fbpx

Is Lindahls Kvarg gezond?

Beoordeel dit item
(46 stemmen)

We hebben op deze pagina al heel wat kwark merken besproken en gemerkt dat veel soorten die als gezond aangemerkt waren helemaal niet zo gezond waren door alle ongezonde toevoegingen, maar nu is er toch een nieuwe kwark op de markt gekomen die zo op het eerste gezicht heel gezond lijkt maar is dat ook zo?

Wat is Lindahls Kvarg ?

Lindahls Kvarg is een nieuw zuivelproduct uit Zweden waar het de nummer 1 kwark zou zijn.
In tegenstelling tot alle andere kwark soorten richt Lindahls Kvarg zich op de sportende Nederlander en ze proberen dan ook via hun verpakking de indruk te wekken dat het vooral goed voor sporters zou zijn en voor het opbouwen en herstellen van spieren omdat er 11 gram eiwit per 100 gram kwark in zou zitten.

Lindahls Kvarg bevat per 100 gram 60 Kcal die bestaan uit 11 gram eiwitten 3,4 gram koolhydraten waarvan 3,1 gram suiker en er zit, 0,2 gram vet in en 0,10 gram zout.

Ongezonde toevoegingen

Zoals bij veel andere kwark merken gaat het bij Lindahls Kvarg ook mis bij de toevoegingen want er zit in deze kwark aspartaam en daar is al heel lang van bekend dat het niet echt gezond voor je is, maar naast aspartaam blijkt er nog een kunstmatige zoetstof in deze kwark te zitten die mogelijk nog veel gevaarlijker is: acesulfaam-K ook wel aangeduid met het E-nummer 950. Van acesulfaam-K is bekend dat het honderd tot tweehonderd keer sterker is dan gewone suiker. Het valt daarom in de groep intensieve zoetstoffen. Het voordeel van acesulfaam-K is dat het geen calorieën bevat, waardoor het in eerste instantie voor jou misschien gezonder lijkt dan gewoon suiker. Maar het blijft uiteindelijk een synthetisch middel.

Is Lindahls gezonder dan andere kwark en yoghurt merken?

Met lindahls proberen ze net als bij veel light producten de consument de indruk te geven dat het gezonder is door te vermelden dat er geen vet en suikers inzitten, maar bij lindahls doen ze er nog een schepje bovenop met een misleidende verpakking van afbeeldingen met sportende mensen, maar een sporter eet veel meer kwark dan mensen die niet aan sport doen en deze krijgen dan wel erg veel van de ongezonde toevoegingen binnen. De prijs is ook niet echt goedkoop want een potje van 500 gram kost maar liefs € 2,09

Maar is lindahls gezonder dan andere merken? Nee lindahls is niet gezonder dan andere kwark en yoghurt merken. Ik denk dat als je gewone magere kwark koopt en daar een schep whey eiwitten aan toevoegt je meer eiwitten binnen krijgt en minder ongezonde toevoegingen want in de meeste whey eiwitten poeders zit geen aspartaam meer toegevoegt.

tabel 1

Lees meer over deze soorten kwark en yoghurt in het artikel Welke yoghurt of kwark is de beste keus?

Welke whey eiwitten poeder kun je het beste door je kwark of yoghurt mengen?

Lees meer over Lady Power

Lees meer over Afslank Smoorhie

Welke Yoghurt of pudding zijn ook gezonde keuzes?

Lees meer overSmart Yoghurt

Lees meer overSmart Squeeze

Lees meer over: Protein Pudding

Lees 22623 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner