fbpx

Is pindakaas gezond?

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Pindakaas, is nog steeds het populairste broodbeleg van deze tijd. Tegenwoordig kun je het in heel veel soorten krijgen en schieten de pindakaas winkels uit de grond en word het smeersel in heel veel fitness snacks gebruikt, maar is pindakaas voor iedereen gezond of kun je het beter laten staan als je aan het afvallen bent? En is het wel echt powerfood voor de krachtsporters?

Zijn pinda’s gezond om mee af te vallen?

Dit komt misschien als een verrassing, maar pinda’s zijn geen noten, maar familie van de bonen. Ze smaken wel een beetje als noten en hun vorm is ook behoorlijk nootachtig en ze bevatten eiwitten, onverzadigde vetten en vitamine E, kalium, magnesium en zink. Maar pinda’s bevatten ook heel wat meer koolhydraten dan de echte noten en dat is slecht nieuws voor iedereen die wilt afvallen, want met een dieet dat rijk is aan koolhydraten, wordt afvallen erg moeilijk.

Zijn pinda’s gezond voor fitness?

Als je aan krachttraining doet en wat extra spiermassa wilt hebben dan zijn noten een belangrijke toevoeging in je voedingsschema, maar hoe zit dat nu met pinda’s? In tegenstelling tot mensen die willen afvallen zijn pinda’s wel een goede toevoeging voor iedereen die in de sportschool bezig is met het opbouwen van spierenmassa. Pinda’s zitten namelijk boordevol eiwitten en is ze zijn een belangrijke bron van magnesium. Magnesium speelt naast eiwitten een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze botten en spieren. Een handjevol pinda’s (50 gram) levert al een derde van onze dagelijks aanbevolen hoeveelheid magnesium.
Maar hoe zit het dan met de koolhydraten?
Een krachtsporter heeft in tegenstelling tot iemand die wil afvallen veel meer koolhydraten nodig en daarom zijn pinda’s wel een goede toevoegingen voor in het voedingsschema van de krachtsporter.

Maar hoe zit het nu met Pindakaas?

Er zijn heel veel soorten pindakaas, maar helaas zijn ze niet allemaal gezond voor ons. Het is bijna onmogelijk op elk potje en merk te beschrijven, maar je kunt er vanuit gaan dat in de gewone huismerken veel ongezonde toevoegingen zitten en in de meeste zitten wel minimaal 7 klontjes suiker en de light versies kun je beter helemaal laten staan.

Calve Pindakaas de nummer 1 of toch niet?

Calve pindakaas is de meeste bekende en gegeten pindakaas van Nederland, maar is hij ook gezond?
Calve bevat in tegenstelling tot veel ambachtelijk gemaakte pindakaas veel meer calorieën en vet. En minder vezels. Ook het suiker gehalte van de Calve Pindakaas is erg hoog vergeleken met de meeste ambachtelijk gemaakte pindakaas soorten. Calve bevat maar liefst 6,4 gram suiker per 100 gram en een pot ambachtelijke gemaakte pindakaas bevat maar liefst 3,1 gram per 100 gram en sommige bevatten helemaal geen suiker zelfs. We kunne dus wel stellen dat Calve pindakaas niet meer de gezondste pindakaas is.

Welke Pindakaas kun je het beste eten ?

Ben je met fitness bezig om meer spiermassa op te bouwen of om af te vallen dan kun je het beste kiezen voor de onderstaande pindakaas soorten omdat ze minder koolhydraten en suikers bevatten en meer eiwitten en gezonde toevoegingen dan de gangbare pindakaas soorten uit de supermarkt.

Lees meer over: Naturel pindapasta

 

Lees meer over: Natuurlijke crunchy pindakaas

 

Lees 1806 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner