fbpx

Gezonde chocoladeletters voor Sinterklaas

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Sinterklaas en chocolade zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en daar maakt de voedingsindustrie gretig misbruik van. Vooral chocoladeletters zijn een hype, maar wat veel mensen niet weten is dat de chocoladeletters in de supermarkt vaak erg ongezond zijn en chemische smaakvervangers bevatten en er per 100 gram zeker 44 gram suiker in zit. Ook de hoeveelheid en de kwaliteit van de cacao is erg belangrijk voor een gezonde chocoladeletter, maar de letters uit de supermarkt bevatten vaak maar 33 procent cacao en die cacao is vaak ook nog eens van slechte kwaliteit, sterker nog het is eigenlijk niet eens een echte chocoladeletter maar een Cacaofantasie chocoladeletter want echte Chocolade moet volgens de Nederlandse warenwet minimaal 35% cacao bevatten.

Wat is het verschil tussen chocola en cacaofantasie?

Chocolade bevat minimaal 35% cacao. Als een product minder dan 35% cacao bevat wordt het cacaofantasie genoemd. Chocola is een beschermde naam met betrekking tot chocoladerepen en chocolaproducten. Als deze producten niet genoeg cacao bevatten worden ze chocoladefantasie genoemd.

Pasta kan chocoladepasta genoemd worden zelfs als ze maar net genoeg cacaopoeder bevatten om het product de chocola kleur te geven. De fabrikant is bevoorrecht om te beslissen welke cacaobestanddeel (cacaomassa of cacaoboter) gebruikt wordt om chocola te maken. Witte chocola bevat alleen cacaoboter, bruine chocola bevat ook cacaomassa.

Is chocolade ongezond ?

Chocola wordt door velen als ongezond snoepgoed gezien. Dit is echter volledig onterecht, want indien chocolade van goede kwaliteit is, heeft het veel gezondheidsvoordelen. Pure, rauwe cacao bevat namelijk vele gezonde voedingsstoffen en kan je zelfs helpen om een gezonder en slanker lichaam te bewerkstelligen. Chocolade bevat ook veel anti-oxidanten. Veel meer dan in bijvoorbeeld bosbessen of groene thee. Dit beschermt lichaamscellen en werkt ontstekingsremmend. Maar dan moet je natuurlijk wel de juiste chocolade kiezen en er bovendien verantwoord mee omgaan.

Welke chocoladeletters zijn gezond ?

Onze tip is om de chocoladeletter van Greensweet eens te proberen, deze zijn verkrijgbaar in melk en puur en de melk versie bevat 43,7 % cacao en de puur versie 70,3% en in beide letters zit maar 3,2 gram suiker in. Dus ook met sinterklaas kun je gezond genieten zeker voor kinderen is dit een hele gezonde optie.

Greensweet heeft meer dan alleen chocoladeletters, ze hebben zes verschillende heerlijke Belgische chocolade repen van 42 gram. & 80 gram. Pure chocolade (Min. 70,3% cacao) in puur , puur met hele hazelnoten en puur met hele amandelen. Melk chocolade in melk, melk met hele hazelnoten en melk met hele amandelen. De repen zijn zonder toegevoegde suiker en glutenvrij.

Naast de repen hebben ze ook nog zakjes Greensweet chocolade bloemetjes (80 gr) in puur en melk.

stevia chocolade 2

Gezond en bewust leven, op je lijn letten en toch genieten van lekkere dingen zonder dat je allerlei chemische smaakvervangers en zoetstoffen binnenkrijgt. Het lijkt haast onmogelijk, maar met de Belgische chocolade van Greensweet kan dit echt!

Chocolade letter  (melk)

Chocolade letter S (puur)

chocoladereep - Melkchocolade met hazelnoot (42 gr.)
chocoladereep - Melkchocolade met amandel (42 gr.)
chocoladereep - Melkchocolade (42 gr.)
chocoladereep - Pure chocolade met amandel (42 gr.)
chocoladereep - Pure chocolade met hazelnoot (42 gr.)
chocoladereep - Pure chocolade (42 gr.)

Lees 3619 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner