fbpx

Vet verbranden met huishoudelijke klussen

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

media xl 3616666Je zou het bijna niet geloven maar met het huishouden verbrand je flink veel calorieën. Als je twee uur per dag huishoudelijk werk doet, verbrand je al snel 600 calorieën. Dit staat gelijk aan een flinke avondmaaltijd. Het is wel belangrijk dat je echt goed schoonmaakt. Wil je snel vet verbranden met het huishouden. Dus niet alleen afstoffen. Maar ook bijvoorbeeld de vloeren dweilen, stofzuigen en de badkamer onder handen nemen. Hieronder vind je een lijst met huishoudelijke klussen en de verbrande calorieen na 1 uur. Wat zal jouw huis binnenkort schoon zijn!

 

Badkamer schoonmaken: 400 calorieën per uur

Het is een rotklus, maar het levert wel een stralende, fris ruikende badkamer op. Alles moet in de boen: van de tegeltjes helemaal bovenin, tot de tegeltjes helemaal onderin. Dit is in principe het rekken en strekken voor de echte fitnesstraining. Want dan komt het schrobben van het bad, het toilet, de douche en de wastafel. Daarna nog even flink met de dweil over de vloer en klaar: 400 calorieën verbrand!

Tuinieren: 350 calorieën per uur

Het mooie van tuinieren, is dat je het (meestal) voor je plezier doet. Zonnetje op je gezicht, met je handen in de aarde wroeten en als resultaat krijg je een kleurende en geurende tuin. Maar ook een strak lijf! Je verbrandt namelijk 350 calorieën per uur met het planten, zaaien en snoeien van bloemen, planten en bomen.

Grasmaaien: 350 calorieen per uur

Als je een tuin hebt, moet er toch eens in de week het gras gemaaid worden. De meeste mensen doen het niet zo vaak, maar het is wel het beste voor je gras. Dus heb je nou een ontzettende hekel aan sport is het zeker geen slecht idee om het gras eens goed bij te gaan houden. Met grasmaaien verbrand je namelijk wel zo’n 350 calorieen per uur!

Dweilen: 312 calorieën per uur

Dat wist je misschien niet, maar met dweilen train je grote delen van je lichaam. Bedenk maar eens: door je knieën, druk uitoefenen op de dweil met je armen, uitwringen en weer van voor af aan beginnen. Dweilen is een workout op zich.

Ramen lappen: 300 calorieën per uur

Zodra je door de ramen niet meer kan zien wat er buiten gebeurt, is het tijd voor een flinke boenbeurt. Pak een trapje en zemen maar. Hiermee train je niet alleen je arm, maar ook je benen. Je loopt tenslotte het trapje op om bij de vieze ramen te komen en van het trapje af om de spons schoon te maken. Wist je dat je met een kwartier traplopen 152 calorieën verbrandt?

Lopend boodschappen doen: 275 calorieën per uur

Laat de auto een keer staan en ga op de fiets of –nog beter- lopend boodschappen doen. Terwijl je loopt te zeulen met een zware tas in iedere hand, bedenk je opeens dat dit wel verdacht veel lijkt op het heffen van gewichten in de sportschool.

Stofzuigen: 250 calorieën per uur

Van voor naar achter, van links naar rechts. En duw. En trek. En duw. Stofzuigen is een ideale armoefening. Maar, alsof dat niet al zwaar genoeg is, je kunt ook nog licht door je knieën buigen. Voel je je dijen? Dan ben je op de goede weg! Nu die vloer nog even aan kant.

Auto wassen: 204 calorieën per wasbeurt

Waarom zou je je auto laten wassen als je het ook zelf kunt doen? Het bespaart je geld en is ook nog eens goed voor de slanke lijn!

De hond uitlaten: 169 calorieën per uur

Dit is natuurlijk vergelijkbaar met een uurtje goed doorwandelen, maar bedenk wel dat je hond net even extra aandacht nodig heeft. De bal oprapen, werpen, een stukje meerennen: daarmee verbrand je gegarandeerd calorieën. En nog een voordeel van een hond: je móet dat uurtje naar buiten. Je kunt hem niet met zielige ogen voor de deur laten staan. Een hond verplicht je te bewegen.

Een uur koken: 136 calorieën per uur

Huh? Van koken kom je toch alleen maar aan? zoals veel koks beweren, is koken zonder proeven geen koken. Dus proef jij je een ongeluk. Laten we zeggen dat het proeven en koken elkaar compenseert: wat je proeft, verbrand je ook weer met het roeren, mixen, kloppen, snijden en afgieten van al je producten. Koken is werken, hoor!

Strijken: 145 calorieën per uur

Met strijken verbrand je evenveel als met bedden opmaken. Ook per uur zo’n 145 calorieen. Maar het is ook geen zwaar werk en meestal helemaal niet erg om te doen, en als je dan ook bedenkt dat je met niksdoen maar 60 calorieen verbrand, kan je veel beter eventjes gaan strijken?

Bed verschonen: 140 calorieën per uur

Op een hete zomerdag merk je het direct: zodra je met zware dekbedden in de weer gaat, staat het zweet al snel op je voorhoofd. Zeker als je het hoeslaken strak om het zware matras probeert te krijgen, voel je dat dit meer is dan een huishoudelijk klusje: het is gewicht heffen! Misschien verbrand je wat minder calorieën, maar voor je armen is het een uitstekende training.

Het kan dus echt . Als je maar zorgt dat je hartslag verhoogd is en je licht transpireert. En daarbij moet je niet teveel eten, gewoon normaal je maaltijden eten en eventuele tussendoortjes. Niet alleen val je af en raak je verlost van de teveel aan kilo’s, maar het is ook nog eens gezond.

Dagelijks intensief je huishouden doen,heeft meer effect bij het afvallen, dan een paar keer per week fitnessen. Huishoudelijke klussen, tuinieren en daarnaast regelmatig wandelen zijn veel beter vol te houden dan de wekelijkse gang naar de sportschool. Uit onderzoek blijkt dat mensen die leren te bewegen in hun dagelijks leven het langer volhouden dan mensen die enthousiast beginnen aan een intensief trainingsprogramma en het al snel weer opgeven.

de meest mensen hebben niet een heel groot huis en zijn niet zo lang bezig dus als je ergens bv. een half uur mee bezig bent,dan deel je het aantal calorien door de helft.......je kunt zelf een rekensommetje maken"

De gouden tip voor de damens , Van shoppen val je af en verbrand je vet !!

Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar het is echt waar: winkelen kan een ware workout zijn. Je kunt 250 calorieën per uur verbranden. Dat telt op tot zo'n 1.000 calorieën op een fikse shoppingtrip. Hoezo win-win?

De gouden tip voor de slapers !

Doe je ogen dicht en droom weg .Tijdens een relaxte slaap van 8 uur verbrandt je lichaam 350 Kcal

Lees 2500 keer

Gerelateerde items (op tag)

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner