fbpx

Hoe gevaarlijk is het straight away dieet?

Beoordeel dit item
(40 stemmen)

Elk jaar komen er wel weer nieuwe diëten bij en ze beloven je allemaal dat je heel snel zonder al te veel moeite veel kilo’s kunt afvallen. Een van die diëten is het straight away dieet. Het straight away dieet zien we de laatste tijd steeds vaker in reclames op televisie, maar is het straight away dieet gezond of is het een gevaarlijk crash dieet?

Wat is een gezond dieet

Bij een gezond dieet verlies je ongeveer een halve tot hele kilo per week. Zo gaat het afvallen geleidelijk. Met als voordeel dat de kilo’s er vaak ook af blijven. Je verandering van lifestyle waardoor je afvalt, is waarschijnlijk een blijvende verandering geworden. En zo houd je de kilo’s er gemakkelijk af.

Wat is een crash dieet

Bij een crash dieet is het doel om in een zeer korte periode veel gewicht te verliezen. Vaak krijg je niet meer binnen dan 1000 kcal per dag. Soms zelfs nog wel minder! Calorieën heb je nodig om te verbranden voor energie. De verhouding tussen het aantal calorieën dat je binnen krijgt en het aantal calorieën dat je verbrandt, bepaalt of je wel of niet afvalt. Verbrand je meer dan je binnen krijgt, dan zal je afvallen. Krijg je meer binnen dan je verbrandt, dan zal je aankomen.

Wat is het straight away dieet

Straight Away werkt met een bepaald stappenplan om je doel te kunnen behalen. De eerste stap is het opstellen van een geschikt programma voor jou. Dit doe je samen met een coach die aan straight away verbonden is, zodat je kunt bepalen wat je wil bereiken en wat je valkuilen zijn. Met dit weekprogramma leer je alvast om minder koolhydraten binnen te krijgen dan normaal. De tweede stap is het afslankproces. Tijdens deze fase eet je drie weken lang drie of meer maaltijd vervangende producten van Straight Away en zal je per dag zo tussen de 600 kcal of 900 kcal binnen krijgen. En dit is niet zonder gevaar want je lichaam heeft een bepaald aantal calorieën per dag nodig om goed te kunnen functioneren, maar dit is wel per persoon verschillend en is afhankelijk van je leeftijd, lengte, en gewicht, maar dit is nooit onder de 1000.

Te weinig eten zorgt dat je spieren verliest

Het meest ernstige gevolg van te weinig eten is het verlies van spieren. Zodra het lichaam hongersnood uitroept, gaat het zoeken naar alternatieve manieren van energie verkrijgen om in leven te blijven. Spieren verbranden is zo'n alternatief. Maar spieren zijn juist actieve weefsels, die zelf vet verbranden! Spieren verbranden is makkelijk voor het lichaam. Hierbij zijn zowel skeletspieren als organen, je hart is ook een spier!! Een heleboel studies hebben aangetoond dat bij diëten door weinig te eten zonder beweging, 40 a 50% van het gewichtsverlies komt door het verlies van spier. Ook is waterverlies veelvoorkomend. Het snelle gewichtsverlies in de eerste week(en) van zo'n hongerdieet misleiden en geven de illusie van succes. Zelfs met sporten erbij, als de voedselinname te weinig is zal er nog steeds spieren afgebroken worden i.p.v. vet.

Te weinig eten verhoogt de kans op gewichtstoename (jojo!)

Bijna iedereen verliest gewicht als ze veel te weinig eten, maar het duurt meestal niet lang voordat het lichaam zich dus aanpast. Als je op een plateau geraakt bent, wordt het steeds lastiger gewicht te verliezen. Hierdoor, en door trek, honger en vreetbuien, zorgt er meestal voor dat mensen uit frustratie het opgeven. Het gewicht komt langzaamaan weer terug; en ze hebben weer evenveel vet als waarmee ze gestart waren - maar nu minder spier en een langzamer metabolisme!! Hierdoor komen mensen meestal zelf nog meer aan dan hun startgewicht. Met elke lijnpoging daalt je metabolisme en daardoor kom je in een visuele cirkel terecht; je wordt dik van nog minder eten!

Te weinig eten bevordert de activiteit van vetopslag.

Het vetopslag enzym heet Lipoproteïne Lipase (LPL). Als je te weinig calorieën binnen krijgt, produceert je lichaam meer LPL en minder vetafbrekende enzymen. Anders gezegd, als je te weinig eet verandert je lichaam de chemische balans om het makkelijker te maken om vet op te slaan in de toekomst.

Zijn de shakes van Straight Away gezond?

De shakes van StraightAway zijn niet verkrijgbaar in de winkel en zijn niet via webshops te bestellen, maar alleen te verkrijgen bij een Straight Away coach onder begeleiding. Dit laatste zou een positief punt bij Straight Away moeten zijn, maar de deskundigheid van deze coaches valt zeker ook in twijfel te trekken want waar je jouw opleiding ook hebt gedaan als coach, nergens wordt je geleerd dat afvallen met een crash dieet gezond en verantwoord is.

In de meeste shakes van Straight Away zitten behoorlijk wat suikers. Gemiddeld zit er per shake bijna 13 gram aan suiker in en ook de meeste toevoegingen verschillen niet van andere crash dieet producten die wel gewoon in de winkel te koop zijn om te proberen of voor een enkele keer te gebruiken.

In de shakes van Straight Away zit Dextrine Maltose verwerkt. Dextrine Maltose is een energierijk geconcentreerd licht verteerbaar koolhydraatpoeder op basis van maltodextrine. Het is geschikt voor personen die ondervoed zijn of dat dreigen te raken, een verhoogde energiebehoefte hebben, volumebeperking, onvoldoende inname, malabsorptie, slechte voedingstoestand of anorexia.
Maltodextrine is een stof die verwerkt wordt in voedingsmiddelen zoals: snoep, sauzen, koffie, gelatine en suikervervangers. Maltodextrine kan slecht zijn voor het lichaam zo kan het de volgende ongezonde effecten hebben: huiduitslag, astma, jeuk, ademhalingsproblemen en een verhoogd risico op bacteriële infecties zoals salmonella

Is maltodextrine gezond?

De Food and Drug Administration (FDA) heeft verklaard dat maltodextrine een veilig additief is voor levensmiddelen. Toch kan de consumptie van maltodextrine erg slecht zijn en leiden tot de dezelfde bijwerkingen en gezondheidsrisico's als de meeste levensmiddelenadditieven.

Maltodextrine kan uw bloedsuikerspiegel negatief beïnvloeden

Maltodextrine bevat een grote hoeveelheid snelle koolhydraten. Hierdoor kan het de bloedsuikerspiegel negatief beïnvloeden. Dit is met name belangrijk om te onthouden voor diabetespatiënt.

Smaak van de Straigd Away shakes

Smaak is erg persoonlijk. Maar als je een paar sporadische reviews op de site van Straight Away leest, kom je precies de reacties tegen die wij al verwachtte: korrelig, zoet en chemisch!

conclusie

Straigd Away is een crash dieet die ook nog eens heel duur is, niks meer niks minder. Straigd Away beroept zich op een onderzoek van de consumentenbont die in een onderzoek heeft vastgesteld dat een van hun shakes voldoet aan de hoge eisen van een maaltijdvervanger, maar de consumentenbont heeft daar duidelijk bij vermeld dat het afvallen met een crash dieet erg ongezond is. En dat een product voldoet aan bepaalde eisen wil niet zeggen dat het dieet ook gezond is en je er ook echt resultaten mee behaald op de lange termijn.

De producten die door Straigd Away worden gebruik kun je overal op het internet verkrijgen, alleen dan van een ander merk en andere verpakking en meestal nog van de zelfde fabriek en vaak nog goedkoper ook.

Het gebruik van een maaltijdvervanger is helemaal niet erg en kun je best een keer doen maar doe het dan in combinatie met een gezond normaal eetpatroon. Als je 6 keer per dag iets eet gebruik dan maximaal 2 keer een maaltijd shake bijvoorbeeld om 10:00 uur of om 16:00 uur, maar ga niet je ontbijt vervangen of zo!

Welke afslank shakes kun je het beste gebruiken?

Lees meer ove : Afslank smoothie

Veel mensen die willen afvallen hebben moeite met wat ze moeten eten. Een goed voedingsschema gebaseerd op gezonde dagelijkse voeding zonder trucs is het beste om echt gezond af te vallen en ook slank te blijven zonder jojo effect.
Lees meer over: Voedingsschema opmaat voor fitness en afvallen.

Eiwitrepen wel of niet?

Een eiwitreep is een perfecte aanvulling op je voeding, maar in de meeste eiwitrepen zitten heel veel suikers en andere toevoegingen. En dat is nu net iets wat je niet nodig hebt als je aan het afvallen bent en van je overtollige vetrolletjes af wilt, maar met onze One Basix Bar eiwitrepen heb je daar geen last van. Deze perfecte repen passen in elk dieet en zijn het perfecte tussendoortje voor op het werk of na het sporten. One Basix Bar eiwitrepen zijn een van de weinige repen die ook nog eens geweldig smaken en geen Chemische smaak hebben.

Kenmerken One Bar Basix: 

  • Met Stevia extract!
  • 100% natuurlijk
  • Met maar liefst 20 gram eiwit
  • Geen sucralose
  • Slechts 1 gram suiker per bar
  • 1 bar weegt 60 gram

Lees meer over; One Basix 

Drinken om snel vet te verbranden

We weten allemaal dat we water moeten drinken. En al helelemaal als je wilt afvallen en vet verbranden.Toch zien we vaak dat veel mensen moeite hebben om voldoende water te drinken.Door voldoende te drinken zorg je er voor dat je jouw vetverbranding op volle toeren draaid, Maar altijd maar water is ook niet alles en in de meeste ranja zit heel veel suiker, maar wij hebben de oplossing. "Bolero limonade". Deze is gluten en vrij van suiker en bevat bijna geen calorieën. En je kan het krijgen in wel 65 smaken. 

Lees meer over: Bolero Limonade

Lees 17549 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner