fbpx

Zijn de Nakd repen gezond?

Beoordeel dit item
(1 Stem)


De Nakd repen zijn erg populair aan het worden. Ze liggen tegenwoordig bij elke kassa van jumbo en de AH en ze worden ook steeds vaker in healthboxen toegevoegd, maar hoe gezond zijn de Nakd repen nu eigenlijk?

Wat zijn Nakd repen?

Nakd repen zijn repen die voornamelijk gemaakt zijn van fruit en noten. Ze zijn glutenvrij, veganistisch, ongebakken en bevatten geen toegevoegde suikers. Nakd reepen beloven te zijn samengesteld uit enkel pure, rauwe, en zo intact mogelijk gelaten ingrediënten. Ze claimen vrij te zijn van GGO’s, zuivel, gluten, toegevoegde vetten en suikers. Nakd repen worden in de meest uiteenlopende smaken gemaakt. Van fruitvarianten als Berry Delight en Apple Danish tot notensmaken als Cashew Cookie en Pecan Pie.

Noten en pitten als vulmiddel

In bijna alle de Nakd repen zitten veel noten en zaden. In de ene reep diende de noten en zaden als vulmiddel en in de andere weer als smaakmaker. En over dit deel van de ingrediëntenlijst kun je niet klagen want elke dag een kleine hoeveelheid noten en zaden is erg gezond.

Gedroogd fruit of geraffineerde suikers

In bijna alle Nakd repen wordt gedroogd fruit gebruikt als zoetmiddel. Dit is natuurlijk beter dan geraffineerde suiker omdat gedroogd fruit ook gezonde vezels en vitamines bevat die je dagelijks nodig hebt, maar de suiker die het gedroogde fruit zitten zijn nog steeds suikers waar je dik van kunt worden. De suiker in gedroogd fruit is zelfs sterker dan in vers fruit omdat het geconcentreerd is. In de meeste repen zit ongeveer 13,6 gram suiker. De reep zelf weegt 30 gram, dus bijna de helft van deze reep bestaat uit suiker.

Bloedsuikerspiegel

de eerste stap die je moet zetten als je gewicht wil verliezen het zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Want dan pas kan je lichaam echt effectief vetten gaan verbranden. Door de behoorlijke hoeveelheid suiker die in de Nakd repen zitten krijgt je bloedsuikerspiegel bij het eten een behoorlijke opdonder waar door je meer energie zal ervaren, maar daarna komt er weer een dip. en juist deze schommelingen zijn niet goed als je wilt afvallen. Ook lokt dit gevoel uit om meer te gaan eten van deze repen. ( suikerverslaving)

Smaakstoffen

Over de smaakstoffen doen ze op Nakd repen erg onduidelijk en er valt niet echt een uitspraak te doen over welke smaakstoffen ze nu gebruiken. De smaak zou uit natuurlijke smaakstoffen komen, maar doordat het niet duidelijk staat vermeld op de repen is het erg onduidelijk hoe natuurlijk of gezond die smaakstoffen zijn.

Eiwitten

In de Nakd repen zitten over het algemeen 17 % soja-proteïne in, maar De vraag hier is welk soja eiwit wordt gebruikt. Je hebt namelijk twee soorten: soja eiwit concentraat en soja eiwit isolaat.

Zijn Nakd repen nu wel of niet gezond?

Als je op dieet bent of flink aan het sporten bent om wat meer vet te verbranden dan kun je ze beter laten liggen in de supermarkt aangezien de hoeveelheid suiker die er in deze repen zit je waarschijnlijk meer vetrolletjes zal bezorgen, maar als je gewoon lekker aan het sporten bent om fit te blijven en je niet druk over je gewicht of vetpercentage hoeft te maken dan zijn ze een goed tussendoortje.

Welke reep dan wel?

Een eiwitreep is een perfecte aanvulling op je voeding, maar in de meeste eiwitrepen zitten heel veel suikers en andere toevoegingen. En dat is nu net iets wat je niet nodig hebt als je aan het afvallen bent en van je overtollige vetrolletjes af wilt, maar met onze One Basix Bar eiwitrepen heb je daar geen last van. Deze perfecte repen passen in elk dieet en zijn het perfecte tussendoortje voor op het werk of na het sporten. One Basix Bar eiwitrepen zijn een van de weinige repen die ook nog eens geweldig smaken en geen Chemische smaak hebben.

Kenmerken One Bar Basix:

  • 100% natuurlijk
  • Met maar liefst 20 gram eiwit
  • Geen sucralose
  • Slechts 1 gram suiker per bar
  • 1 bar weegt 60 gram

Lees meer over; One Basix 

Lees 2234 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner