fbpx

Hoe gevaarlijk zijn de basic producten uit de supermarkt ?

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Bijna elke supermarkt heeft het een eigen basic huismerk die heel goedkoop wordt aangeboden om er voor te zorgen dat jij nog goedkoper je boodschappen kunt doen, maar is dat hele goedkope boodschappen doen wel zo gezond en veilig?

Suiker in producten

Je kan het zo gek niet bedenken of er wordt wel suiker aan toegevoegd. Neem nu bijvoorbeeld pesto. Pesto is sinds enkele jaren een populaire saus in Nederland en België. Je kunt pesto gebruiken op toast en pastagerechten en ze geven een heerlijke smaak aan je gerecht, maar waar je denkt dat het gezond is en ook nog goedkoop is kom je bedrogen uit zeker als je op dieet bent want in een klein potje zit wel 4,2 gram suiker en in sommige zelfs 8,5 gram en dat is soms meer dan er in een fles of pak frisdrank zit.

Suiker is een goedkope vulstof!

Om producten goedkoper te maken wordt er op grote schaal gebruikt gemaakt van vulstoffen en meestal is dat suiker want suiker is een goedkope vulstof die ook nog eens verslavend werkt en je drang naar meer eten versterkt.

Suiker in volkoren crackers en brood?

Volkoren crackers zijn erg populair als ontbijt, lunch of tussendoortje bij mensen die willen afvallen of op gewicht willen blijven en juist voor deze groep is het eten van zo min mogelijk suiker heel erg belangrijk . Maar gezond eten is helaas nog steeds duurder dan ongezond eten dus kiezen vele voor de zogenaamde gezonde huismerken, en wat ze vaak niet weten is dat ze veel te veel suiker binnen krijgen waar door ze slecht afvallen, meer honger krijgen en dus weer gaan aankomen want bij de meeste Volkoren crackers van een willekeurig huismerk zit wel 6 gram suiker per 100 gram.

Ook in het traditioneel, ambachtelijk en gezond ogende huismerk volkoren en meergranenbrood zit dextrose. En helemaal vreemd: in het glutenvrije gesneden wit heeft de supermarkt bakker suiker gestopt. Willen mensen die heel glutenvrij eten wél toegevoegde suikers in hun brood?

Wat is dan wel gezond ?

Meestal zijn de wat duurde merken veel gezonder dan de huismerken en ja het kost je iets meer, maar voor een goede gezondheid moet je helaas ook in Nederland nog dik betalen!

Wat zijn goede alternatieven?

Lees meer over: Reduced Carb Eiwit Crackers

Lees meer over: Reduced Carb Eiwitbrood

Lees 1945 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner