fbpx

Hoe kun je jouw vetpercentage het beste verlagen ?

Beoordeel dit item
(7 stemmen)

Met een lager vetpercentage zie je er niet alleen beter uit, je bent ook fitter en energieker maar Je vetpercentage verlagen is lastiger dan je denkt.

Wat is een gemiddeld vetpercentage?

Als we het gemiddelde vetpercentage willen bekijken, dan moeten we een onderscheid maken tussen mannen en vrouwen, vrouwen hebben namelijk van nature vaak een hoger vetpercentage dan mannen. Het berekenen van je vetpercentage kan best lastig zijn, bij veel sportscholen staat een gecombineerde weegschaal en vetpercentage meter. Ook zijn er bij de grotere drogisterijen keten vetpercentage meters te koop.
Gemiddelde vetpercentage vrouwen
Leeftijd – gemiddeld vetpercentage
20 tot 39 jaar – 28%
40 tot 59 jaar – 35%
60 en ouder – 35%
Gemiddeld vetpercentage mannen
Leeftijd – gemiddeld vetpercentage
20 tot 39 jaar – 17%
40 tot 59 jaar – 22%
60 en ouder – 24%

Maar wanneer heb je nu een te hoog vetpercentage?

Ook hier maken we weer een onderscheidt tussen vrouwen en mannen:
Vrouwen 
                          Te hoog        veel te hoog
20 tot 39 jaar: 33 tot 39%     meer dan 39%
40 tot 59 jaar: 34 tot 40%     meer dan 40%
60 en ouder:   36 tot 42%     meer dan 42%
Mannen 
                          Te hoog     veel te hoog
20 tot 39 jaar: 20 tot 25%    meer dan 25%
40 tot 59 jaar: 22 tot 28%    meer dan 28%
60 en ouder:   25 tot 30%    meer dan 30%
Ik hoor je al denken; 'maar wat is dan de ideale waarde van mijn vetpercentage?.
Onderstaande tabel geeft een indicatie van de ideale waarde aan:
Leeftijd          Man Vrouw
17-29              15% 25%
30-39              17% 27%
40 en ouder    20% 30%

Hoe kun je het beste je vetpercentage meten

De huidplooimeting is de nauwkeurigste methode om de vetmassa van je lichaam te berekenen. Door op een aantal plaatsen van het lichaam met een huidplooitang de dikte van de huidplooi te meten kan een inschatting worden gegeven van de totale vetmassa van het lichaam. Op basis van de dikte van de huidplooi kun je ook je vetpercentage berekenen.

Meetpunten

Op vier plaatsen op het bovenlichaam wordt de huidplooi gemeten in millimeters. Dit wordt gedaan met een huidplooitang.

• Biceps – de voorkant midden bovenarm

• Triceps – de achterkant midden bovenarm

• Subscapulaire plooi – onder het schouderblad

• Supra-iliacale plooi – vlak boven het bovenbeen

vetpercentage meten

Met fatburners je vetpercentage verlagen

Je hebt vast wel eens iets gehoord over Fatburners, een pil die vet als sneeuw voor de zon laat wegsmelten. Dit is natuurlijk niet het geval, een Fatburner is net als alle andere supplementen een middel dat kan ondersteunen bij het afvallen. Fatburners bevatten ingrediënten die je stofwisseling een boost geven, maar ze kunnen een goed voedingsschema niet vervangen.
 

Helpt het echt of zijn het van die (a la tell sell) producten?

Een aantal Fatburners werken, maar je moet geen wonderen verwachten. Ze werken in combinatie met een strak schema voor je voeding en training. Fatburners geven energie en onderdrukken hongergevoel. Je zal dan ipv 0.5kgvet bijv. 0.7kg vet per week verliezen.

Het effect van Fatburners

De gebruikers van Fatburners laten zien dat dit middel echt effect heeft op gewichtsverlies. Echter, wanneer je elke dag een Fatburner inneemt en je verder niet richt op het verliezen van je gewicht, dan zal het geen resultaat opleveren. Gezonde en gevarieerde voeding en voldoende sporten is noodzakelijk voor een effectieve werking.

Hoe werken Fatburners?

Een fatburner heeft invloed op het metabolisme en de energie die je ervaart gedurende de dag. Fatburners verhogen de verbranding door je metabolisme (stofwisseling) een boost te geven. Als gevolg van de verschillende stoffen in een fatburner ervaren veel mensen een verminderd hongergevoel waardoor ze sneller afvallen. Het geheim voor die strakke billen of een platte buik is eigenlijk een gezond eetpatroon en voldoende training. Niet iedereen heeft altijd voldoende energie om te gaan sporten als hij of zij aan het afvallen is. Fatburners geven je dan dat setje in de rug. Verder zitten er in sommige fatburners stjofjes die voorkomen dat je lichaam vetten opneemt, deze noemen we fatblockers. Beiden zijn producten om te afvallen en  droger te worden (lager vetpercentage).

Wat zit er in?

Wat er verwerkt zit in het product verschilt per merk. Het is echter gebruikelijk dat er alleen natuurlijke stofjes inzitten die allemaal geassocieerd worden met een grotere energieproductie in het lichaam, een verzadigingseffect geven (hongergevoel stillen) en het metabolisme stimuleren. Veel voorkomende stofjes in de fatburnerproducten zijn cafeïne, groene thee extracten, Guarana, carnitine, gember, rode peper en soms kaneel. Het meest belangrijke middel in fatburners is de cafeïne die verantwoordelijk is voor het geven van een energieboost en het stimuleren van het spijsverteringssysteem. Let wel: cafeïne werkt als het ware verslavend. Hoe vaker en hoe meer je het gebruikt, des te groter is de benodigde dosering voor het gewenste effect. Houdt je daarom aan de doseringen die op de verpakking staan aangegeven.

Zijn fatburners ongevaarlijk ?

Het tijdelijk innemen van Fatburners is niet gevaarlijk en daarom zijn Fatburners in Nederland dan ook zonder recept te verkijgen. Belangrijk is wel om je te houden aan de de aanbevolen dosis, omdat een overdosis aan Fatburners ernstige gevolgen kan hebben.

Wat is de beste fat burners om je vetpercentage te verlagen?

Lady Fat Burner

Wil je snel afvallen en met topsnelheid afrekenen met ongewenst lichaamsvet? Wil je veel gewicht verliezen, of gewoon je lichaam droogtrainen tot aan de laatste gram? Oftewel: zoek je een product dat echt meedogenloos de aanval inzet tegen vet – zelfs het hardnekkige vet? Dan biedt de lady Power Fat Burner jou de ultieme oplossing!

De lady Power Fat Burner is met voorsprong de sterkste fat burner. De krachtigste samenstelling van hoogwaardige ingrediënten in de beste verhoudingen.

Kenmerken Lady Fat Burner

 • Sterkste formule op de markt
 • Perfecte verhouding van alle werkzame stoffen
 • Unieke ingrediënten die elkaars werking versterken
 • Samengesteld door professionals op het gebied van vetverbranding
 • Onderdrukt het hongegevoel
 • Geeft je veel meer energie
 • Getest door topsporters
 • Verhoogd je metabolime

Lady Power Fat burner is een zeer complete formule die je lichaam op de juiste manier helpt in de strijd tegen ongewenst lichaamsvet.De fat burner bevat een mix van natuurlijke ingrediënten en is onvergelijkbaar met andere.

Meer informatie / bestellen Lady Fat Burner

Als je wilt gaan afvallen met fatburners is het belangrijk dat je eerst gaat sporten en bewegen en  Fatburners hebben dus alleen zin als je al een gezond voedingspatroon hebt en regelmatig sport beoefend!

Eiwitrepen wel of niet?

Een eiwitreep is een perfecte aanvulling op je voeding, maar in de meeste eiwitrepen zitten heel veel suikers en andere toevoegingen. En dat is nu net iets wat je niet nodig hebt als je aan het afvallen bent en van je overtollige vetrolletjes af wilt, maar met onze One Basix Bar eiwitrepen heb je daar geen last van. Deze perfecte repen passen in elk dieet en zijn het perfecte tussendoortje voor op het werk of na het sporten. One Basix Bar eiwitrepen zijn een van de weinige repen die ook nog eens geweldig smaken en geen Chemische smaak hebben.

Kenmerken One Bar Basix: 

 • Met Stevia extract!
 • 100% natuurlijk
 • Met maar liefst 20 gram eiwit
 • Geen sucralose
 • Slechts 1 gram suiker per bar
 • 1 bar weegt 60 gram

Lees meer over; One Basix 

Drinken om snel vet te verbranden

We weten allemaal dat we water moeten drinken. En al helelemaal als je wilt afvallen en vet verbranden.Toch zien we vaak dat veel mensen moeite hebben om voldoende water te drinken.Door voldoende te drinken zorg je er voor dat je jouw vetverbranding op volle toeren draaid, Maar altijd maar water is ook niet alles en in de meeste ranja zit heel veel suiker, maar wij hebben de oplossing. "Bolero limonade". Deze is gluten en vrij van suiker en bevat bijna geen calorieën. En je kan het krijgen in wel 65 smaken. 

Lees meer over: Bolero Limonade

Lees 7068 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner