fbpx

Hoe kunnen vrouwen het snelst afvallen ?

Beoordeel dit item
(5 stemmen)

Vrouwen vallen minder snel af als mannen. Vrouwen kunnen dit maar al te vaak lezen en horen, maar kunnen ze hier niet iets aan doen? Natuurlijk bestaan er grote verschillen tussen een mannenlichaam en het lichaam van vrouwen. Zo beschikken mannen van nature over meer spiermassa en werkt hun metabolisme harder. Vrouwen, beschikken juist over meer vetmassa en ze zijn vaak wat kleiner, waardoor hun stofwisseling wat trager is. Maar goed, wat kunnen vrouwen doen, om qua resultaten, niet onder te doen voor de mannen?

Vrouwen versus mannen

Voor veel vrouwen kan de strijd rondom hun gewicht behoorlijk frustrerend zijn. Dit ten opzichte van het ogenschijnlijke gemak waarmee mannen ermee omgaan. “Jij kan ook alles eten”, zeggen vrouwen vaak tegen hun man. “Ik hoef er maar naar te kijken en ik kom al aan”. Waar ligt het aan dat mannen sneller kunnen afvallen, dan vrouwen? En niet alleen dat, maar ook dat ze minder snel aankomen? Dit heeft te maken met fysieke en psychologische aspecten en de rol die vrouwen spelen in de meeste gezinnen.

De fysieke aspecten

Mannen hebben meer spiermassa, zijn vaak groter van stuk en hebben derhalve een sneller metabolisme. Spiermassa verbrandt meer calorieën als vetmassa. Hierdoor verbranden mannen automatisch meer calorieën. Daarnaast is het lichaam van de man vaak groter dan dat van vrouwen en het heeft nu eenmaal meer energie – lees eten – nodig. De meeste van deze calorieën verbrandt de man dus gewoon.

Vrouwen hebben nu eenmaal meer vetmassa. Een vrouw bestaat voor ongeveer 25% uit lichaamsvet. Hier verander je niet veel aan. Wanneer er sprake is van overgewicht, ligt dat percentage hoger. Vetmassa verbrandt 10x minder calorieën als spiermassa dat doet. Doordat het vrouwelijk lichaam doorgaans kleiner is, dan dat van de man, heeft het minder dus energie nodig. Vandaar dat de man doorgaans meer kan eten.

De psychologische aspecten

Mannen stellen doorgaans doelen en gaan ermee aan de slag. Wanneer een man wil afvallen, dan maakt hij een plan en voert hij dat uit. Als een man zich committeert aan een bepaald streefgewicht, dan zal hij dagelijks wat minder calorieën tot zich nemen (minder eten en snoepen) en ervoor zorgen dat hij dagelijks meer calorieën verbrandt (meer beweging).

Vrouwen doen dit ook wel, maar ze laten zich vaak verleiden tot gedrag dat er niet toe leidt dat ze hun doel behalen. Ze laten zich dikwijls leiden door emoties, of ze houden teveel rekening met anderen, zodat hun eigen plan in de knoei komt. Dit kan ermee te maken hebben dat vrouwen vaak wat socialer zijn ingesteld als mannen.

Het sociale aspect speelt vaak een belangrijke rol. Zo gaan vrouwen bijvoorbeeld wel naar de sportschool, of gaan ze een paar keer per week joggen, maar dat doen vrouwen dan vaak samen met een vriendin. Hierdoor bestaat de kans dat gezelligheid de boventoon gaat voeren en dat het uurtje lichaamsbeweging verandert in een uurtje gezellig bijkletsen.

Rolverdeling in het gezin

Vrouwen zorgen, ondanks een paar decennia van feminisme en participatie, vaak voor het eten in het gezin. Natuurlijk is de rol van de man in het huishouden veranderd, maar vrouwen doen over het algemeen de boodschappen en bereiden de maaltijd. Doordat je veel met eten in aanraking komt, bestaat de kans dat je wat extra’s eet. En dat kan aanzetten.

Simpele gewoontes zoals een koekje bij de koffie, een snoepje voor je kind als het thuiskomt (en jij dus ook wat neemt), of een glas frisdrank kan al leiden tot een extra calorie-inname van zo’n 300 calorieën per dag. Dat is zo’n 15% van het aantal calorieën dat de gemiddelde vrouw, dagelijks nodig heeft.

Even rekenen, hoeveel calorieën je dat per week en per maand oplevert:

  • (300 calorieën x 7) = 2.100 calorieën per week en dus (2.100 x 4) = 8.400 calorieën per maand.

Veel van die extra calorieën worden opgeslagen als lichaamsvet. 1 Kilo lichaamsvet levert je zo’n 7.500 calorieën aan energie op. Dus die 8.400 calorieën vertaalt zich dus in ruim 1 kilo toename in lichaamsgewicht, in 1 maand. Je ziet ze bij je buik, je benen, je billen en …. “Ja, stop maar”! Volgens mij heb je het plaatje wel voor je. Wat kun je er aan doen?

Wat kun je doen?

Nu heb je wel genoeg gehoord. Hoog tijd om over te gaan tot het thema; Wat kunnen vrouwen doen om net zo goed af te vallen als mannen?

1. Gezond eten en drinken

Afvallen is bijna onmogelijk zonder gezond te eten en voldoende te bewegen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Onder gezond eten versta ik, niet teveel koolhydraten en onbewerkte voedingsmiddelen zoals bonen, peulvruchten, linzen, kikkererwten, groente, fruit, noten, hele granen, kip, vis en verse kruiden. Dit is gewoon te koop bij de groenteboer, de slager en eventueel op de versafdelingen van de supermarkt.

Daarnaast kun je veel groene thee drinken. Over het algemeen drinken vrouwen wat minder koffie als mannen en juist meer thee. Groene thee, stimuleert je metabolisme, waardoor je ongemerkt meer calorieën verbrandt. Verwacht er geen wonderen van, want het stimuleert maar een beetje, maar goed, alle beetjes helpen.

Als je teveel koffie drink, dan heb je de kans dat het niveau van cortisol stijgt. Cortisol is een neurotransmitter die ervoor zorgt dat energie wordt opgeslagen in je vetcellen. Anders gezegd, door cortisol is de kans groot dat je vetmassa toeneemt. Cortisol wordt ook aangemaakt als je langdurig stress ervaart. Ook door genoeg te slapen, beperk je het niveau van cortisol in je lichaam.

Supplementen om af te vallen

Er zijn een aantal supplementen die het afvallen ondersteunen en je helpen meer en sneller af te vallen.

white editon lady fat burner

Een fatburner werkt ondersteunend bij het afvallen. Zo verhoogt het de stofwisseling en verminderd het je hongergevoel.

Welke fatburner kun je het betse gebruiken om echt af te vallen? lees meer over Lady fat burner

Maaltijdvervangers 

17884226 1046742865457984 1625979708353812181 n 300x300

Een goede maaltijdvevanger kan je helpen bij het afvallen, maar in de meeste zitten veel suikers en toevoegingen waar je niks aan hebt!

Welke maaltijdvervanger kun je dan het beste gebruiken? lees meer over de Afslank smoothie

L-Carnitine:

Als je snel wilt afvallen is een goede stofwisseling noodzakelijk. Carnitine speelt een heel belangrijke rol in de spijsvertering. Vet kan pas worden verbrand als het in aanraking komt met Carnitine. Als je dus een tekort hebt aan Carnitine dan wordt vet niet verbrand en wordt je te dik. Ook als je ouder wordt maakt het lichaam minder Carnitine aan. Verder is het zo dat elk lichaam anders is en de een meer en de ander minder L-Carnitine aanmaakt. Als je snel wilt afvallen is het dan ook verstandig om extra L-Carnitine te nemen. Lees meer over L-Carnitine

2. Beweging

Lichaamsbeweging is bijzonder effectief om op je streefgewicht te komen. Vooral krachttraining is erg effectief. Veel vrouwen vinden krachttraining typisch iets voor mannen, maar zoals eerder gezegd, spiermassa verbrandt tot wel 10x meer calorieën als lichaamsvet. Een kilo spier heeft dagelijks wel 100 calorieën nodig, een kilo lichaamsvet verbrandt slecht 10 calorieën per dag.

Je hoeft niet bang te zijn dat je een monsterlijk gespierd uiterlijk krijgt, als je een jaartje in de gewichten gaat hangen. Vrouwen hebben sowieso minder aanleg om gigantische spiermassa’s te ontwikkelen als mannen. En daarnaast zijn die gigantisch gespierde lichamen van body builders het resultaat van jarenlange, keiharde trainingssessies van meerdere uren per dag en een zeer uitgebalanceerd dieet.

Een voordeel voor krachttraining voor vrouwen, kan wel zijn dat je er veel slanker door wordt. Een kilo spier (die dus ongeveer 100 calorieën per dag verbrandt) neemt ongeveer 4x minder ruimte in als een kilo lichaamsvet. Door je vetmassa te verruilen voor spiermassa, word je dus slanker. Een ander voordeel van krachttraining is het afterburn effect. Dit effect treedt op nadat je hebt getraind. Gedurende de ongeveer 48 uur, verbrandt je lichaam extra calorieën, als gevolg van de krachttraining.

Wat ook heel erg effectief is, wanneer je veel calorieën wilt verbranden, is interval training. Deze trainingen zijn meestal wel zwaar en zijn derhalve niet altijd even populair bij vrouwen. Maar goed, ze dienen een doel.

Wanneer je niet zo sportief bent, dan kun je je ook wenden tot matig intensieve beweging. Bij deze bewegingsvorm kun je denken aan wandelen, fietsen, huishoudelijke klussen en aan alle vormen van beweging die je lang kunt volhouden. Tijdens een wandeling verbrand je wel 200 tot 250 calorieën per uur.

3. Stick to the plan

Tot slot is het belangrijk om doelen te stellen en bij je plan te blijven. Voer je plan uit! En daarmee is alles eigenlijk gezegd. Afvallen is geen sociale bezigheid, het bereiken van je ideale gewicht vergt tijd en inspanning. Je komt je vriendinnen later wel weer onder ogen, wanneer je die kilo’s kwijt bent.

Eiwitrepen wel of niet?

Een eiwitreep is een perfecte aanvulling op je voeding, maar in de meeste eiwitrepen zitten heel veel suikers en andere toevoegingen. En dat is nu net iets wat je niet nodig hebt als je aan het afvallen bent en van je overtollige vetrolletjes af wilt, maar met onze One Basix Bar eiwitrepen heb je daar geen last van. Deze perfecte repen passen in elk dieet en zijn het perfecte tussendoortje voor op het werk of na het sporten. One Basix Bar eiwitrepen zijn een van de weinige repen die ook nog eens geweldig smaken en geen Chemische smaak hebben.

Kenmerken One Bar Basix: 

  • Met Stevia extract!
  • 100% natuurlijk
  • Met maar liefst 20 gram eiwit
  • Geen sucralose
  • Slechts 1 gram suiker per bar
  • 1 bar weegt 60 gram

Lees meer over; One Basix 

Drinken om snel vet te verbranden

We weten allemaal dat we water moeten drinken. En al helelemaal als je wilt afvallen en vet verbranden.Toch zien we vaak dat veel mensen moeite hebben om voldoende water te drinken.Door voldoende te drinken zorg je er voor dat je jouw vetverbranding op volle toeren draaid, Maar altijd maar water is ook niet alles en in de meeste ranja zit heel veel suiker, maar wij hebben de oplossing. "Bolero limonade". Deze is gluten en vrij van suiker en bevat bijna geen calorieën. En je kan het krijgen in wel 65 smaken. 

Lees meer over: Bolero Limonade

Lees 5755 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner