fbpx

Voorkom het jojo-effect

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Veel mensen maken het jojo-effect mee of hebben hier wel eens over gehoord. Alleen wat is het eigenlijk? En hoe kan je dit effect voorkomen?

Wat is het jojo effect?

Het jojo-effect is als het lichaam in een korte periode veel gewicht verliest en dat gewicht meteen weer terug komt nadat je gestopt bent met diëten. Wat hier gebeurt is dat je eigenlijk teveel je best hebt gedaan om af te vallen. Als er weer normaal gegeten gaat worden zal het lichaam het voedsel op een andere manier opslaan. Dit wordt namelijk dan meteen opgeslagen als vet.

Wat is de oorzaak van het jojo-effect?

Als je snel wilt afvallen, bijvoorbeeld in een week 1 kilo, moet je zo'n 1000 calorieën per dag  minder gaan verbruiken dan je normale voedingspatroon. Het probleem is dat het lichaam het dubbele nodig heeft om normaal te kunnen functioneren. Wanneer je bezig bent met afvallen en dus ineens minder calorieën binnenkrijgt zal het lichaam hier meteen op reageren. Door de tekorten aan calorieën, zal de stofwisseling vertraagd worden. Het lichaam doet dit om zoveel mogelijk calorieën te sparen om toch normaal te kunnen functioneren.
Als je na het diëten meteen weer je oude voedingspatroon gaat aanhouden zal het lichaam teveel calorieën binnenkrijgen en dit meteen gaan opslaan als reserves. Dit komt omdat je stofwisseling nog traag werkt. Het lichaam wil namelijk nog calorieën sparen. Het opslaan van al deze vetten zullen dus meteen het lichaamsgewicht doen laten toenemen.

Het jojo-effect voorkomen is niet heel moeilijk, je moet gewoon niet zo snel willen afvallen. Als je meer dan 1 kilo per week wilt afvallen zal je altijd het effect hebben en het is trouwens ook niet gezond! Het afvallen zal meer verspreid moeten worden en het beste is om je eetpatroon langzaam op en/of af te bouwen. Door het goed op te bouwen kan het lichaam meer wennen aan de hoeveelheid calorieën die binnenkomen. Zo zal het stofwisselingsproces ook beter verlopen en minder van slag zijn. Ga dus echt geen crash-dieet volgen, maar begin met 300 tot 500 calorieën minder op een dag.

Supplementen om het JOJO effect te voorkomen

Afslank shake en snel afvallen

Eiwitten zijn heel erg belangrijk om snel af te vallen zonder jojo effect. Ze helpen je om meer spierweefsel op te bouwen waar door je nog sneller afvalt want spieren zijn de beste vetverbranders. Maar eiwitten geven je ook een voller gevoel waar door je minder honger hebt en je lichaam verbruikt veel meer energie om eiwitten te verbranden. Een goede shake bevat meer dan alleen eiwitten want Vitamine zijn ook heel erg belangrijk om snel af te vallen ,maar ook de stoffen l-Carnitine en CLA zijn onmisbaar als je snel wilt afvallen en vet verbranden. Wij raden de onderstaande afslank shake aan.

Lees meer over: Afslank Smoothie

Welke Fat Burner is het beste om af te vallen zonder JOJO effect?

Lees meer over Lady Fatburner

De lady Power Fat Burner is met voorsprong de sterkste fat burner. De krachtigste samenstelling van hoogwaardige ingrediënten in de beste verhoudingen.

Een Eiwittenshake na het sporten om het JOJO effect te voorkomen?

Het is onmogelijk om voldoende eiwitten en aminozuren binnen te krijgen via je voeding en daarom is het heel erg belangrijk dat je een goede why eiwitten shake gebruikt die laag is in koolhydraten en geen suiker bevat.
Lees meer over: lady Power

Eiwitrepen wel of niet?

Een eiwitreep is een perfecte aanvulling op je voeding, maar in de meeste eiwitrepen zitten heel veel suikers en andere toevoegingen. En dat is nu net iets wat je niet nodig hebt als je aan het afvallen bent en van je overtollige vetrolletjes af wilt, maar met onze One Basix Bar eiwitrepen heb je daar geen last van. Deze perfecte repen passen in elk dieet en zijn het perfecte tussendoortje voor op het werk of na het sporten. One Basix Bar eiwitrepen zijn een van de weinige repen die ook nog eens geweldig smaken en geen Chemische smaak hebben.

Kenmerken One Bar Basix: 

  • Met Stevia extract!
  • 100% natuurlijk
  • Met maar liefst 20 gram eiwit
  • Geen sucralose
  • Slechts 1 gram suiker per bar
  • 1 bar weegt 60 gram

Lees meer overOne Basix 

Drinken om snel vet te verbranden

We weten allemaal dat we water moeten drinken. En al helelemaal als je wilt afvallen en vet verbranden.Toch zien we vaak dat veel mensen moeite hebben om voldoende water te drinken.Door voldoende te drinken zorg je er voor dat je jouw vetverbranding op volle toeren draaid, Maar altijd maar water is ook niet alles en in de meeste ranja zit heel veel suiker, maar wij hebben de oplossing. "Bolero limonade". Deze is gluten vrij en vrij van suiker en bevat bijna geen calorieën. En je kan het krijgen in wel 65 smaken. 

Lees meer over: Bolero Limonade

Lees 13293 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner