwitten komt , en 20 procent uit vet, is dat al een garantie voor een positieve verandering. Die verhouding is echter niet de gouden regel voor alle soorten lichaamsbouw en doelen. Doe onderzoek en vindt uit wat het beste werkt voor jou.

Veel mensen  laten hun koolhydraten vallen om zo vet te verbranden en dit is vaak met succes. Als je dat doet, zorg ervoor dat je je vetopname ten minste iets omhoog schroeft om je lichaam een bron van alternatieve energie te geven.

Je eet niet genoeg proteïnen

Eiwitten doen meer dan alleen het bouwen en repareren van je spierweefsel. Een studie die in 2003 uitgevoerd is en gepubliceerd is  in “The Journal of Nutrition” laat  twee groepen vrouwen zien met overgewicht die een gelijk aantal calorieën verbruiken, waarvan de ene groep  een dieet met daarin inbegrepen 128 gram eiwitten per dag kreeg en de andere groep een dieet van 68 gram per dag. De vrouwen met het dieet van 128 gram verloren meer gewicht. Een verhoging van de eiwitten zorgt voor een verzadigd gevoel, waardoor je dus minder honger krijgt en dus minder eet gedurende de rest van de dag. Eiwitrijke diëten kunnen ook positieve resultaten hebben op het niveau van bloedglucose in je lichaam.

“Eiwitten verhogen verzadiging tijdens de maaltijden, die je kunnen helpen het gevoel van honger te verminderen en dus minder gedurende de dag te eten.”

Je drinkt te veel van de verkeerde vloeistoffen en te weinig van de enige vloeistof die je lichaam echt nodig heeft,  water.

Zeker, je kunt af en toe koffie, thee, en soms melk drinken, maar een gestage stroom van suikerhoudende dranken zal je vet-verlies ondermijnen. Drank kan ook een belangrijke reden zijn waarom het maar niet lukt om dat laatste beetje vet weg te krijgen. Een biertje op zijn tijd kan echt geen kwaad,  maar het is absoluut noodzakelijk dat je je niet meer overgeeft aan de verleidingen en jezelf in het weekend helemaal volgiet. Alcoholische dranken bevatten meestal veel calorieën die je lichaam alleen maar als vet opslaat, maar net zo cruciaal vertroebelt het ook je oordeel in het maken van de juiste voedselkeuzes. Dus in plaats van gezond voedsel te kiezen zullen je hersenen zeggen dat een vette hap de beste keuze is.

Denken dat  gezond eten en gezonde snacks calorie-arm zijn.

Waar velen nog de fout mee ingaan is dat ze denken dat  gezond eten en gezonde snacks calorie-arm zijn. Het maakt niet uit hoe gezond een bepaald voedingsmiddel is, als je er te veel van eet zijn het gewoon calorieën die er toe doen, waar je vervolgens weer hard voor moet werken om ze kwijt te raken. Twee uitstekende voorbeelden van gezonde voedingsmiddelen die enorm veel calorieën kunnen bevatten zijn noten en zaden. De micronutriënten in deze “superfoods” zijn prachtig voor uw gezondheid, maar de calorieën die ze dragen kunnen in hoge mate aanwezig zijn. Dit betekent niet dat je ze moet vermijden. Sterker nog, ze zijn goed voor je, maar denk  eraan dat je geen handenvol eet elke dag.  Hoewel het vet in bijvoorbeeld amandelen goed is, is het beter om het op micronutriënt-dichte  niveau aan te vullen met b.v groene groenten, die niet  veel calorieën bevatten.

Je traint niet intens genoeg.

Als je doel is om je vetpercentage flink te verlagen en dat laatste vet weg te smelten, is het belangrijk dat je intens en hard traint om zo een extreme energiebehoefte aan je lichaam te vragen.

Beginners moeten langzaam beginnen, echter wanneer je vertrouwd bent en gewend raakt aan de gewichten, machines en de sportschoollessen moet je jezelf harder pushen. Het is heel belangrijk om buiten je comfortzone te komen. Alleen zo bereik je reslutaat en blijf je niet hangen op hetzelfde niveau.

Als ik op de sportschool rondloop zie ik vaak vrouwen, maar ook mannen met een licht gewicht superveel herhalingen maken en ondertussen zijn ze aan het lachen maar alles behalve concentreren op de oefeningen. Als vet-verlies je doel is, moet je zorgen voor een extreme energievraag, zodat je je lichaam kunt veranderen. En dag in en dag uit superveel herhalingen maken met een licht gewicht zal je niet helpen deze doelen te bereiken.

Je doet te veel lage-intensiteit cardio. 

Nu denkt je waarschijnlijk, hij vertelde me toch net dat ik intensiever moet trainen? Nu vertelt hij me weer dat ik teveel doe? Wat ik hiermee aan wil geven is dat cardio op bijvoorbeeld een loopband geen weerstand biedt. Het trainen op een loopband is een heel ander onderdeel van het fitness-spectrum.  Verwacht niet dat een twee uur durende training op een loopband  dezelfde resultaten oplevert als b.v een intens uur van gewichtraining.

Als je cardio wilt doen om vet te verliezen doe dan full-body workouts met korte rustperioden. Denk bijvoorbeeld aan lessen als bodypump of gladiator lessen. Door het gebruiken  van je hele lichaam en de verkorting van de rusttijden, zul je je cardio-vasculaire systeem als ook je spierstelsel uitdagen. Dat betekent veel inspanning en daardoor veel resultaat.

Trainingsfouten of te veel cardio

Met trainingsfouten bedoel ik dat je bijvoorbeeld jezelf te weinig uitdaagt, te veel rust tussen sets en trainingen neemt, te weinig gewicht gebruikt tijdens krachttraining, te veel langdurige cardio doet of dat je jezelf uitput en overtraint. Als het lichaam niet kan herstellen en rusten, wordt ook de werking van het lichaam verstoord en zal je vetpercentage niet afnemen. Kies eens voor sprintintervallen, circuit trainingen, krachttraining met 30 a 60 seconden rust tussendoor en genoeg gewicht (de laatste drie herhalingen moeten bijna niet meer gaan!).

Je hebt teveel stress

Stress is een stille moordenaar. Wanneer je gestrest raakt, produceert je lichaam meer cortisol dan normaal. Chronisch verhoogde cortisol kan verantwoordelijk zijn voor verhoogde vetopslag en andere negatieve gevolgen.  Zelfs als je dieet en training perfect zijn, kan overmatige stress je onthouden van het bereiken van je vetverlies doelen.

Ontspannen dus! Hoewel dat misschien makkelijker is gezegd dan gedaan, kunnen ontspanningstechnieken een grote impact op je lichaamsbouw en algehele gezondheid hebben. Ga een keer naar yoga, neem een bad, lees een boek, kijk een filmpje of investeer 10-15 minuten.

Je slaapt niet genoeg!

Net zoals stress, zorgt slaaptekort tot verhoging van cortisol, een no-no als je vet wilt verliezen. Wanneer je te weinig slaapt vermindert dat je insulinegevoeligheid ook. Gecombineerd maken deze problemen op z’n zachts gezegd een minder dan optimale vet verlies omstandigheid.

Als je serieus bent om je uiterlijk te veranderen moet je prioriteit geven aan slaap. Je kunt niet de halve nacht doorhalen en even snel een paar uur slapen en dan bij het opstaan verwachten dat je lichaam daar positief op reageert. Probeer minimaal 8 uur slaap te pakken, vermijdt koffie laat in de avond en gun je lichaam die zo hard gewerkt heeft zijn rust.

Gebrek aan vitamine D

Een gebrek aan vitamine D komt veel voor bij mensen met overgewicht. En andersom geldt: als je over voldoende vitamine D beschikt, gaat je vetverlies omhoog! Er zijn onderzoeken gedaan waarbij een groep mensen 12 weken lang extra vitamine D kreeg, zij werden vergeleken met een groep die het niet kreeg. Wat blijkt: de mensen die extra vitamine D kregen, verloren meer vet! Je kunt met een bloedtest erachter komen of je een tekort aan vitamine D hebt. Voor een gezond lichaam zegt men een level boven de 40 ng/ml te moeten hebben.

Welke supplementen zijn belangrijk en helpen jou om meer vet te verbranden?

Lees meer over: Lady Power whey

Eindelijk. Een echte  eiwitshake voor vrouwen waar je echte resultaten mee behaald. lady Power is speciaal gemaakt voor vrouwen die effectief spieren willen opbouwen en vet willen verbranden. Deze shake gaat je zeker helpen een mooi strak lichaam te krijgen.

Lees meer over: Lady Power Fat Burner

Lady Power Fat burner is een zeer complete formule die je lichaam op de juiste manier helpt in de strijd tegen ongewenst lichaamsvet.De fat burner bevat een mix van natuurlijke ingrediënten en is onvergelijkbaar met andere.De lady Power Fat Burner is met voorsprong de sterkste fat burner. De krachtigste samenstelling van hoogwaardige ingrediënten in de beste verhoudingen

Lees meer over: L-Carnitine 

Als je snel wilt afvallen is een goede stofwisseling noodzakelijk. Carnitine speelt een heel belangrijke rol in de spijsvertering. Vet kan pas worden verbrand als het in aanraking komt met Carnitine. Als je dus een tekort hebt aan Carnitine dan wordt vet niet verbrand en wordt je te dik. Ook als je ouder wordt maakt het lichaam minder Carnitine aan. Verder is het zo dat elk lichaam anders is en de een meer en de ander minder L-Carnitine aanmaakt. Als je snel wilt afvallen is het dan ook verstandig om extra L-Carnitine te nemen.

Lees 4700 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner