fbpx

Hoe belangrijk is het eten van noten en zaden?

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Gevarieerd eten is heet belangrijk

Variëren is ontzettend belangrijk, want met een afwisselende voeding krijg je meer verschillende vitamines en mineralen binnen. Bovendien is de kans op hoge concentraties aan schadelijke stoffen in het lichaam minder groot.

Hoe varieer je?

Je kunt op talloze manieren een verantwoord eetpatroon samenstellen. Zo is muesli een prima ontbijt, maar je kunt ook kiezen voor brood, pap, kwark, cornflakes of fruit. Voor een avondmaaltijd kun je onder andere varieren met allerlei soorten groenten, zilvervliesrijst, aardappels of pasta en vlees kun je afwisselen met soja, vis of ei.

Varieren met noten en zaden

Het belang van noten en zaden wordt door veel mensen erg onderschat omdat ze denken dat er te veel vet in zit maar de veten in noten en zaden zijn juist heel erg gezond zeker voor mensen die willen afvallen en actief aan sport doen. Naast vetten zijn noten rijk aan vitaminen en mineralen. Deze zijn essentieel voor een goed verloop van de stofwisseling, een goede gezondheid. Wanneer je probeert af te vallen kan het lastig zijn om de aanbevolen hoeveelheid vitaminen en mineralen te halen doordat je minder energie binnenkrijgt. Omdat noten je lichaam direct van veel goede vitamines en mineralen voorziet is het goed om deze met regelmaat te eten als je gezond af wilt vallen. Er zijn veel verschillende soorten noten. Omdat ze allemaal een andere samenstelling hebben qua soorten vet en vitamines en mineralen die ze bevatten is het slim om gemengde noten te eten. Zo krijg je verschillende goede stoffen en vetten binnen.

BitesWeLove

variantie met noten en zaden is voor veel mensen best moeilijk daarom eten ze vaak te weinig of te veel noten en zaden maar daar is een oplossing voor namenlijk Bites van de online winkel van BitesWeLove. Bites zijn tussendoortjes op basis van noten, zaden, superfoods en chocolade. Iedere bite zit in een portieverpakking, van 40-50 gram. wat precies de juiste aanbevolen hoeveelheid om elke dag te eten.

bites we love1 520x400

Noten en zaden als gezond tussendoortje

Het is verstandig een handje noten als tussendoortje te eten. Noten bevatten niet veel koolhydraten, waardoor de bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Er is dus geen sprake van een piek waarna er een hongergevoel optreedt. Door noten te eten voorkom je zelfs een hongergevoel. Ze werken verzadigend door de hoeveelheid eiwit, vet en vezels die ze bevatten. Ze passen daarom perfect binnen een koolhydraatarm dieet. Ze worden langzaam verteerd en de vezels trekken vocht aan waardoor er voor een langere tijd een vol gevoel ontstaat, dit is erg prettig als je af wilt vallen.

Met de noten en zaden van BitesWelove krijg je nooit te veel of te weinig noten en zaden binnen en heb je altijd de beste variatie om genoeg verschillende vitamines en mineralen en gezonde vetten binnen te krijgen.

Noten en zaden als vleesvervanger

Noten en zaden van BitesWelove zijn daarnaast ideaal om te gebruiken als vleesvervanger in de warme maaltijd. Vooral als je vegetarisch bent is het aan te raden om regelmatig noten toe te voegen aan je eten. De samenstelling van eiwitten, ijzer en vitamines maken ze tot volwaardige vleesvervangers.

Sporten en noten eten

Een standaard voedingsadvies voor alle sporters geven is onmogelijk omdat bij elke sport weer een ander eetpatroon hoort, maar noten en zaden zijn een prima snack in combinatie met alle soorten sport. Of je nu naar de sportschool gaat of gaat hardlopen noten leveren de energie die je tijdens het sporten nodig hebt. Voeding is immers je brandstof, zonder brandstof kan je geen sportprestaties leveren. ook hier zijn de Bites van BitesWelove perfect voor. Door de juiste variatie van hun noten en zaden krijg je de juiste dagelijkse hoeveelheid binnen voor een goede presstatie.

Noten en zaden als gezonde tussendoortjes

Noten, pitten en zaden horen zeker thuis in een overzicht van gezonde tussendoortjes. Ze zijn erg voedzaam en zitten vol gezonde bouwstoffen. Zo bevatten de meeste noten veel vezels, vitamine E en ze zijn rijk aan vet. Dit laatste schrikt sommige mensen af en dat is jammer. Het gaat hier om gezonde vetten die heel erg goed voor je zijn en die je ook dagelijks nodig hebt!

Advies

Of je nu aan het trainen bent voor spieren, gewichtsverlies of gewoon een gezond lichaam het begint allemaal bij gezonde voeding. Om gezond te eten is variatie heel erg belangrijk niet alleen met groente en fruit maar ook met noten en zaden. Bites van BitesWelove kan hier een hele goede hulp in zijn want hun samengestelde porties van noten en zaden zij niet alleen vers maar ook super lekker en ook nog eens super gezond en als klap op de vuurpijl zijn ze ook nog eens verpakt per 40 of 50 gram wat precies de juise dagelijkse hoeveelheid is en je dus geen zorgen hoeft te maken of je wel voldoende binnnen krijgt en al helemaal niet of je te veel binnen krijgt.

Bekijk hier de producten van BitesWeLove http://www.biteswelove.nl/bites

 

 

Lees 2810 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner