fbpx

Zijn vleesvervangers gezond?

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Vlees is lekker en tegenwoordig kunnen we het ons ook goed veroorloven. Gemiddeld eten we per Nederlander dan ook zo’n 43 kilo vlees per jaar. Van die 43 kilo eten we gemiddeld zo’n 20 kilo varkensvlees, 9 kilo rundvlees, 11 kilo kippenvlees en ongeveer 3 kilo aan kalfs- en schapenvlees. Toch blijkt het niet gezond om elke dag vlees te eten en daarom is het aanbod aan vleesvervangers in de rekken van de grootwarenhuizen  over de laatste jaren heen enorm uitgebreid.

Wat zijn vleesvervangers?

Vleesvervangers worden gemaakt van eiwitten uit planten of schimmels. Het eiwit kan bijvoorbeeld afkomstig zijn van planten (bijvoorbeeld noten, of peulvruchten zoals sojabonen, maar ook (kikker)erwten, tuinbonen en pinda's), schimmels (zoals paddenstoelen), zuivel of ei. Vleesvervangers (het woord zegt het al) zijn bedoeld om de functie van vlees als maaltijdcomponent bij de warme maaltijd, of de functie van vleeswaren als snack of als broodbeleg, te vervangen.

Waarom eten wij vlees?

Vlees in onze voeding is met name belangrijk voor het aanleveren van eiwitten, vitamine B en ijzer. Eten we geen vlees, dan moeten we deze stoffen op een andere manier zien binnen te krijgen.

Welke voedingsstoffen zitten er in vleesvervangers?

vleesvervangers bevatten dezelfde voedingsstoffen als vlees maar hebben een lager gehalte aan verzadigde vetzuren, waardoor problemen als een te hoge cholesterol of overgewicht ingedijkt kunnen worden. Vetten in vleesvervangers Vleesvervangers bevatten een vergelijkbaar vetpercentage als vlees, maar dit zijn wel vaak onverzadigde vetten (bijvoorbeeld uit noten en soja).

Variatie in onze voeding

Welke voeding we ook kopen er is er bijna geen een die perfect is. In bijna alles wat we eten zit wel een toevoeging van een verkeerd E nummer of iets dergelijks en daarom is het ook zo heel erg belangrijk dat we veel variëren met onze voeding. Je mag best vlees eten maar eet het dan niet elke dag, wissel het af met een paar keer in de week een vleesvervanger. Wissel de aardappel een keer af met rijst of pasta. Op deze manier krijg je echt voldoende gezonde voedingsstoffen binnen die ons beschermen tegen al die verkeerde E nummers.

Welke vleesvervangers zijn het beste?

Vleesvervangers zijn er in alle vormen, geuren, kleuren en vooral smaken, maar volwaardige vleesvervangers bevatten dezelfde belangrijke voedingsstoffen als vlees en de meeste bevatten zelfs meer eiwitten dan gewoon vlees. Wij geven je een paar tips van vleesvervangers die volgens ons echt voldoen aan een Volwaardig vleesalternatief.

High Protein Steak

Kenmerken Protein Steak:

- Rijk aan eiwitten, bouwstoffen en bron van vezels

- Volwaardige vervanging van vlees of vis.

- Eiwitten ondersteunen sterkere spieren, instandhouding van spiermassa en herstel

- Bevat evenveel eiwit als biefstuk - Bij een bewuste levensstijl

- Past in elk low carb- en eiwitdieet

- Afgemeten hoeveelheid calorieën

- Waanzinnig lekker, op smaak gebracht met de lekkerste kruiden en specerijen

- De heerlijke "bite" van een steak

- Gemakkelijk te bereiden. Alleen even om en om bakken

- Ook heerlijk op de BBQ

Lees verder en bestellen

Banners mince altenatives

Meat the Alternative

Meet the Alternative producten zijn vleesvrij en gemaakt van hoogwaardig plantaardig eiwit en vrij van kunstmatige smaken of conserveermiddel. Perfect voor elke dag ter vervanging van vlees of vis. we geven je hier onder een paar populaire vleesvervangers van meat the alternative.

Chicken Style Pieces

De lekkerste "chicken style" stukjes gemaakt met hoogwaardig plantaardig eiwit, vrije uitloop ei-eiwit en raapzaadolie. Dagelijks een smakelijk "high protein" alternatief voor vlees en vis! Chicken style pieces bevat slechts 139 kcal per 100 gram. bestellen 

Beef Style Mince

Smakelijke roerbak "Beef Style Mince" ter vervanging van rundergehakt gemaakt met hoogwaardig plantaardig eiwit. Dagelijks een smakelijk "high protein" alternatief voor vlees en vis! Beef Style Mince bevat slechts 89 kcal per 100 gram bestellen

Beef Style Meatballs

Smakelijke  "beef style meatballs" gemaakt met hoogwaardig plantaardig eiwit, vrije uitloop ei-eiwit, ui en plantaardige olie. Dagelijks een smakelijk "high protein" alternatief voor vlees en vis! Beef style meatballs bevat 157 kcal per 100 gram. bestellen

Chargrill Style Burgers

Smakelijke  "Chargrill Style Burgers" gemaakt met hoogwaardig plantaardig eiwit, vrije uitloop ei-eiwit, ui en plantaardige olie. Dagelijks een smakelijk "high protein" alternatief voor vlees en vis! Chargrill Style Burgers bevat 157 kcal per 100 gram. Chargrill Style Burgers is heerlijk in elk gerecht waar je anders voor hamburgers zou kiezen. Een bewuste keuze voor iedereen. Chargrill Style Burgers zijn ook heerlijk op brood. Lees verder en bestellen


Lees 1642 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner