fbpx

Welke vitamines verhogen je metabolisme en helpen je bij het afvallen

Beoordeel dit item
(1 Stem)

De beste manier om af te vallen en je metabolisme te verhogen is door een gezond dieet te volgen met voedingsrijke voedingsmiddelen. Ook voldoende beweging is erg belangrijk om af te vallen en je metabolisme te verhogen. Maar nog veel belangrijker is het om voldoende vitamines binnen te krijgen want zonder de juiste vitamines kun je NIET afvallen en ook je metabolisme NIET verhogen. Maar welke vitamines heb je dan nodig en uit welke voeding kun je deze halen?

Hoe belangrijk is Vitamine B voor je metabolisme?

De vitamine B is één van de vitamines die je helpen om af te vallen en het metabolisme te versnellen.Het metabolisme is het proces waar je lichaam de voeding verwerkt in energie. Wanneer je niet genoeg vitamine binnen B krijgt gedurende de dag, kan dat ervoor zorgen dat het metabolisme trager gaat werken. Dat zal het moeilijker maken om gewicht te verliezen. Een andere factor van een tekort aan vitamine B is dat je er vermoeid van kan worden. Dus je voelt je te moe om te gaan sporten of andere vormen van beweging te doen en je kunt bijna onmogelijk een actieve levensstijl vasthouden.

Er zijn verschillende vitamines B die belangrijk zijn om af te vallen

  • Vitamine B1 : komt vooral voor in graanproducten, aardappelen maar ook in zuivel, vlees en vele soorten fruit en groenten
  • Vitamine B2 : Bijna dezelfde voedingsproducten als hierboven en dat zijn. Zuivel, vleesproducten, groenten en vele fruitsoorten.
  • Vitamine B3 : vleesproducten, volkoren producten, groenten, noten en vis. Ook kan vitamine B3 zelf door het lichaam worden aangemaakt uit een bepaald aminozuur genaamd tryptofaan. Tryptofaan kan je onder andere vinden in erwten, cacao en dus ook chocolade en zuivel.
  • Vitamine B5 : dat zien we terug alle voedingsmiddelen die we hierboven reeds hebben vermeld. Dit zijn de volkoren varianten, de groenten, zuivelproducten en fruit.
  • Vitamine B6 : Graansoorten, vleesproducten, ei, verschillende soorten vis, zuivelproducten
  • Vitamine B8 : Orgaanvlees vooral lever, soja, zaden en noten, zuivel
  • Vitamine B11 : Groenten waaronder vooral bladgroenten en aardappelen
  • Vitamine B12 : Vind je bijna uitsluitend in vleesproducten en dan hoofdzakelijk in orgaanvlees zoals lever. Vitamine B12 is echter ook aanwezig in vis en eieren, ook in melk. Veganisten zullen het moeilijker hebben om voldoende vitamine B12 in het bloed te hebben omdat zij deze producten uit hun voeding weren.

 Meer vet verbranden door Vitamine C

Vitamine C wordt het minst in verband gebracht met afvallen. Toch toonden enkele recente onderzoeken aan dat ze toch een bepaalde rol speelt in het proces.

Van vitamine C is namelijk bekend dat ze helpt om het metabolisme op gang te houden. Ook zou er dankzij vitamine C meer vet kunnen worden gebruikt als energie door het lichaam, waardoor je dus sneller zou kunnen vet gaan verbranden. Vooral tijdens het sporten is dat het geval. Tijdens het sporten wordt dankzij vitamine C sneller vet omgezet in energie. Dat betekent natuurlijk niet dat je door enorme dosissen vitamine C gaat afvallen. Wel staat vast dat mensen met een lage vitamine C waarde in het bloed minder snel gaan afvallen dan mensen met een hogere waarde.

Meer afvallen met vitamine D

Doe je je best om af te afvallen en wil het maar niet lukken? Dan kan het zomaar zijn dat je een tekort aan vitamine D hebt. Wil je dan toch je kilo’s kwijtraken, dan kan het helpen om een vitamine D-supplement te slikken.  Een studie van de Universiteit van Milaan heeft namelijk aangetoond dat mensen die te zwaar zijn en een vitamine D-gebrek hebben, sneller afvallen als ze een dieet volgen en daarbij een vitamine D-supplement slikken. Proefpersonen die wel vitamine D slikten verloren meer gewicht en waren meer centimeters rond hun middel kwijt dan proefpersonen die geen extra vitamine D hadden ingenomen.

De beste vitamine supplementen om snel en gezond af te vallen

Als je aan het afvallen bent dan krijg je meestal niet voldoende vitamine binnen via je voeding en daarom is het dus noodzakelijk dat je een vitamine supplement gebruikt om echt gezond en snel af te vallen. Maar een vitamine supplement uit de supermarkt is meestal niet voldoende omdat daar lagere hoeveelheden in zitten en vaak is de kwaliteit ook veel minder. In een goede multivitamine zitten alle vitamine die je nodig hebt, maar ook een hogere doses aan vitamine B 1 t/m 12  en vitamine C en D zodat je metabolisme omhoog gaat en je meer energie krijgt en je dus niet moe en futloos voelt. 

Wij raden je de Sport Multivitaminen van Body & Power  

lees meer over de Sport Multivitaminen van Body & Power

Een Fat burner om meer af te vallen?

Een goede fat burner kan een zeer goede ondersteuning zijn om sneller af te vallen en meer vet te verbranden. Een goede fat burner helpt je bij het verhogen van je metabolosme, maar geeft je ook veel energie zodat je mider last hebt van je dieet en je dus geen dip krijgt en je een goede fat burner onderdrukt je hongergevoel.

Maar hoe weet je nu of een fat burner goed is en werkt ?

Er zijn veel soorten fat burners op de markt maar vaak zijn die van slechte kwaliteit en doen ze meer kwaad dan goed. In een goede fatburner zit altijd vitamine B1, B5 en een hoge doses vitamine B12 en bestaat de rest uit vooral gezonde ondersteunende stoffen zoals  groene thee extract ( polyphenols ) die je helpen om sneller af te vallen en je vetverbranding stimuleren.

Wij raden je Power fat burner aan van Body & Power.

lees meer over de Lady fat burner van Body & Power.

 

Lees 6160 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner