fbpx

Bestaat er gezond Sinterklaassnoep?

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Heel Nederland maakt zich druk of piet nu zwart, geel, groen of paars moet zijn, maar waar we blijkbaar niet bij stil staan is dat er in aanloop naar het magiche sinterklaas feest op 5 december we al heel wat ongezond afgesnoept hebben en we onze kinderen daar ook vrolijk van mee laten genieten, maar blijkbaar vinden we dat niet belangrijk genoeg om over na te denken, want de December maand is toch eigenlijk de maand waarin we alle goede voornemens overboord mogen gooien om vervolgens 1 januari weer opnieuw te beginnen. Of zullen we dit jaar toch eens wat meer opletten ? Laten we beginnen met de oh zo heerlijke kruidnoot!

Het verschil tussen de pepernoot en de kruidnoot

De pepernoot en de kruidnoot worden herhaaldelijk met elkaar verwisseld. Toch verschillen ze in structuur en smaak. De pepernoot lijkt het meest op taaitaai en heeft een honingsmaak (niet overheersend, maar de smaak is er wel). Ook wordt er in de pepernoot vaak anijs gebruikt. De pepernoot is gemaakt van roggemeel. In pepernoten zit minder verzadigd vet dan in kruidnoten. Qua calorieën bevatten beide versnaperingen hetzelfde aantal energie.

De kruidnoot is harder dan de pepernoot. Ook heeft hij de vorm van een half bolletje. De kruidnoot is gemaakt van tarwebloem en is gekruid met kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemon en witte peper. Deze kruiden samen worden ook wel speculaaskruiden genoemd. De koekjes die Piet vaak gooit zijn over het algemeen kruidnoten en dus helemaal niet de pepernoten die altijd en overal bezongen worden.

Gezond Sinterklaassnoep

Gezond snoepen rondom Sinterklaas is niet alleen verstandig wanneer men wil afvallen. Ook kinderen worden in de maanden november en december over het algemeen te veel bloot gesteld aan ongezonde snoepjes. Gezond Sinterklaassnoep lijkt er dan ook bijna niet te zijn. Wat we dus moeten doen is een verantwoordelijke keuze makken in wat we kopen, en nee we hoeven geen appels en mandarijnen mooi in te gaan pakken of dadels te gaan strooien er zijn genoeg alternatieven die misschien niet super gezond zijn maar wel een beter keuze in onze gezonde leefstijl of dat van onze kinderen want laten we vooral niet vergeten dat sinterklaas ook een feest is waar we van moeten genieten!

De Protein Kruidnoten van Body & fit zijn een van de weinige kruidnoten die vallen onder een verantwoorde keuze als het om sinterklaassnoep gaat. De kruidnoten van Body & Fit bevatten per zak 46 gram eiwit! En zijn suikerarm ook zijn ze in kokosolie gebakken en bevatten ze voedingsvezels

De Protein Kruidnoten van Body & fit zijn ook beter dan de light-kruidnoten die door andere merken worden aangeboden ze bevatten namelijk evenveel calorieën als de gewone variant kruidnoten. Daarnaast bevatten de light-kruidnoten een zeer hoog gehalte aan zout. 100 gram light-kruidnoten bevat 1,75 gram zout. De Protein Kruidnoten van Body & fit bevatten maar liefs 0,8 gram zout per 100 gram kruidnoten.

kruidnoten

 Bestellen en meer informatie Protein Kruidnoten

BF banner kruidnoten product usp 3

Lees 1904 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner