fbpx

kun je van eiwitten dik worden?

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Of je nu sport voor een gezond gespierd lichaam of om af te vallen, zonder voldoende eiwitten ga je deze doelen niet halen. Het is dus heel belangrijk dat je elke dag voldoende eiwitten binnen krijgt en tegenwoordig is dat helemaal niet zo moeilijk want er zijn heel veel producten waar extra veel eiwitten in zitten. Maar zijn deze eiwitten wel gezond en kun je van eiwitten dik worden?

Regelmatig krijg ik vragen of eiwitten je dik maken. Mensen twijfelen of ze wel eiwitten moeten nemen omdat ze bang zijn dat ze net als bij koolhydraten dik worden. Op de vraag 'Word ik dik van eiwit?' is het antwoord simpelweg nee. Eiwitten zijn ervoor bedoeld te voorkomen dat je spieren afbreken en zorgen voor spierherstel na een training. Een tekort aan eiwitten in je lichaam kan juist leiden tot spierafbraak, zeker als je op dieet bent moet je zorgen dat je voldoende eiwitten binnen krijgt anders val je meer in spiermassa af en niet in vet. Je spieren zijn de grootse vetverbrander van je lichaam. Ook verbruikt je lichaam meer energie om de eiwitten te verbranden waar door je meer afvalt en meer vet verbrand. En als je meer eiwitten eet heb je ook minder honger of hongerbuien bij het afvallen!

Kunnen eiwitten zich omvormen tot vetten in ons lichaam?

Overtollige koolhydraten in ons lichaam kunnen zich omzetten naar vetten, maar hoe zit dat met eiwitten? Kunnen overtollige eiwitten (als we veel eiwitrijke voeding eten) in ons lichaam zich uiteindelijk omzetten tot vetten of niet? Nee dit gebeurd niet direct, maar wel indirect. Als je meer eiwitten binnen krijgt dan nodig is zal je lichaam eerst de eiwitten verbranden. En zullen de koolhydraten die dan overblijven en eigenlijk verbrand moeten worden, zich opslaan als vet omdat het lichaam al genoeg energie heeft. Maar je lichaam kan dus geen eiwitten opslaan als vetten.

Kun je dik worden van eiwitshakes

Eiwitshakes worden tegenwoordig gebruikt door bijna iedereen met uiteenlopende doelen zoals afvallen en het verliezen van lichaamsvet of spieropbouw. Als het doel is om af te vallen en lichaamsvet te verliezen, dan heb je een eiwitshake nodig die voornamelijk uit eiwitten bestaan, minder koolhydraten bevat en slechts een beetje vet heeft. Maar net als in de supermarkt wordt er ook met de inhoud van de Eiwitshake en afslankshakes gerotzooid om de prijs zo laag mogelijk te houden net als bij de basic producten in de supermarkt. In heel veel Eiwitshakes en afslankshakes die voor weinig geld worden aangeboden zitten vulstoffen in en een van de goedkoopste vulstoffen is suiker en in sommige van deze shakes zitten meer suikers in dan in 1 fles cola.

De Consumentenbond bekeek in het verleden de etiketten van 31 maaltijdvervangers en liet het eiwitgehalte bepalen in een laboratorium. Maar liefst 23 producten scoren lager dan een 6 voor de samenstelling Ze bevatten niet alleen veel suiker, maar vooral weinig vezels, eiwitten en gezonde vetten.

Op de vraag 'Word ik dik van eiwitshakes?' is het antwoord Ja, als je de verkeerde neemt wel en het antwoord is nee, als je kiest voor een goede afslankshake of eiwitshake, maar deze zijn vaak wat duurder en helaas is het net als onze aankopen in de supermarkt de prijs doorslaggevend en gaan we vaak voor de goedkope zogenaamd gezonde huisvariant.

Welke eiwitshakes en afslankshakes kun je het beste gebruiken?

Afvallen en vet verbranden

Lees meer over: Afslank Smoothie 

De afslank smoothie bevat alleen hoogwaardige eiwitten en koolhydraten, aangevuld met vitamine, mineralen en CLA en pure L-Carnitine voor een snellere vetverbranding.

Het oppbouwen en herstellen van spierren

Lees meer over: Lady Power

Eindelijk. Een echte  eiwitshake voor vrouwen waar je echte resultaten mee behaald. lady Power is gemaakt voor vrouwen die effectief spieren willen opbouwen en vet willen verbranden door middel van droog trainen of ook wel Cutten genoemd.

Eiwitrepen wel of niet?

Een eiwitreep is een perfecte aanvulling op je voeding, maar in de meeste eiwitrepen zitten heel veel suikers en andere toevoegingen. En dat is nu net iets wat je niet nodig hebt als je aan het afvallen bent en van je overtollige vetrolletjes af wilt, maar met onze One Basix Bar eiwitrepen heb je daar geen last van. Deze perfecte repen passen in elk dieet en zijn het perfecte tussendoortje voor op het werk of na het sporten. One Basix Bar eiwitrepen zijn een van de weinige repen die ook nog eens geweldig smaken en geen Chemische smaak hebben.

Kenmerken One Bar Basix: 

  • Met Stevia extract!
  • 100% natuurlijk
  • Met maar liefst 20 gram eiwit
  • Geen sucralose
  • Slechts 1 gram suiker per bar
  • 1 bar weegt 60 gram

Lees meer over; One Basix 

Drinken om snel vet te verbranden

We weten allemaal dat we water moeten drinken. En al helelemaal als je wilt afvallen en vet verbranden.Toch zien we vaak dat veel mensen moeite hebben om voldoende water te drinken.Door voldoende te drinken zorg je er voor dat je jouw vetverbranding op volle toeren draaid, Maar altijd maar water is ook niet alles en in de meeste ranja zit heel veel suiker, maar wij hebben de oplossing. "Bolero limonade". Deze is gluten vrij en vrij van suiker en bevat bijna geen calorieën. En je kan het krijgen in wel 65 smaken. 

Lees meer over: Bolero Limonade

 

Lees 9219 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner