fbpx

Wat is het Beste ontbijt voor Afvallen?

Beoordeel dit item
(7 stemmen)

Het ontbijt is een maaltijd die helaas nog door te veel mensen wordt overgeslagen. Haast hebben of geen hap door je keel krijgen zijn veelgehoorde redenen waarom mensen niet ontbijten. Ontbijten is echter erg belangrijk, zeker voor mensen die willen afvallen. Maar wat is de beste ontbijttip en wat kun je dan het beste eten om echt af te vallen?

Ontbijt overslaan betekend meer vetopslag

Mensen die regelmatig hun ontbijt overslaan hebben een grotere kans dat ze op een later moment op de dag meer gaan eten, en vaak vooral ongezond. Als je niet ontbijt scheelt dat weer calorieën, maar als je die later op de dag weer compenseert door voeding met verkeerde voedingsstoffen (verkeerder vetten, suikers etc.), dan heeft niet ontbijten dus alleen maar een averechts effect.

Door de dag niet te beginnen met eten geef je als het ware en signaal aan het lichaam dat er geen energie binnenkomt. Wat gebeurt er? Je lichaam gaat het voedsel dat nog in de maag zit en andere energie die je niet gebruikt opslaan als vet. Hierdoor krijg je alleen maar meer honger en ga je dus ook meer eten.

Je hormonen veranderen

Wanneer je het ontbijt overslaat, kunnen de hormonen in je lichaam veranderen. Je cortisol verhoogt waardoor je meer stress voelt. Daarnaast treed er een verandering op in je insuline waardoor het eerst hoger wordt en daarna vermindert. Dit leidt tot problemen met het bloedsuiker en kan ook gewichtstoename als gevolg hebben.

Wat is de beste afvaltip?

Begin de dag altijd met een eiwitrijk en vezelrijk ontbijt: het is de beste afvaltip die er is! Wij hebben een paar ontbijttips voor je samengesteld die je helpen om een gezond ontbijt te eten waar je echt mee kunt afvallen!

Ontbijt met fruit & yoghurt

Heb je ’s ochtends nooit zoveel trek en vind je het dus lastig om een gezond ontbijt naar binnen te werken? Kies dan voor een licht ontbijt. Een kleine portie is nog altijd vele malen beter dan helemaal niet ontbijten. Neem bijvoorbeeld een schaaltje yoghurt en doe daar wat stukjes banaan, perzik of appel doorheen.

Ontbijt met havermout

Wil je je dag echt goed beginnen? Probeer dan een gezond havermout ontbijt. Voor vrouwen die willen afvallen is een havermout ontbijt echt aan te raden want een portie van ongeveer acht eetlepels havermout levert gemiddeld 15% van je dagelijkse eiwitbehoefte.. Een havermout ontbijt geeft je energie en het geeft je een voldaan gevoel zodat je minder snel weer honger hebt. Havermout is goed voor gewichtsverlies als het op een lege maag wordt gegeten – bij het ontbijt dus.Havermout draagt bij aan een goede, vezelrijke voeding, die nodig is voor een gezonde spijsvertering. Je zou zo’n 25 tot 35 gram vezels per dag nodig hebben, en een portie havermoutpap bevat hier gemiddeld 20% van.

Voorstel ontbijt met Havermout om af te vallen:

50 gram havermout aanmaken met water/melk of yoghurt
1 appel met schil in stukjes snijden
1 eetlepel lepel gebroken lijnzaad
1 kiwi

Ontbijt met brood

Als je meer van brood houdt, kun je een ontbijt nemen van 1 of 2 sneetjes volkorenbrood of volkoren crackers met dieethalvarine. Deze kun je vervolgens naar keuze beleggen met een plak kaas, een gekookt ei of een plak vleeswaren én een stukje tomaat of komkommer. Zo heb je de perfecte combinatie van vezels en eiwitten.

Groene thee bij je ontbijt.

Een gezonde manier om in de ochtend op te starten is het drinken van groene thee bij je ontbijt. Deze thee is enorm gezond, zit boordevol vitamines en mineralen en geeft energie. Daarnaast werkt groene thee als vetafbreker en kan daardoor een steuntje in de rug zijn bij het afvallen. Probeer er dus een gewoonte van te maken bij je ontbijt groene thee te drinken.

Suiker in de ochtend wel of niet gezond?

Een kleine hoeveelheid suiker in de ochtend zorgt ervoor dat je later op de dag minder gaat snacken. Neem dus bij je ontbijt wat fruit voor zowel de vezels als de natuurlijke suikers die erin zitten

Afslank smoothie als ontbijt

Heb je ’s ochtends weinig tijd of wil je wat sneller afvallen dan is een afslank smoothie een goede oplossing, maar tegenwoordig zitten er in de kant en klare smoothies veel verborgen suikers en vulstoffen en toevoegingen waar je lichaam niets mee kan. Er zijn ook goede afslank smoothies die je echt helpen om af te vallen omdat ze naast voldoende eiwit ook vitamine mineralen bevatten maar ook L-Carnitine en CLA’s om meer lichaamsvet af te breken. En een goede maaltijd smoothie bevat geen suikers en vetten! Lees hier welke afslank smoothie je het beste kunt gebruiken om echt af te vallen en vet te verbranden

Lees meer of bestellen : Afslank smoothie ( Body & Power nutrition )

Hoe belangrijk is L-Carnitine om af te vallen?

Als je snel wilt afvallen is een goede stofwisseling noodzakelijk. Carnitine speelt een heel belangrijke rol in de spijsvertering. Vet kan pas worden verbrand als het in aanraking komt met Carnitine. Als je dus een tekort hebt aan Carnitine dan wordt vet niet verbrand en wordt je te dik. Ook als je ouder wordt maakt het lichaam minder Carnitine aan. Verder is het zo dat elk lichaam anders is en de een meer en de ander minder L-Carnitine aanmaakt. Als je snel wilt afvallen is het dan ook verstandig om extra L-Carnitine te nemen.

Lees meer of bestellen: L-Carnitine

Fat burners om sneller af te vallen en vet te verbranden.

Een goede Fat burner die een samenstelling heeft van natuurlijke producten kan een positieve bijdragen leveren om af te vallen en meer vet te verbranden. Zoek je een goede fat burner waar je snel mee kunt afvallen en die met topsnelheid afrekent met ongewenst lichaamsvet, probeer dan een de de lady Power Fat Burner.

De lady Power Fat Burner is met voorsprong de sterkste fat burner met de krachtigste samenstelling van hoogwaardige ingrediënten in de beste verhoudingen.

Kenmerken Lady power Fat Burner

• Sterkste formule op de markt
• Perfecte verhouding van alle werkzame stoffen
• Unieke ingrediënten die elkaars werking versterken
• Samengesteld door professionals op het gebied van vetverbranding
• Getest door topsporters

Lady Power Fat burner is een zeer complete formule die je lichaam op de juiste manier helpt in de strijd tegen ongewenst lichaamsvet.De fat burner bevat een mix van natuurlijke ingrediënten en is onvergelijkbaar met andere.

Lees meer en en bestellen: lady Fat burner 

 

Lees 5400 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner