fbpx

Bijenpollen voor een gezond en slank lichaam

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Bijenpollen zijn één van de meest voedzame superfoods. Het bevat hoogwaardige eiwitten en aminozuren, 16 vitaminen (erg rijk aan vitamine C), 13 mineralen, 12 aminozuren, 8 enzymen en meer nuttige onderdelen. Ze zitten barstensvol met gezonde antioxidanten. Door de hoge voedingswaarden beschermen ze tegen allerlei kwalen en virussen doordat ze je weerstand een boost geven.

Bijenpollen en eiwit

Bijenpollen is het voedsel van de jonge bijen en het bestaat ongeveer 40% uit eiwit. Het wordt beschouwd als een van de meest volledig voedende voeding van de natuur.De krachtige bijenpollen werking beschermd je tegen allerlei kwalen en virussen, doordat bijenpollen de weerstand een boost geven. Ook is de bijenpollen werking goed voor mensen die last hebben van hooikoorts.

Bijenpollen voor meer energie en spiermassa

Bijenpollen zijn de meest complete superfood die je in de natuur kunt vinden. Het bevat Vitamine B9 en alle essentiële 22 aminozuren. Dit maakt van bijenpollen een heerlijke, energierijke eiwitbron. Daarnaast zorgen bijenpollen voor het verbeteren van kracht, uithoudingsvermogen, energie en snelheid. Bijenpollen zorgen voor het groeien van spiermassa en van een betere definitie van de spieren. De Britse Sport Raad heeft na ondezoek een krachttoename van 40 tot 50% gezien bij atleten die bijenpollen supplementeerden. Er zijn daarnaast geen negatieve bijwerkingen gesignaleerd.

Bijenpollen en afvallen

Bijnpollen zijn zeer voedzaam en ze remmen je eetlust met 20%, dus een prima hulpmiddel bij het afvallen.

Hooikoorts voorkomen

De hooikoortsklachten ontstaan doordat het immuunsysteem teveel histamine vrij maakt. Quercetine is een stofje dat werkt als een natuurlijk histamineremmer en in bijenpollen zit veel quercetine. veel mensen  zouden al binnen een paar minuten na het gebruik van bijenpollen verlichting ervaren van hun hooikoortsklachten. Overigens zit quercetine ook in rode en paarse groenten en fruitsoorten. Zet deze dus ook op je menu zou ik zeggen.

Gezondheidsvoordelen van bijenpollen

Vanwege de hoge concentratie aan anti-oxidanten, vitaminen, mineralen, aminozuren en sporenelementen lijken de voordelen van bijenpollen eindeloos: van huidverbetering tot vruchtbaarheidsbooster.

– Mooie huid: bijenpollen worden vaak verwerkt in schoonheidsproducten die eczeem, psoriasis en een geïrriteerde huid verbeteren. De aminozuren en vitaminen beschermen de huid en helpen bij het vernieuwen van cellen.

– Energieboost: De koolhydraten, proteïnen en vitamine B in deze superfood verhogen het uithoudingsvermogen en vechten tegen moeheid en geven daardoor genoeg energie voor een productieve dag.

– Luchtwegen: bijenpollen bevatten een hoge hoeveelheid van de anti-oxidanten die een anti-ontstekingseffect hebben op de longen.

– Allergieën: de superfood verlaagt de aanwezigheid van histamine, een stof die bij sommige mensen een allergische reactie kan veroorzaken. Uit een wetenschappelijke studie bleek dat 94 procent van de patiënten geen last had van allergische symptomen wanneer zij bijenpollen in hun voedingspatroon opnamen.

– Spijsvertering: de enzymen in bijenpollen helpen je spijsverteringsorganen om de bruikbare voedingsstoffen uit het ingenomen voedsel te halen.

Welke Bijenpollen zijn het beste.

Lees verder Pure Bijenpollen poeder

rs 634x1024 130524172055 634 BananaSmoothie ms 052413

Recept Banaan  smoothie met bijenpollen

Ingrediënten:

– 1 Banaan.

– 1 rijpe mango

– 1 eetlepel gemalen lijnzaad.

– 5 druppeltjes citroensap.

– 1 kop vers sinaasappelsap.

– 1 theelepel  honing of ahornsiroop

– 1 eetlepel bijenpollen.

Bereiding: Voeg alle ingrediënten in een blender en mix het geheel tot je een egale structuur hebt.  Je kunt variëren door bijvoorbeeld in plaats van citroen- en sinaasappelsap , amandelmelk of kokosmelk te gebruiken. Ook de gewenste dikte bepaal je uiteindelijk zelf door meer of minder sap toe te voegen

Lees 2152 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner