fbpx

Snel afvallen met bananen?

Beoordeel dit item
(4 stemmen)

Over bananen gaan tal van fabels de ronde; vooral als het gaat om afvallen en diëten. Bananen zouden veel te veel calorieën bevatten. Ze zouden ervoor zorgen dat afvallen wordt bemoeilijkt… En ze zouden al helemaal niet in een caloriebeperkend dieet passen. Ik zeg: allemaal onzin!

De voedingsvezels in een banaan worden langzaam verteerd. Dat betekent dat je lichaam flink zijn best moet doen en behoorlijk wat calorieën moet verbruiken om een banaan te verwerken. Hierdoor verhoog je je stofwisseling, en een snellere stofwisseling zorgt op zijn beurt voor een efficiëntere vetverbranding. Bovendien zorgen vezels voor een langdurig voldaan gevoel en verhogen ze je stofwisseling. Je krijgt dus minder snel weer honger. Dat is onmisbaar om gezond af te slanken zonder jojo effect.

Het resistente zetmeel en de vezels in bananen zullen niet alleen helpen bij het afvallen met bananen. Ze zullen ook helpen bij de spijsvertering. Een grote banaan levert ongeveer 4 gram aan vezels. Dat maakt bananen een goeie bron aan vezels. 

Dagelijks hebben we 25 gram vezels nodig als vrouw en 38 gram vezels voor een man. Vezels spelen een belangrijke rol in het gewichtsverlies doordat het de spijsvertering vertraagt. Dat helpt het gevoel te geven dat je vol zit en houdt je bloedsuiker in balans. Door hoge bloedsuiker pieken te vermijden zal het lichaam meer geneigd zijn om vet te verbranden voor energie. 

 Door het eten van een banaan krijg je een grote hoeveelheid kalium en vitamine B6 en heb je bijna 10% van de belangrijke vitamine C die ook wordt gelinkt aan de vetverbranding.

Dieet Bananen ontbijt smoothie

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten:

• 1 grote (rijpe) banaan
• 300 milliliter Griekse yoghurt
• 1 eetlepel honing
• 150 milliliter magere melk
• 2 eetlepels havermout
• 1 scoop Afslank smoothie ( body & Power )

Bereiding:

Meng in de blender een grote rijpe banaan met de Griekse yoghurt, honing, melk en havermout. Hierdoor krijg je heerlijke smoothie met genoeg energie en voedingsstoffen, om de ochtend gezond mee door te komen.

Wat maakt deze smoothie nu zo speciaal?

Door aan deze smoothie een schepje Afslank smoothie van Body & Power toe te voegen krijg je in een klap al je vitamine en eiwitten binnen,maar ook stoffen die je helpen sneller lichaamsvet te verbranden.

Wat zijn de voordelen van deze smoothie ?

* geen hongergevoel

* vezelrijk

* ondersteund de vet verbranding

* je krijgt alle vitamine binnen waardoor je ook beter en gezond afvalt zonder jojo effect 

Lees 3523 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner