fbpx

Gezond eten met raw food crackers

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Is raw food gezond ?

Raw food heeft in Nederland soms nog een wat negatieve klank. Dat is opvallend, want in bijvoorbeeld Amerika is het de gewoonste zaak van de wereld om rauw te eten. Actrice Demi Moore bijvoorbeeld is al jaren fan van raw food. Op een leeftijd van 40 jaar maakte Demi Moore een comback in de film charlie's angels full throttle en in deze film loopt ze op het strand in haar bikini en ziet er beter uit dan vrouwen die half haar leeftijd zijn. Volgens de actrice zou ze dit te danken hebben aan het eten van raw food.

 

CharliesAnglsThrottl 106Pyxurz

WAT IS RAWFOOD?

De maaltijden in een Rawfood dieet bestaan voornamelijk uit rauwe groente, fruit, (gekiemde) zaden, noten en zeewier. In een Rawfood dieet wordt in principe niets gegeten dat verhit is boven 48 graden. De reden hiervoor is dat enzymen en een aantal vitamines boven deze temperatuur kunnen worden vernietigd. In verhouding krijg je veel vitamines en mineralen binnen, omdat je verhoudingsgewijs ook heel veel groenten en fruit eet.

Creatief met raw food

Nou moet je niet denken dat raw fooders alleen maar salades eten de hele dag. Er is een hele raw food keuken ontstaan waarin heel veel geweldige producten zijn bedacht en een van die producten zijn de Raw food crakers van Biobites. De crackers worden volgens het Raw Food principe bereid. Dit houdt in dat ze op een temperatuur van 40C gedroogd worden. Dit is een langdurig proces van wel 24 uur. Hierdoor blijven echter de meeste vitaminen en mineralen alsook de enzymen behouden wat ze tot een ontzettend gezonde versnapering maakt.

Raw food crakers van Biobites en afvallen

Als mensen willen afvallen gaan ze vaker crackers eten en dat is eigenlijk niet gezond want een normale cracker heeft weinig calorieen en zal dus alleen je honger een beetje stillen maar echt helpen zal het je niet. Bij de raw food crackers van Biobites is dit anders deze zijn gemaakt met superfood producten die je beter helpen bij het afvallen en vet verbranden dan een simpele cracker van de supermarkt.

Welke ingrediënten zitten er in de Raw food crakers

Himalaya zout: Himalaya kristalzout heeft maar liefst 84 natuurlijke mineralen en elementen waardoor het velen malen beter is dan normaal tafelzout. Het is miljoenen jaren oud en over het algemeen puur en vrij van toxines zoals je bij zeezout wel hebt. Vandaar dat het ook wel ‘’wit goud’’ wordt genoemd en kun je stellen als de beste soort zout.

Lijnzaad: Lijnzaad wordt gezien als een echte superfood! Dit superkleine zaad zou niet alleen super gezond zijn, maar ook ondersteunend werken bij het afvallen.

Boekweit: Hoewel boekweit meestal wordt gezien als een graansoort, is het eigenlijk een zaad van een kruidachtige plant. En toevallig ook nog eens heel erg gezond. Boekweit zorgt dat je bloedsuikerspiegel niet stijgt. In tegenstelling tot rijst, tarwe en maïs, scoort boekweit laag op de glycemische schaal. Dit helpt tegen gevaarlijke toenames in de bloedsuikerspiegel, wat ervoor zorgt dat je niet snel trek krijgt.

Zeewier: Zeewier is goed voor de spijsvertering.Japanse vrouwen hebben grote aantallen goede bacteriën in hun darmen. Hoe dat komt? Omdat ze veel zeewier eten! Het alginaat in zeewier zorgt voor bescherming van de darmwand, waardoor de spijsvertering langzamer gaat en voedingsstoffen beter kunnen worden opgenomen.

Rozemarijn: De vele antioxidanten in rozemarijn helpen je tegen vroegtijdige veroudering en verkleinen de kans op de vorming van tumoren. Bovendien werkt rozemarijn samen met enzymen uit de lever tegen een teveel aan oestrogeen, het vrouwelijke hormoon dat verantwoordelijk schijnt te zijn voor borstkanker.

Zonebloempitten: Wanneer je wilt afvallen zijn zonnebloempitten een zeer gezond voedingsmiddel dat je in je dieet kunt introduceren. Ze zijn rijk aan mineralen, eiwitten en onverzadigde gezonde vetzuren. Doordat ze zo veel eiwitten en onverzadigde vetzuren bevatten geven zonnebloempitten zeer snel een verzadigd gevoel doordat je geen honger meer hebt en het gevoel hebt dat je genoeg gegeten hebt.

Eiwitten: Eiwitten of proteïnen zijn een belangrijke voedingsstof. Ons hele lichaam is opgebouwd met behulp van eiwitten. Veel eiwitten in je voeding is heel erg belangrijk voor wie wil afvallen maar ook voor spieropbouw.

Apelazijn: Appelazijn is een wondermiddel voor uw spijsvertering en het zorgt voor

  • Versnelling van de stofwisseling
  • Stimulering van de vetverbranding
  • Verhoging van de energie
  • Vermindering van het hongergevoel
  • Verbetering van de spijsvertering

Advies

De Raw food crakers van Biobites zijn niet alleen super gezond maar ook super lekker en ze zijn het bewijs dat gezond eten ook heel lekker kan wezen zonder dat er rare stofjes aan zijn toegevoegd. De ingrediënten die in de crackers zitten zijn niet alleen super gezond maar helpen ook nog eens bij het afvallen en spieropbouwen en ze houden je lichaam jong en gezond dus laat die pakken crackers maar staan in de supermarkt en ga voor kwalteit waar je echt wat aan hebt !

Wil je meer weten over Raw food crakers van Biobites kijk dan op de webpagina van biobites http://www.biobites.eu/

Raw food crackers van Biobites bestellen

Lees 1911 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner