fbpx

Welk vlees kun het je beste eten?

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Welk vlees kun je beste eten?

Rundvlees en kalfsvlees behoren tot de gezondste vleessoorten die er zijn. Men spreekt doorgaans van kalfsvlees als een rund rond de leeftijd van 6 of 7 maanden wordt geslacht. Maar welke rund of kalfsvlees kun je nu het beste eten?

De meeste mensen nemen vlees uit de bio-industrie. Dat is goedkoper. Daarom bieden supermarkten het nog steeds aan en krijg je dit vlees in veel restaurants en in afhaalmaaltijden. Maar bio-industrievlees is ongezond. De dieren worden gefokt met hormonen en antibiotica. Ze hebben een stressvol leven en krijgen ongezond voer met veel te veel omega-6 vet. Omega-6 bevordert ontstekingen. Al die ongezonde stoffen krijg jij ook binnen als je dit vlees eet.

Vlees van het internet

Steeds meer dingen worden verkocht via het internet en vaak nog goedkoper dan in de winkel. Maar vlees via het internet, dat had ik nog niet meegemaakt en ik had dan ook niet echt een vertrouwd gevoel bij, maar wij krijgen veel emails binnen van sporters met de vraag waar ze goed vlees kunnen kopen. In eerste instantie zou ik zeggen ga naar de slager, maar ook die verdwijnt meer en meer uit het straatbeeld dus ging onze zoektocht verder op het internet en tot mijn verbazing kun je best veel vlees via het internet kopen, maar is dat vlees ook echt goed?

We hebben een aantal bedrijven aangeschreven of we sampels mochten om te kijken of dat vlees ook echt geleverd wordt en ook vers is en echt zo lekker is als ze op hun webpagina beweren. Ik kan je vertellen dat we van heel veel bedrijven niet eens een mailtje hebben terug ontvangen en dan weet je dat je daar beter niet kunt bestellen en dat de service slecht is. Maar van een paar bedrijven kregen we een leuke mail terug en waren bereid mee te werken en een van die bedrijven is schotsehooglanders.nl. 

Wat maakt rundvlees van schotsehooglanders.nl nou zo bijzonder?

Natuurvlees van schotsehooglanders.nl. is grasgevoerd. Grasgevoerd natuurvlees is vlees van koeien die in natuurgebieden grazen. schotsehooglanders.nl heeft voornamelijk vlees van Schotse Hooglanders en Herefords. Ze groeien natuurlijk op en eten 100% gras met kuilgras in de winter. Ze krijgen geen krachtvoer vol toevoegingen en geen maïs. Dat maakt het vlees ontzettend gezond, duurzaam en veel diervriendelijker.

Gezonde dieren, gezond vlees: hoge gehalten omega-3 vetzuren

De Schotse hooglanders van schotsehooglanders.nl is een primitief runderras. De Schotse hooglanders kunnen in de herfst veel reservevoedsel opslaan in vetlagen, waarop ze 's winters kunnen interen. Dat komt doordat het vlees van deze dieren 'gemarmerd' is, doorregen met fijne vetadertjes. Dat vet verdwijnt tijdens de bereiding, maar het is wel essentieel voor de goede smaak van het vlees. Die eigenschappen hebben moderne vleesrassen niet meer. Inmiddels is bekend dat er goede en slechte vetten zijn. Juist dieren die het hele jaar door gras eten hebben hoge gehalten aan goede vetten, zoals omega-3 vetzuren. Uit recente onderzoeken blijkt dat omega-3 vetzuren bevorderlijk zijn bij het tegengaan van een groot aantal ziekten. De gehalten aan 'goede vetzuren' zoals omega-3 vetzuren liggen een factor 2 tot 4 hoger in vlees van met krachtvoer, snel, opgefokte dieren. Dat is niet raar, want omega-3 vetzuren zitten met name in bladgroen en dat krijgen jaarrondgrazende runderen volop.

Gezond Kippenvlees

Naast gezond rundvlees is kippenvlees heel erg belangrijk voor de sporter en als je aan krachttraining doet of bodybuilding helemaal, want kippenvlees zit vol eiwitten en creatine die je nodig hebt voor spieropbouw, maar ook voor je herstel.

Gezond kippenvlees uit de supermarkt bestaat niet want het kippenvlees uit de supermarkt zit vol met water gespoten om er meer aan te kunnen verdienen. Ook kun je er niet van uit gaan dat het kippenvlees uit de supermarkt niet vol met Antibiotica zit wat voor ons als mens nou niet echt gezond is, ook in de biologische sector, wordt nog altijd antibiotica gebruikt.

schotsehooglanders.nl. hebben alleen kippenvlees die vrij is van antibiotica. Hoe dat kan kun je hier lezen want ook voor dieren geld als ze de juiste voeding en verzorging krijgen kunnen ze gezond leven en wij er gezond van eten.

Service van schotsehooglanders.nl

Nu we weten dat het vlees van schotsehooglanders.nl gezond is voor ons en beter is dan het vlees we uit de supermarkt halen zullen veel van jullie sporters zich afvragen hoe het met de service zit van schotsehooglanders.nl. De pakketten worden zeer netje geleverd en het vlees in zeer goed ingevroren ook als het bij je aankomt kan het direct diepgevroren de diepvries in!

Ons advies

Als je als sporter opzoek bent naar goed en gezond vlees wat nog betaalbaar is ook dan is schotsehooglanders.nl echt een zeer goede uitkomst. Het vlees van schotsehooglanders.nl is van een zeer goede kwaliteit. Al sporter is niet alleen het soort vlees belangrijk maar ook de kwaliteit van het vlees en bij schotsehooglanders.nl krijg je niet alleen het juiste vlees maar zeker ook de kwaliteit.

Ben je ook benieuwd naar het vlees van schotsehooglander.nl kijk dan is op hun pagina https://schotsehooglanders.nl/ of like hun facebookpagina https://www.facebook.com/schotsehooglanders.nl/

 12356658 967181936688478 2046602856105492625 o

Lees 2169 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner