fbpx

Vetpercentage Verlagen? Tips Voor Een Gezond Vetpercentage

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Heb je overgewicht en wil je daarom je vetpercentage verlagen? Dat is uiteraard een uitstekend idee, want de kans is groot dat je vetpercentage te hoog is.Alleen is het wel de bedoeling, dat je zo weinig mogelijk spiermassa en vocht verliest tijdens het verlagen van je vetpercentage. Waarom dat is zal ik uitleggen in dit artikel en daarbij geef ik je nog meer tips over hoe je op een gezonde manier je vetpercentage omlaag kan brengen.

 Wat is een gezond vetpercentage?

Voordat ik je tips ga geven die je vetpercentage verlagen, wil ik eerst nog uitleggen wat er precies wordt bedoeld met het vetpercentage:

Het vetpercentage is de hoeveelheid vet ten opzichte van het totale lichaamsgewicht.

Als deze te hoog is, wordt het risico op kanker, diabetes, hart en vaatziekten, een herseninfarct, ontstekingsreacties en blessures behoorlijk vergroot.

Daarom is het belangrijk om te weten wat jouw vetpercentage op dit moment is, zodat je weet hoever deze omlaag zou moeten naar een gezond vetpercentage

In de onderstaande tabel kan je aflezen wat een gezond vetpercentage is:

Vrouwen

Leeftijd te laag normaal te hoog veel te hoog
20-39 < 21% 21% – 33% 33% – 39% > 39%
40-59 < 23% 23% – 34% 34% – 40% > 40%
60-79 < 24% 24% – 36% 36% – 42%

> 42%

Mannen
Leeftijd te laag normaal te hoog veel te hoog
20-39 < 8% 8% – 20% 20% – 25% > 25%
40-59 < 11% 11% – 22% 22% – 28% > 28%
60-79 < 13% 13% – 25% 25% – 30% > 30%

Niet dik, maar toch een hoog vetpercentage?

Meestal wordt een hoog vetpercentage geconstateerd bij mensen met overgewicht. Toch komt het soms voor dat mensen met een normaal gewicht en niet dik lijken, een hoog vetpercentage hebben. Klopt dit dan wel?

Vet hoeft niet zichtbaar te zijn van buiten, maar kan zich van binnen rond de organen opslaan. Met name rond de longen en hart, vormt teveel vet een groot gevaar voor de gezondheid.

Mensen met een buikvet of een buikje, kunnen ook gevoelig zijn voor vet rond de organen. Ga daarom voor de zekerheid is je vetpercentage berekenen zodat je zeker weet dat je uit de gevarenzone zit.

Snel je vetpercentage verlagen? Let op!

Iedereen kan snel afvallen, maar dat betekent niet dat het je is gelukt om je vetpercentage te verlagen.

Sterker nog, iedereen die te snel afgevallen is heeft een hoger vetpercentage! Niet omdat de hoeveelheid vet is toegenomen, maar omdat er teveel vocht en spierweefsel verloren zijn gegaan. In verhouding tot de rest van je lichaam (spieren, vocht enz.) is het vetpercentage dus toegenomen.

Let daarom goed op, wat dat is iets wat je niet wilt. Je lijkt misschien wel slanker, maar je oogt niet gezonder of mooier. Spieren zorgen er namelijk voor dat je er strak en slank uitziet. Daarbij zorgt meer spiermassa voor meer vetverbranding en zal je dus met spierafname, juist minder makkelijk je vetpercentage verlagen.

Vetpercentage verlagen tips

Ik ga je de beste tips geven die je zonder moeite gelijk kan invoeren en je absoluut zullen helpen je vetpercentage te verlagen.

1) Eet genoeg calorieën

Krijg je te weinig calorieën binnen, dan zal je lichaam zuiniger omgaan met de energie en zal eerder overgaan tot het opslaan van vet. Ga daarom niet veel minder calorieën eten, dan dat je per dag verbruikt. Als je per dag dus 2000 calorieën verbruikt, blijf dan dagelijks minimaal zo’n 1200 calorieën eten.

Afvallen is minder eten dan je verbrandt, toch? Juist. Maar tot op zekere hoogte ook niet . Denk maar eens aan iemand die op een dieet zit van 1000 calorieën per dag en dagelijks minstens een uur aan cardio doet. Op een gegeven moment lijkt het afvallen niet meer door te zetten en blijf je hangen op een bepaald gewicht of houd je misschien juist meer vet vast.

Hoe kan het dan toch dat je echt meer verbrandt dan je binnen krijgt en vervolgens niet afvalt op zo’n punt? Dat heeft te maken met je stofwisseling. Afvallen is een proces over een langere periode. Dus je dient over een langere periode meer te verbranden dan te eten. En nu komt de clue: je lichaam is ook in staat om je stofwisseling over een langere periode aan te passen op je inname.  Dat betekent dus dat wanneer je te laag gaat zitten met je inname, je lichaam zich aanpast door je stofwisseling omlaag te halen. Over het algemeen word gezegd dat je niet onder de 1200 calorieën per dag moet zitten, dit verschilt natuurlijk wel per lichaam maar ik vind het een vrij goed, algemeen getal om niet onder te komen.

bedenk eens goed, dat wanneer je te weinig calorieën binnen krijgt (laten we zeggen dat je onder de 1200 gaat zitten) je in het begin goed afvalt. Over een langere periode is dit niet voldoende om je lichaam goed te laten functioneren, dus gaat je stofwisseling omlaag. Dat betekent dat je nu nog minder moet gaan eten (wat meestal toch niet werkt) of met deze hoeveelheid de rest van je leven door moet komen. Kun je dat handelen? Want als je dat niet doet, dan kom je weer aan.

Dus bedenk je eens hoe je nu eet en hoeveel je nu eet. Is dit voor jou te doen voor de rest van je leven? Als het niet te doen is, als het te weinig is en als je het echt maar tijdelijk kunt volhouden, dan heb je van jezelf zojuist een machine gemaakt voor vetopslag.

2) Versterk je spieren

Het doen van krachttraining lijkt misschien meer voor mannen weggelegd, maar dat is absoluut niet waar. Ook heeft het voor de vrouw aanzienlijk veel voordelen om de spieren te versterken met gewichten.

Spieren hebben namelijk constant energie nodig, ook in ruststand. Hoe meer spierweefsel je hebt, hoe meer energie je lichaam nodig heeft en hoe sneller je lichaam de vetreserves zal verbranden.

3) Drink minder alcohol

Dit is niet zozeer een moeilijke tip, maar wel een vervelende. Alcohol is nou eenmaal voor veel mensen iets wat je liever niet wilt missen. Toch wordt door alcohol het vermogen van je lichaam om vet te verbranden zwaar onderdrukt.

Het lichaam kan de energie uit alcohol niet opslaan en geeft daarom de voorrang aan de verbranding van alcohol boven de verbranding van vet, eiwitten en koolhydraten.

4) Drink vooral water

Energiedrankjes, frisdranken en vruchtensappen uit pak zijn allemaal erg suikerrijk. Dit maakt ze erg ongezond, want dit zijn veel te veel suikers tegelijk. Drink daarom voornamelijk water.

Groene thee en verse vruchtensappen zijn uiteraard ook gezond. Dit zijn eigenlijk de enige dranken die je lichaam nodig heeft en zullen dan ook je vetpercentage verlagen.

Met welke supplementen kun je snel je vetpercentage verlagen?

1) Lady Fat Burner

Eiwitrepen wel of niet?

Een eiwitreep is een perfecte aanvulling op je voeding, maar in de meeste eiwitrepen zitten heel veel suikers en andere toevoegingen. En dat is nu net iets wat je niet nodig hebt als je aan het afvallen bent en van je overtollige vetrolletjes af wilt, maar met onze One Basix Bar eiwitrepen heb je daar geen last van. Deze perfecte repen passen in elk dieet en zijn het perfecte tussendoortje voor op het werk of na het sporten. One Basix Bar eiwitrepen zijn een van de weinige repen die ook nog eens geweldig smaken en geen Chemische smaak hebben.

Kenmerken One Bar Basix: 

  • Met Stevia extract!
  • 100% natuurlijk
  • Met maar liefst 20 gram eiwit
  • Geen sucralose
  • Slechts 1 gram suiker per bar
  • 1 bar weegt 60 gram

Lees meer over; One Basix 

Drinken om snel vet te verbranden

We weten allemaal dat we water moeten drinken. En al helelemaal als je wilt afvallen en vet verbranden.Toch zien we vaak dat veel mensen moeite hebben om voldoende water te drinken.Door voldoende te drinken zorg je er voor dat je jouw vetverbranding op volle toeren draaid, Maar altijd maar water is ook niet alles en in de meeste ranja zit heel veel suiker, maar wij hebben de oplossing. "Bolero limonade". Deze is gluten vrij en vrij van suiker en bevat bijna geen calorieën. En je kan het krijgen in wel 65 smaken. 

Lees meer overBolero Limonade

Lees 4544 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner