fbpx

Is cardio goed voor vetverbranding

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Het voedsel dat je eet rondom je workouts kunnen echt een bijdrage leveren aan je fitheid, je prestatie en je herstel. Natuurlijk wel als je de juiste dingen eet. Een cardio workout is anders dan krachttraining en vereist dus ook andere voedingsstoffen.

Cardio voor vetverbranding?

Nu gaat mijn voorkeur altijd eerst naar krachttraining, of je nu vet wilt verbranden of spieren wilt opbouwen. Door je spieren te versterken verhoog je je stofwisseling en maak je je lijf strakker. In het geval dat je overdag niet veel beweging (auto, ov, kantoorbaan etc.) krijgt en wel wilt afvallen kan het zeker verstandig zijn om cardio toe te voegen aan je workouts zodat je wel in beweging blijft en wat calorieën verbrandt zodat je inname kleiner is dan je verbranding van calorieën.

Stel je dat je al aardig bent afgevallen en je hebt nog een klein beetje vet waar je vanaf wilt, dan kan voeding het verschil maken.

Wat gebeurt er tijdens en na een cardio workout?

Tijdens je cardio workout gebeuren er wat scheikundige dingen in je lijf. In eerste instantie probeert je lichaam zoveel mogelijk insuline weg te werken (hoera!!!) zodat het groeihormoon afgegeven kan worden en insuline en groeihormonen zijn tegenpolen van elkaar . Ook komen andere hormonen vrij zoals adrenaline, serotonine (hier voel je minder pijn door), dopamine (hier word je happy van!) en endorfine (ook happy hormonen!). Groeihormoon en adrenaline zorgen ervoor dat vet losgemaakt kan worden uit je lijf; dat is gunstig!

Het is dus verstandig en gunstig om na je cardio workout je insuline levels laag te houden. Insuline is verantwoordelijk voor de vetopslag en omdat we bij dit voorbeeld vet kwijt willen raken, willen we dus zo min mogelijk insuline. Aan de andere kant willen we het groeihormoon juist lekker hoog houden; lekker die vetten losmaken uit je lijf! Het is serieus een van de sterkste hormonen wat betreft het verbranden van vet.

Oké, wa moet ik dan eten?

Zoals je weet (of nu gaat leren) hebben koolhydraten alles te maken met je insuline en groeihormoon levels in je bloed. Na je cardio workout is het dus extra belangrijk om op je koolhydraat inname te letten. Teveel koolhydraten eten zorgt ervoor dat je direct uit je “veterbrandingsstatus” komt. Na je workout is je insuline gevoeligheid  op zijn hoogst, dit is perfect want het betekent dat je makkelijker in staat bent om koolhydraten te gebruiken als energie en niet als opslag van vet. Wat je niet wilt is dat je insuline levels omhoog schieten.

Waarschijnlijk ben je er zelf nu ook achter, om zo effectief mogelijk vet te verbranden is het belangrijk om een maaltijd met weinig koolhydraten te eten na je cardio workout. Denk voornamelijk aan eiwitten en vetten. Een salade met kip bijvoorbeeld. Of een perfecte maaltijd: avocado met een ei in het midden (een ei bevat 0 gram koolhydraten en een avocado 2gram per 100 gram).

Even voor de duidelijkheid: deze methode is echt een gevorderde methode. Niet iets om erbij te leven, maar misschien meer iets om te gebruiken wanneer je heel hard aan het trainen bent voor je bruiloft, een event, een fotoshoot etc. Dan kan dit het laatste zetje zijn.

En wat als je ook spieren wilt opbouwen?

Tijdens je workout wordt er ook glycogeen uit je spieren losgemaakt voor energie. Wanneer je spieren wilt opbouwen is het advies om eiwitten en koolhydraten te eten na je workout zodat je spierglycogeen weer aangevuld wordt en je je spieren behoudt (en versterkt).

Hopelijk verduidelijkt dit ook de reden waarom het handig kan zijn om krachttraining workouts en cardio workouts te scheiden van elkaar. Of eigenlijk: bepaal van te voren wat je wilt: afvallen? aankomen in spieren? of gewoon fit blijven?

Dan weet je dus hoe je het beste kunt trainen en eten om dit doel te bereiken.

Welke supplementen kun je het beste gebruiken om snel af te vallen en vet te verbranden.

Eiwittenshake.

Het is onmogelijk om voldoende eiwitten en aminozuren binnen te krijgen via je voeding en daarom is het heel erg belangrijk dat je een goede why eiwitten shake gebruikt die laag is in koolhydraten en geen suiker bevat.
Lees meer over: lady Power

Fat burner.

Een goede fat burner is heel erg aan te bevelen boven je 30ste want het geeft niet alleen je metabolisme een boost ,maar het versneld ook je vet verbranding en het zal je gedurende dag heel veel meer energie geven.
Lees meer over: Lady Fat Burner

ZMA

Tijdens het slapen hersteld je lichaam ,maar ook dat kost energie en boven je 30ste zal je dus merken dat je veel vaker gebroken wakker wordt. Dit komt omdat je lichaam te weinigen magnesium, zink en B6 binnen krijgt. Deze stoffen zorgen er voor dat je beter slaap en beter hersteld in je slaap en dus ook fit wakker wordt! Door het gebruik van ZMA zullen stresshormonen zoals cortisol weinig kans hebben en blijft je vet verbranding opgang.
Lees meer over: ZMA

Fitness schema voor vrouwen 

Wij hebben speciaal voor vrouwen die boven de dertig zijn een fitness schema samengesteld om af te vallen en meer vet te verbranden en meer spiergroei.

download hier het schema: fitness schema voor vrouwen boven de dertig

Extra snel afvallen? 

Wil je net iets meer en sneller afvallen dan is een afslank smoothie een goede oplossing. Deze zit vol met eiwitten, vitamine , CLA en L-Carnitine. Alles wat je nodig hebt om net iet meer en sneller een aantal kilo’s kwijt te raken.

Lees meer ove: Afslank Smoothie

Eiwitrepen wel of niet?

Een eiwitreep is een perfecte aanvulling op je voeding, maar in de meeste eiwitrepen zitten heel veel suikers en andere toevoegingen. En dat is nu net iets wat je niet nodig hebt als je aan het afvallen bent en van je overtollige vetrolletjes af wilt, maar met onze One Basix Bar eiwitrepen heb je daar geen last van. Deze perfecte repen passen in elk dieet en zijn het perfecte tussendoortje voor op het werk of na het sporten. One Basix Bar eiwitrepen zijn een van de weinige repen die ook nog eens geweldig smaken en geen Chemische smaak hebben.

Kenmerken One Bar Basix: 

  • Met Stevia extract!
  • 100% natuurlijk
  • Met maar liefst 20 gram eiwit
  • Geen sucralose
  • Slechts 1 gram suiker per bar
  • 1 bar weegt 60 gram

Lees meer over; One Basix 

Drinken om snel vet te verbranden

We weten allemaal dat we water moeten drinken. En al helelemaal als je wilt afvallen en vet verbranden.Toch zien we vaak dat veel mensen moeite hebben om voldoende water te drinken.Door voldoende te drinken zorg je er voor dat je jouw vetverbranding op volle toeren draaid, Maar altijd maar water is ook niet alles en in de meeste ranja zit heel veel suiker, maar wij hebben de oplossing. "Bolero limonade". Deze is gluten vrij en vrij van suiker en bevat bijna geen calorieën. En je kan het krijgen in wel 65 smaken. 

Lees meer overBolero Limonade

Lees 3199 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner